-

Pyörteitä ja kierteitä

Pohdintoja ajasta

Olemme keskiviikon Uudenkuun jälkeisissä tunnelmissa. Tämä ei ole ollut mitään keveää uusiutumista, vaan pikemminkin syväluotaavaa sukellusta. Pluton yhtymä Uudenkuun kauris energioille on alkulataus tälle vuodelle.

Marsin ja Uranuksen yhtymä härän merkissä tuo mukanaan levottomuutta. Uranuksen toisella puolella on Lilith, mikä lisää aikaan feminiinistä kapinamieltä. Uranuksen perääntyvä vaihe on takana. Nyt se on kuin eläintarhasta vapautunut villieläin, joka juoksee holtittomasti etsien vapauttaan. Vaikka härkä on maamerkki, tässä tilanteessa kyseessä on puskeva härkä, eikä suinkaan lepäävä ja nautiskeleva härkä.

Elämä on tulvillaan kaikkea uutta. On kuitenkin tarpeen tyhjentää vanha pois tehdäkseen tilaa uudelle. -Eileen Caddy

Saturnuksen ja Jupiterin neliöt Marsille sekä Uranukselle ovat ristiriitaisia. Saturnus sekä Jupiter ovat Uranuksen hallitsemassa vesimiehen merkissä. Siinä missä Jupiter laajentaa, Saturnus jarruttaa. Mars ja Uranus ovat härän hitaassa merkissä, vaikka ovat luonteeltaan nopeita. Ajassa on epäloogisesti yllätyksellistä nopeutta ja irtiottoja, mutta hitaus sekä rajoitteet tulevat myös yllättävällä nopeudella. Tätä voisi kuvailla moottoritie vertauksella, missä täydessä vauhdissa olevat autot pysähtyvät kerta heitolla ja ilman ennakkovaroitusta.

Ratkaisuja on huomattavasti helpompaa tarjota, jos ei ole ihan perillä ongelmasta.
-Malcolm Forbes

Joskus jäämme totuttuihin ajatuskierteisiin kiinni. Silloin voisi olla järkevämpää kääntää tiimalasia niin monta kertaa ympäri, että löytää jonkin uudenlaisen näkökulman. Khiron on viisas tietäjä sekä parantaja ja sen sekstiili Jupiterille sekä Saturnukselle tukee eheytymistä. Jos emme osaa pysähtyä, emme voi tunnistaa ajan piileviä mahdollisuuksia, vaan porskutamme niiden ohi. Vaikka aika on raskasta, siinä on myös paljon mahdollisuuksia sekä tulevaisuutta tukevaa pääomaa.

Onni on luovan tyytyväisyys luomukseensa, eikä tämä luomus ole koskaan valmis. Onnellinen on aina luova eikä koskaan väsy luomistyöhön. Mitä hän luomalla muodostaa on hänen onnensa perusta ja edellytys. - Bo Yin Ra

Viikonlopun alkaessa Venuksen kolmio Marsiin, Uranukseen sekä Lilihtiin voi auttaa harmonisoimaan omaa arvomaailmaa sekä sisäistä maailmaa. Venuksen ja Khironin neliö voi aiheuttaa sopivan kokoista kitkaa, jotta jokainen ottaisi tarkoituksella omaa tilaa ja rauhaa edes hetken verran. Tällöin Venuksen positiiviset kulmat pääsevät aktivoitumaan, mikä tukee ajassa olevaa syväsynnytystä kaikista eniten. Venus on neitsyen merkissä. Syvää sisäistä viisautta ja papitar energiaa tulisi hyödyntää, jotta maskuliiniset energiat voivat ohjautua oikealla tavalla. Juice Leskinen on sanonut; `Kun henki on vahva, niin vähäkin työ, riittää maailman luomiseen`. Kun sisäinen kompassi alkaa väreilemään, se on kuin magneetti, mikä vie kohti omannäköisiä päämääriä. Se vaikuttaa elämänlaatuun enemmän kuin mitkään ulkoiset muutokset tai mahdollisuudet. Sen avulla voimme tehdä itsemme näköisiä uusia polkuja.

Kiviröykkiö lakkaa olemasta kiviröykkiö sillä hetkellä, kun sitä tarkastelee ihminen, jolla on sisimmässään kuva katedraalista. - Antoine de Saint-Exupéry

Lempeää viikonloppua kaikille! 

Ystävällisin terveisin 
Johanna Vilén