-

Oodi Juicelle

Pohdintoja ajasta

Tänään perjantaina 19 helmikuuta on edesmenneen Juice Leskisen syntymäpäivä. Aurinko on juuri siirtynyt kalojen vesimerkkiin. Juice Leskisen Aurinko oli nolla astetta kalojen merkkiä. Auringon kyljessä on Vesta omistautumisen ja valonkantajan symbolina. Juicella oli myös Kuu samassa vetisessä merkissä. Jos käyttää Placidus huonejärjestelmää Juicella oli kahdennessatoista huoneessa perääntyvän Venuksen sekä Merkuriuksen yhtymä, Jupiter, Auringon ja Vestan yhtymä, Kuu, Eris sekä Kuunnoususolmu. Kahdestoista huone on Neptunuksen sekä kalojen oma huone. Vastapäätä kuudennessa huoneessa Juicella oli perääntyvät Pluto, Saturnus, Juno, Mars sekä Neptunus. 

Kun henki on vahva, niin vähäkin työ
riittää maailman luomiseen. 

Juicen kartasta ja elämästä voisi kirjoittaa kokonaisen kirjan. Onneksi niitä on kirjoitettukin. Nyt kun Aurinko on ajallisesti Juicen Auringon ja Vestan välissä, on hyvä aika nostaa maljaa sekä hattua tälle edesmenneelle nerolle. 

En ilosta itke en surusta itke, jos itken
Niin itken muuten vaan
Ja muualla oon, ennen kuin huomaatkaan

Pikkuhiljaa Merkuriuksen perääntyvä vaihe alkaa hiipua. Viikonlopun aikana se ensin pysähtyy ja sunnuntaina oikaisee liikkeensä eteneväksi. Silti Merkuriukseen liittyvät teemat vahvistuvat hitaasti. Ihan täyteen voimaansa se pääsee vasta 13.3. vapautuessaan varjoalueelta. Merkurius on vesimiehen merkissä. Se on Saturnuksen ja Jupiterin välissä koettaen rakentaa näiden välille yhteyttä. Sillanrakentamista tukee Khironin sekstiili. Toisaalta Uranuksen ja Lilithin neliöt haastavat Merkuriusta ärhäkkäällä energiallaan. 

Mustaa sinisempi taivas,
sinistä mustempi maa.
Näkisin jotakin, mutta kun
silmiä auki en saa. 

Venuksen ja Pallaksen yhtymä vesimiehen merkissä edustaa feminiinistä soturienergiaa. Venus ja Pallas ovat neliössä härän merkissä olevaan Marsiin. Feminiinisen ja maskuliinisen tasapainon suhteen on hyvä nähdä vaivaa. Jos lähdemme jompikumpi edellä viilettämään, ristiriidat voivat johtaa yllättävään epätasapainoon. Kunnioittamalla kumpiakin osa-alueita, voimme löytää oikeanlaisia polkuja, vaikkemme vielä tietäisi mitä ne ovat. 

Maailman kyliin mä väsyin
Ota syliin
Sun kätes otsaani viilentää
Sano jotain näin
Katveessa sotain
Niin pääsen lähemmäksi elämää

Pluton kolmio Marsille lisää elinvoimaa ja maadoittaa. Neptunuksen lempeät hengähdykset ovat vielä aistittavissa. Myös Auringon ja Uranuksen sekstiili vahvistuu ensi viikolle mentäessä. 

Vaikka Vesta ja Neptunus hämmentävät Kuunsolmuja, Jupiter antaa niille tukensa. Aina on toivoa, vaikkei siltä tuntuisikaan. Monella teoilla on merkitystä, vaikkemme tietäisi vielä mitä. Monet asiat on helpompi ymmärtää vasta jälkikäteen. Vaikka on paljon asioita, mille emme voi mitään, on tärkeä keskittyä niihin, mihin voimme vaikuttaa. Juuri nyt voimme laskea hartiamme ja vetää syvään henkeä.  Voimme tehdä sitä niin kauan, että olemme vahvemmin itsessämme ja elämässä kiinni. Se voi kuulostaa helpolta, mutta ainakaan itselleni se ei ole aina niin helppoa. Vaikka välillä olisi kuinka syvissä vesissä, valo välittyy pinnan allekin. 

Kuule istuta vielä se omenapuu
Vaikka tuli jo tukkaasi nuolee

Kaunista viikonloppua! 

Ystävällisin terveisin 
Johanna Vilén