-

Pientä pinta remonttia

Pohdintoja ajasta

Perjantaina 14.5. Jupiter siirtyy kalojen merkkiin. Jupiterin neliö Auringolle toimii kuin punainen lippu. Aurinko on härän merkin loppuvaiheessa ennen kuin siirtyy 20.5. kaksosten merkkiin. Auringon ja Lilithin konjunktio on luonteeltaan ärsytysherkkä ja jääräpäinen omantienkulkija. Neptunuksen sekstiili pehmentää, mutta perääntyvän Pluton kolmio lujittaa sekä tukee jo valmiiksi vahvaa parivaljakkoa. 

Kun päästin irti siitä, mitä olen, minusta tuli se, mikä voisin olla. -Laotse 

Kuunnoususolmu on 10 astetta kaksosissa. Siinä missä Merkurius loittonee Kuunsolmun ydin reviiristä, Venus menee vahvemmin kohti. Merkurius on avannut Kuunsolmun ovet ja tuulettanut vanhat pölyt pois, jotta Venuksella on tilaa päivittää arvomaailman sekä rakkauden suuntaviivat. Alkuviikon puolella tarkentuu perääntyvän Junon ja Merkuriuksen oppositio sekä Pallaksen ja Neptunuksen neliöt Merkuriukselle. Sanansaattaja joutuu suurennuslasin alle.  

Venuksen sekä Kuunsolmujen neliöt Vestalle saattavat aiheuttaa ristiriitoja. Siinä missä sydämen liekki palaa, väsymys ja turhautuminen pyrkivät sammuttamaan valoa. Ei ole helppo kohdistaa omistautuvan sydämen palavaa voimaa, kun ympäröivät ärsykkeet pistelevät suunnasta, jos toisesta. Mahdollisuudet eivät aina tue sydämen ja merkityksen päämäärää, mutta silloin ei pidä luovuttaa, vaan pitää liekkiä yllä. Kun rauhoittuu takkatulen ääreen, lisäilemään halkoja tarvittavaan tahtiin, voi huomata kuinka paljon päämäärätietoisuus vahvistuu. Se, ettei kaikki onnistu nopeasti, ei tarkoita, ettei asiat voisi silti toteutua. Jos ne ovat keskeneräisiä, tarvitaan lisää kypsyttämisaikaa. 

Astia muovataan savesta, mutta tyhjä tila tekee astian hyödylliseksi. -Laotse 

Sekä Saturnus että Khiron tukevat Kuunsolmuja sekä Venusta. Ne auttavat tekemään kestävämpää perustaa ja selkeyttävät sekä eheyttävät kokonaisuutta. Joskus pienillä asioilla voi olla iso merkitys rakenteita ajatellen. Saturnuksen sekä Khironin ansioista, haasteet tulevat nopeammin näkyviin, jolloin voimme rakentaa kestävämmällä materiaalilla sisäistä taloamme kuntoon. Toisilla tämä voi olla pienempää pintaremonttia, kun taas toisilla se vaatii enemmän töitä. 

Saturnuksen alitajuinen haastekulma eli kvinkunssi ravun merkissä olevalle Marsille, muistuttaa riippukeinun tarpeesta. Jos jäämme kiinni suorittamiseen tai selviytymiseen, emme välttämättä huomaa levätä. Aina emme voi tekemällä saada aikaan parempaa tulosta. Jos pyörimme ympyrää, se ei auta mitään, vaan pikemmin kuluttaa voimia.  

Olin juuri työhön valmiina, kun lintu lauloi laulua, perhonen leijui kaukana ja ruoho kutsui minua. -Richard LeGallienne 

Kaunista viikonloppua!

Ystävällisin terveisin
Johanna Vilén