-

Pimeän laskeuduttua kaikki kissat ovat leopardeja

Pohdintoja ajasta

Lauantaina 24.7. klo 5:36 on Täysikuu vesimiehen ilmamerkissä. Kuu on 1 astetta ja perääntyvä Saturnus 10 astetta vesimiehen merkissä. Kuun toisella puolella on perääntyvä Pluto 25 astetta kauriin merkissä. Karman planeetat ympäröivät Kuun haaviinsa, vaikka eivät pidäkään tiukoissa pihdeissään. Kuu on kartan 6. huoneessa muistuttamassa rutiinien sekä itsestä huolehtimisen tarpeista. Täydenkuun nousevana merkkinä on leijona, ja Aurinko on kartan 12. huoneessa.

Muinaiset egyptiläiset uskoivat, että kissat säilöivät itseensä auringonvaloa silmiensä kautta. Öisin auringonvalo heijastui niiden silmistä ja niin kauan kuin kissan silmät hehkuisivat öisin, oli toivoa, että aurinko nousisi myös seuraavana päivänä.

Torstaina 22.7. Aurinko on siirtynyt leijonan tulimerkkiin ja Venus neitsyen maamerkkiin. Leijona on kolmesta tulimerkistä keskimmäinen ja laiskin. Siinä missä oinaan tuli on alkukantaista ja intensiivistä tulta, jousimies etsii lyhdyn kanssa uusia polkuja. Leijona on tulimerkki, joten toimiessaan se voi olla erittäin aktiivinen, mutta vastapainona se tarvitsee lepoa sekä lämpöä. Jos kuvittelemme savannilla olevaa leijonaa, joka lähes selkärangattomana nauttii auringosta, on helppo ymmärtää lepäävän tulen luonne. Kun leijonalle tulee nälkä, ei ole pienintäkään epäilystä, ettei se lähtisi saalistamaan ruokaansa. 

Parempi ruokkia yhtä kissaa, kuin monta hiirtä. – Norja

18.7. Lilith on siirtyi kaksosten merkkiin. 19.7. Vesta siirtyi vaa`an merkkiin. Ceres on härän merkin loppusuoralla ja perääntyvä Pallas kalojen loppuasteissa. Täydenkuun kartalla keskipäivän piste eli Mc on 5 astetta oinaan merkkiä ja oppositiossa oleva Ic eli keskiyön piste 5 astetta vaa`an merkkiä. Kaikki edellä mainitut tekijät tukevat Täydenkuun kartalla sekä Aurinkoa että Kuuta.

Merkurius on ravun merkissä kartan 12. huoneessa. Oppositio perääntyvän Pluton kanssa tuo painetta, mutta perääntyvän Neptunuksen kolmio tukee sanansaattajaa. Unia sekä alitajuntaa kannattaa kuunnella erityisen tarkkaan. Maailmankaikkeuden sävelet kertovat enemmän kuin mitä mielemme kykenee ymmärtämään. Silti alitajuntamme suodattaa sitä päivätietoisuuteen sopivissa mittasuhteissa ja oikeaan aikaan

Perääntyvän Jupiterin oppositio Venukselle sekä Marsille voi aiheuttaa laajentumistarvetta. Kun vielä Liliht sekä Ceres neliö Marsin ja Venuksen feminiiniset voimat yrittävät ottaa Marsista otteen. Myöskään Venus ei pääse helpolla. Ristiriitoja oman arvomaailman sekä konkretian, että ihmissuhteiden saralla voi tulla yllättävällä tavalla. Kun vielä Mars on Jumalan sormen eli Jodin kärkenä, Pluton sekä Pallaksen kvinkunssien myötä, maskuliiniset energiat saattavat kokea olevansa uhattuina.

Yksi tietäjänkoulutukseni kaikkein vaikeimmista vaiheista oli oppia tarkastelemaan
tilannetta arvostelematta ja antamatta tunteilleen valtaa - mutta juuri tällä tavoin
voit vapauttaa omaa voimaasi niin, että siitä on todella apua toisille.
– Karhunsydän, Creek-intiaani, Muskogee-heimon johtaja


Meissä jokaisessa on enemmän tai vähemmän ristiriitaisia tunteita tai toiveita. Ihmissuhteet ovat monimutkaisia ja aina emme voi ymmärtää toisiamme, saatikka kommunikoida yhteisymmärryksessä. Ehkä se ei ole aina tarpeenkaan. Voimme hyväksyä eriävät mielipiteet, ilman että lähdemme menettämään itseämme tai taistelemaa muiden kanssa. Maailmassa tulisi olla meille kaikille tilaa.

Lempeää Täydenkuun aikaa! 

Ystävällisin terveisin 
Johanna Vilén 


Kuva; Emmi Vuorinen