-

Maagikon Uusikuu

Pohdintoja ajasta

Maanantaina 12.4. klo 5:30 on Uusikuu oinaan merkissä. Khiron on 9 ja Merkurius 14 astetta oinasta sekä Ceres 19, Aurinko ja Kuu 22, Eris 24 ja Venus 26 astetta oinaan merkkiä. Pluto on 26 astetta kauriin merkkiä, joten Venuksen ja Pluton neliö on tarkka. Neliöön mahtuu mukaan myös Eris, Aurinko, Kuu ja väljemmällä orbilla eli etäisyydellä Ceres. Oinaan energia on alkuvoimaa vahvimmillaan. Se on intensiivisin tuli, mikä herättää meidät talven jälkeen henkiin. Pluton neliön haasteet lisäävät painetta, mutta Uudenkuun uusiutuva luonne, ei jätä tuleen makaamaan.  

Muutoksen salaisuus on keskittää kaikki voimasi, mutta ei vanhan vastustamiseen, vaan uuden rakentamiseen. – Sokrates 

Uudenkuun kartalla Mars on 23 ja keskiyön piste eli IC 22 astetta kaksosten merkkiä. Aurinko, Kuu, Ceres, Eris ja Venus ovat sekstiilissä näihin, mutta myös kolmiossa keskipäivän pisteeseen sekä Junoon eli MC on 22 ja Juno 24 astetta jousimiestä. Positiiviset tuulahdukset lisäävät tulen ja ilman yhteisvaikutusta. Jos keskitymme tulen haasteisiin, leimahduspiste voi olla tuhoisaa. Jos keskitymme kunnioittamaan tulen pyhää voimaa, voimme saada sen positiiviset puolet vahvistumaan. 

Uudenkuun nouseva merkki on vesimies. Nouseva merkki eli AC on 20 ja Jupiter 25 astetta vesimiestä. Nousevaa merkkiä vastapäätä on laskeva merkki eli DC ja se on 20 astetta leijonan merkissä. Nousevan merkin, Jupiterin sekä jälleen Auringon, Kuun, Cereksen, Eriksen ja Venuksen, että Marsin ja IC:n välille muodostuu pikku kolmio. Nousevan merkin myötä ilma elementti vahvistuu entisestään. Sisäisten mahdollisuuksien ja reviirien laajentuminen voi avata enemmän kuin uskommekaan. 

Et ole vapaa olosuhteista. Olet vapaa päättämään, miten suhtaudut olosuhteisiin. - Viktor E. Frankl 

Saturnus on 12 astetta vesimiehen merkkiä ja Uudenkuun kartalla 12. huoneessa. Saturnuksen, Merkuriuksen sekä Khironin suotuisat aspektit Kuunsolmuille tukevat myöskin ajan uusiutuvaa voimaa. Kuunnoususolmu on 11 astetta kaksosia kartan 3. huoneessa, mikä nostaa kommunikoinnin sekä ajattelun merkitystä monin tavoin. Sisäisten oivallusten kautta, voimme saada kiinni tärkeimmistä avaimista, mitä toivoa saattaa.  

Kaikki edellä mainitut tekijät ovat vahvoja sekä uusiutuvia. Sitä vastoin ajallinen sumu varoitus tulee Neptunuksen neliöistä Marsille sekä keskiyön että keskipäivän pisteille. Vaikka laiva kulkeekin aikamoisen usvan keskellä, se etenee vauhdilla. Majakan valo on sisäinen sydämen liekki, mitä kannattaa seurata. Sydämen liekki ei välttämättä tarkoita asioita, mitä toivomme, vaan pikemminkin asioita, mitkä palvelevat sielun suunnitelmaamme eniten. Niiden välillä voi yllättävän usein olla ristiriitoja. 

Emme voi tulla sellaiseksi kuin haluamme
– pysymällä sellaisina kuin nyt olemme. -Max Depree 

Hyvin usein muistamme omat epäonnistumiset ja asiat mitkä eivät ole menneet putkella. Tunne epäonnistumisista voi jäädä hallitsevaksi, vaikka elämässämme olisi kuinka paljon myös onnistumisia sekä toteutuneita toiveita. Lapsena pyörällä ajaminen tuntui mahdottomalta. Samoin uiminen, kengännauhojen solmiminen, lukemaan oppiminen ja niin monet muutkin asiat, mitkä nykyisin ovat arkipäivää. Me muutumme ja kasvamme ihan yhtä lailla, kun maailma ympärillämme muuttuu.  

Usein muutokset haastavat meidät kohtaamaan asioita, mitä emme muuten kohtaisi. Niiden kautta voimme silti muuttua ja kasvaa vahvemmiksi. Niiden kautta voimme myös löytää itsemme näköisiä asioita sekä valintoja, vaikka emme aina pystyisi niitä heti toteuttamaan haluamallamme tavalla. Silti ne ovat tienviittoja, mitkä opastavat missä meidän tulee kehittyä sekä miten meidän tulisi toimia päästäksemme polullamme eteenpäin. 

Jos katsot nollaa, et näe mitään, mutta katsopa sen läpi, niin näet koko maailman.  -Robert Kaplan 

Uusiutuvaa Uudenkuun aikaa!

Ystävällisin terveisin 
Johanna Vilén