-

Parantumisen aika

Pohdintoja ajasta

Auringon ja Uranuksen konjunktio avaa viikonlopun ja vapun ovet sepposen selälleen. Myös Merkurius, Venus sekä Lilith muodostavat oman kokonaisuuden. Kaikki edellä mainitut ovat härän maamerkissä. Tiistaina olleen Täydenkuun jälkitunnelmat tuntuvat vielä viikonlopun ajan

Elämä on puhdas liekki, ja me elämme sisässämme olevan näkymättömän auringon mukaan.  - Sir Thomas Browne

Saturnuksen neliö Auringolle ja Uranukselle, tarkistaa rakenteet suurennuslasilla. Mytologisesti Uranus oli Saturnuksen isä. Saturnus kääntyi isäänsä vastaan ja otti taivaspaikan haltuun. Myöhemmin Saturnus koki saman, kun hänen oma poikansa Jupiter kääntyi vastaavasti häntä vastaan.  

Khiron oli Saturnuksen avioton lapsi. Hän syntyi samassa luolassa kuin missä Jupiter syntyi. Velipuolet olivat hyvin erilaisia. Kerrottiin, että Jupiter edusti päivää ja luolan valoisaa puolta, kun taas Khiron yötä ja luolan pimeää puolta. Koska Khiron oli avioton, hän ei ollut samassa arvossa kuin Jupiter, mutta isänsä myötä hän sai silti kuolemattomuuden. Khiron oli haavoittunut parantaja, tietäjä ja neuvonantaja. Kun hän myöhemmin sai nuolen jalkaansa, hän ei pystynytkään parantamaan itseään. Nuolta ei ollut tarkoitettu Khironille, vaan hän sai sen vahingossa. Koska hän oli arvostettu, Jupiter myönsi Khironille tämän pyynnöstä vapauden ja kuoltuaan hänet nostettiin jousimiehen tähdistöksi.

Hiljaisen mielen ympärillä on koko maailmankaikkeus. -Chuangtse

Kuunnoususolmu on kaksosissa ja Kuunlaskusolmu jousimiehessä.  Khiron sekä Saturnus tekevät positiivisia kulmia kummallekin solmulle. Ajallisesti sekä isä että poika tukevat tulevaisuuden ja merkityksellisyyden suuntaviivoja. Jousimies on Jupiterin alainen, joten ehkä menneisyyden teemat voivat nousta uudelle kerrokselle ja parhaimmillaan voimme vapautua vanhoista kierteistä. Kaikkea ei voi parantaa tai ratkaista, mutta syy-yhteyksien ymmärtäminen ja tilanteiden hyväksyminen antaa erilaista perspektiiviä. Se ei ole alistumista vaan viisautta. Jos aika ei ole kypsä, emme voi pakottaa asioita valmiimmaksi. 

Neptunus sekä perääntyvä Pluto antavat tukensa Venukselle, Merkuriukselle sekä Lilithille. Perääntyvä Juno sekä Jupiter haastavat Venuksen, Merkuriuksen sekä Lilithin. Herkkyys ja vaistonvaraisuus toimivat vahvuuksina, mistä voimme ammentaa elämänvoimaa. Ihmissuhteet, nautinnot ja mukavuuden halu voivat heilauttaa syntyvää voimaa väärille raiteille. Kyse ei ole siitä, ettei niitä saisi olla, vaan pikemminkin tasapainosta. Joskus voimme niin jääräpäisesti pitää omista toiveista tai ajatuksista kiinni, ettemme huomaa mitä kaikkea muuta elämä tarjoaa. 

Syvällä sielussa, tuskan ja sekasorron alla, avautuu ääretön, suuri hiljaisuus - rannaton ja tyyni meri, jota mikään ei voi häiritä. Luonnon määrätön rauha, kaikkea ymmärrystä ylempi. Sitä me kaipaamme ja etsimme idästä ja lännestä, ylhäältä ja alhaalta, mutta löydämme sen lopulta sisältämme. -RM. Bucke

Ajassa on paljon parantavaa sekä ohjaavaa voimaa, mille kannattaa antautua. Kaunista vappua!

Ystävällisin terveisin
Johanna Vilén