-

Ollako vai eikö olla?

Pohdintoja ajasta

Heinäkuu alkaa ristiriitaisissa tunnelmissa. Vaikka Uranuksen tuulahdukset keventävät keskikesän Auringon energiaa, Khironin neliö vaatii veronsa. Myös perääntyvän Saturnuksen kvinkunssi saattaa tuntua hankalalta ja turhauttavalta rasitteelta. 

Vaikka ilmapiiri kevenee, vanhat väsymykset voivat tuntua haasteellisilta. Saatamme yliarvioida energiatasomme. Yhtäkkiset innostumiset voivat piristää ja saada innostumaan. Innostumisesta kannattaa nautiskella sopivalla levon ja toiminnan yhteiskoktaililla.  Kerrytämme voimia tulevaan syksyyn ja talveen, eikä siinä ole kyse nopeudesta, vaan puhtaasta olemisen tilasta.  

Jos minulta kysytään, onko painovoima-aaltoja olemassa vai ei, vastaukseni on, että en tiedä. Mutta ongelma on hyvin mielenkiintoinen. -Albert Einstein 

Ollako vai eikö olla? Aivonystyröitä on hyvä aktivoida sopivilla ärsykkeillä, vaikkei sitä kautta saisikaan suoria tai valmiita vastauksia. Perääntyvän Neptunuksen neliö Merkuriukselle voi tuntua juuri tältä. Merkurius on perääntyvän vaiheen jälkeen varjoalueellaan 7.7. saakka. Elohopea on omassa merkissään, ollessaan kaksosissa, joten jonkinlaista pureskeltavaa se tarvitsee, jottei turhaudu täysin. 

Tietokoneet ovat hyödyttömiä. Ne antavat vain vastauksia. -Pablo Picasso 

Perjantaina Venus on 5 astetta ja Mars 12 astetta leijonan merkissä. Pariskunta on yhdessä, vaikkei tiiviissä konjunktiossa olekaan. Perääntyvän Saturnuksen oppositio saattaa aiheuttaa kädenvääntöä maskuliinisten ja feminiinisten energioiden välillä. Uranuksen neliö taas voi lisätä vauhtia sekä irtiottoja. Siinä missä Venus symboloi arvomaailmaa, nautintoja sekä rakkautta, Mars symboloi toimintaa, konkretiaa sekä nautintoja fyysisemmällä tavalla. Parhaimmillaan ne hakevat yhteisen sävelen harjoittelun kautta ja voivat tukea toistensa päämääriä varsin tahdikkaasti. Haasteena voi olla kamppailu tai sisäinen paini siitä, riittävätkö rahkeet kummankin tarpeisiin. Uranuksen energia ei ole sovittelevaa, vaan se saattaa nostaa kytkintä vauhdikkaasti. Siksi on parempi heittäytyä riippumaton armoille, kun tehdä liian radikaaleja päätöksiä ahtaanpaikan tunteen sanelemana. 

Khiron, perääntyvä Juno sekä Kuunsolmut antavat tukensa Marsille, että Venukselle. Kun paineet alkavat purkautua, voimme laskeutua rentouttavaan sekä parantavaan olotilaan. Antaa riippumaton kannatella, jotta voimme katsoa tulevaisuuden suuntaviivoja luottavaisemmalla mielellä.  

Perääntyvä Juno on Kuunlaskusolmulla jousimiehen merkissä ja oppositiossa kaksosten merkissä olevaan Kuunnoususolmuun. Kun sekä Saturnus, Khiron että Venus sekä Mars tukevat molempia solmuja, voimme rakentaa terveestä materiaalista tulevaa ja omannäköistä kotia. Riippukeinussa on hyvä miettiä asioita, jotka tuntuvat itselle luontaisilta. 

Kauneus alkaa siitä hetkestä, kun päätätä olla oma itsesi. - Coco Chanel

Lempeää alkanutta heinäkuuta! 

Ystävällisin terveisin  
Johanna Vilén 

Ohessa lisätietoa alkavasta uudistetusta Astrologian alkeet verkkokurssista
Sekä tulevasta Asteroidit workshopista

Emmi Vuorinen, Vyyhti