-

Oman elämänrytmin juurilla

Pohdintoja ajasta

Venus on juuri vaihtanut merkkisijaintiaan skorpionista jousimiehen tulimerkkiin. Kuunlaskusolmu on toivottamassa Venuksen tervetulleeksi, olemalla samaisen merkin 2 asteessa. Sunnuntain vaihtuessa maanantaille, Venus on jo 3 asteessa ja ohittanut laskusolmun.

 

Vuosi on ollut monin tavoin raskas. Saa nähdä alkavatko energiat muuttumaan, kun Venus aktivoi Kuunsolmut. Vaikka Venuksen ohitukset ovat nopeita, ne aktivoivat isomman verkoston, jonka energiat jäävät elämään.

 

 

 

 

Elämä on aina näyttäytynyt minulle kasvina, joka elää juurakkonsa varassa. Sen todellinen elämä on näkymättömässä, kätketyssä juurakossa. Se osa kasvia, joka on näkyvillä, kestää vain kesän. Se, minkä voi nähdä, on vain kukinto, joka kuihtuu pian. Juurakko jää. -C.G.Jung

 

Pluton perääntyvä vaihe on jäänyt historiaan, vaikka tasapainon hakeminen vaatiikin aikansa. Saturnuksen perääntyvä vaihe päättyy maanantaina, jonka jälkeen se hengittelee muutaman päivän ennen etenemistään. Jupiter oikaisee suuntansa 17.10 ja perääntyvä Merkurius 19.10. Vie aikansa ennen kuin ne ovat normaalissa vauhdissaan, mutta siirtymävaiheessa on omat hyvät puolensa. Kun perääntyvien planeettojen määrä on ollut suuri, hautuva energia on ollut sen mukaista. Nyt pääsemme totuttelemaan uudenlaiseen elämänrytmiin, pikkuhiljaa ja askel kerrallaan.

 

Katso ylös tähtiin, älä jalkoihisi.
Yritä ymmärtää näkemäsi ja ihmettele
mikä saa universumin olemaan olemassa.
Ole utelias.

– Stephen Hawking 

 

Aurinko, Mars ja perääntyvä Merkurius yhdistävät voimansa vaa`an merkissä. Kreikkalaisessa mytologiassa Mars (Ares) on luonteeltaan aggressiivinen, arvaamaton ja tuhovoimainen. Roomalaisessa mytologiassa Mars on rakentavampi sodanjumala. Sen luonne on suojelevampi ja ravitsevampi verrattuna kreikkalaiseen mytologiaan.

 

Aurinko ja Mars ovat maskuliinisia ja elinvoimaisia. Aurinko valaisee sen mihin osuu. Ollessaan Marsin kanssa yhdessä, voimme löytää oikeanlaista tapaa toimia ja kerryttää voimavaroja. Jos emme ole tietoisia omasta Aurinko ja Mars energiasta, saatamme käyttää niitä myös asioihin, jotka eivät tue meitä millään tavoin. Tämä on hyvä aika tunnistaa mikä on oma luonnollinen rytmi ja harjoitella siinä olemista.

 

Auringon ja Marsin kyljessä on perääntyvä Merkurius. Ajassa on uudenlaista heräävää tunnelmaa. Olemme tienristeyksessä, jossa voimme katsoa moneen suuntaan. Kun katsomme taaksepäin, voimme nähdä asioita uudessa valossa. Kun mietimme suuntaviivoja eteenpäin, voimme katsoa kokonaisuutta myös tämän hetken ja menneen kautta.


Ajattele kuinka onnellinen olisit, jos juuri nyt menettäisit kaiken, mitä sinulla on
-ja sen jälkeen saisit sen kaiken takaisin. - Frances Rodman

 

Teoskuva; Tiina Poutanen