-

Kuumatka

Pohdintoja ajasta

Tiistaina 21.9. oli Täysikuu kalojen merkissä. Keskiviikkona 22.9. klo 22:20 oli Syyspäiväntasaus, jolloin Aurinko siirtyi vaa`an merkkiin. On uuden ajanjakson aika.

 

Syyspäiväntasaus aloittaa pimeän vuodeajan. Voimme juhlia samaan aikaan kiitollisuutta menneestä kesästä, sadosta sekä lämmöstä, mutta myös vastaanottaa pimeä ajanjakso vastaan. Syyspäiväntasauksesta alkaa astronominen syksy, joka jatkuu talvipäivänseisaukseen saakka.

 

Sunnuntaina Aurinko on 3 ja Mars 7 astetta vaa`an merkissä. Perääntyvä Saturnus on 7 astetta vesimiehen merkissä. Kuunnoususolmu on 3, Lilith 7 ja Ceres 11 astetta kaksosten merkissä. Edellä olevien tekijöiden välille muodostuu kultainen ilmakolmio. Sunnuntain vaihtuessa maanantaille Kuu on 10 astetta kaksosten merkissä.

 

 

 

Olen merkinnyt karttaa kultaisen kolmion sekä Kuun matkan perjantaista sunnuntain ja maanantain väliseen yöhön. Ison ympyrän sisällä oleva pienempi ympyrä vastaa sunnuntai yön Kuun asemaa.

 

Sunnuntai viimeistelee Täydenkuun sekä Syyspäiväntasauksen jälkeisen Kuun matkan. Ohittaessaan Kuunnoususolmun, Lilithin sekä Cereksen se vapauttaa feminiiniset jumalattaret. Jokaisella meillä on oma kasvusuunta sekä sielun suunnitelmamme. Ajallisesti on hyvä miettiä, mitkä asiat ovat tässä hetkessä itselle merkittäviä ja mihin tulisi voimansa kohdistaa.

 

Kun henki on vahva, niin vähäkin työ
Riittää maailman luomiseen
- Juice Leskinen, Musta aurinko nousee

 

Merkurius on vaa`an merkissä. Merkuriuksen ja perääntyvän Pluton neliö voi tuskastuttaa intensiivisyydellään. Merkurius on varjoalueella ennen 27.9. alkavaa perääntyvää vaihettaan. Merkuriuksen ja perääntyvän Jupiterin kolmio saattaa lisätä innostumista ja uusien asioiden suunnittelua. Kannattaa olla maltillinen lupausten suhteen, koska huomaamatta voimme kerätä kalenterin liian täyteen. On hyvä ottaa tarpeeksi tilaa mahdollisille muuttuville tekijöille.  Näin on tarpeen vaatiessa tilaa tunnistaa sekä hioa suunnitelmia.

 

Oi, jos sulle voisin antaa kaikkein kauneimman
Tämän maailmani pallon valtavan
Mutta enhän sitä tee, pieni hetki riittänee
Kun sun vierelläsi näin olla saan
-
Rauli Badding Sommerjoki, Paratiisi

 

Venus on skorpionin merkissä ja oppositiossa perääntyvän Uranuksen kanssa. Liiallista levottomutta voi rauhoittaa esimerkiksi luonnossa olemisen avulla. Myös konkreettiset asiat voivat maadoittaa. On kyse ruoanlaitosta, saunomisesta tai vaikka urheilusta, on hyvä että on aikaa aistia tekemiseen liittyvää tunnelmaa. Silloin se on sielun ruokaa parhaimmillaan. Venuksen kolmiot perääntyville Pallakselle sekä Neptunukselle tukee yhtäaikaisesti harmoniaa, arvomaailmaa, nautintoja että sisäistä sielun maisemaa. Pallaksen mukana olo auttaa saamaan kiinni asioista, joilla voimme ylläpitää hyvinvointia tulevaisuudessakin.

 

Syyskuun loppupuolella on perinteisesti vietetty suomalaista syysjuhlaa Kekriä. Ennen sitä vietettiin sitä mukaa kun kesän työt oli tehty. Juhlaa saatettiin viettää loppukesästä aina pitkälle syksyyn saakka. Juhlan aikana syötiin runsaita aterioita, nautittiin sadosta ja valmistauduttiin talvea varten. Tämä on sisäisen maailman valon sekä runsauden aikaa.

 

`Rauhallinen sydän näkee juhlintaa, missä tahansa kylässä.`- Hindulainen sananlasku

 

Kuva; Saraeleni Miinin, Hetki minussa