-

Oh deer, talviturkki varisee

Pohdintoja ajasta

Viikonloppu vierähtää käyntiin Auringon, Pallaksen ja perääntyvän Merkuriuksen konjunktion merkeissä. Rykelmä on vesimiehen merkissä ja positiivisissa kulmissa Kuunsolmuihin. Viikonloppu tukee innovatiivista ajattelua, menneisyydestä irtautumista sekä tulevaisuuden suunnittelua.

Toiminnan suhteen ajanlaatu ei olekaan yhtä mutkatonta. Aurinko, Pallas sekä Merkurius haastavat härän merkissä olevan Marsin kirpeiden neliöiden myötä. Sunnuntaina Mars on 16 astetta, Lilith 12 astetta ja Uranus 6 astetta härän merkissä. Perjantaista sunnuntaihin Venus etenee 4 asteesta 6 asteeseen ja ylittää 5 asteessa olevan Saturnuksen sekä lähenee Jupiteria, tämän ollessa 11 astetta. Nämä kaikki ovat vesimiehen merkissä. Näin ollen kaikki nämä merkit, enemmän ja vähemmän haastavat Marsin, Lilihtin sekä Uranuksen.

Jotkut uskovat, että kiinni pitäminen tekee vahvaksi, mutta joskus irti päästäminen tekee. -Herman Hesse

Vesimiehen ja Uranuksen energia on luonteeltaan arvaamatonta sekä oikukasta. Jos käytämme voimamme riuhtomiseen ja kamppailuun, se ei siitä huolimatta takaa vapautumista. Jos taas luomme mielikuvissa uusia toiminta- sekä ajatusmalleja, voimme löytää polkuja, mitä vievät meidät eri tavoin eteenpäin. Nämä polut jäävät väreilemään, vaikkemme vielä voisikaan kulkea niitä kovin pitkälle.

Vaikka Venus saa tukensa Khironilta ja Mars perääntyvältä Vestalta että Neptunukselta, painetta ei voi välttää. Khiron tukee eheytymistä sekä sisäisen viisauden löytymistä. Vesta ja Neptunus valaisevat lempeästi Marsin avautuvaa polkua, vaikka tämä ei vielä pääsekään täyteen toiminta voimaansa. Hautuva voima voi olla luovuuden kannalta kypsyttävää sekä nautinnollista aikaa.

Luoja miten kaunis sinä olitkaan tänä iltana puhelimessa. -Sacha Guitry

Neptunus ja Vesta ovat oppositiossa ja neliössä Kuunsolmuihin. Vaikka aika tukee uusiutumista, se ei silti näytä selkeitä tulevaisuuden visioita. Suunnittelussa onkin hyvä olla tarpeeksi tilaa muuttuville tekijöille. Perääntyvän Merkuriuksen aikana on hyvä saattaa loppuun keskeneräisiä teemoja. Vaikka aikataulut ja suunnitelmat voivat mennä moneen kertaan uusiksi, piilevät avaimet voivat olla ratkaisevia tulevaisuuden kannalta. Ne löytyvät yleensä sieltä, mistä vähiten odottaa.

Toivo on kuin lintu. Se koskettaa sielua ja laulaa sanatonta laulua. Eikä se koskaan hiljene. -Emily Dickinson

Raikasta viikonloppua kaikille!

Ystävällisin terveisin 
Johanna Vilén