-

Kurkota kuuhun

Pohdintoja ajasta

Aurinko ja Mars kulkevat käsikynkkää vaa`an merkissä. Parivaljakon ja Pluton välinen neliö voi aiheuttaa synnytyspaineita. Aurinko sekä Mars ovat luonteeltaan maskuliinisia, joten intensiivisen Pluton paine voi aiheuttaa aggressioita. Oikein kohdistettuna ne voivat purkaa paineita positiivisella ja rakentavalla tavalla. Hakkaa halkoja, kuntoile, tee taidetta, siivoa koti katosta lattiaan tai sauno urakalla, kunhan vain saat hien kunnolla pintaan.

 

Kaikki, jotka vaeltavat, eivät ole eksyksissä. -J.R.R. Tolkien

 

Marsin ja Auringon kvinkunssi perääntyvälle Neptunukselle saa sumutorvet soimaan. Sunnuntain vaihtuessa maanantaille Neptunuksen seuralaisena on Kuu. Keskiviikkona 20.10 kello 17:56 on Täysikuu 27 astetta oinaan merkissä. Sitä ennen Kuu ohittaa myös haavoittuneen parantajan ja tietäjän eli Khironin. Vaikka Mars ja Aurinko ovat herkillä, perääntyvän Jupiterin kolmio antaa tukensa kolmio aspektin myötä. Jupiterin perääntyvä vaihe päättyy 17.10. jolloin se ottaa muutaman syvähengityksen ennen kuin alkaa etenemään 19.10.

 

Kartta 1.

Kartassa on merkitty violetilla Marsin ja Auringon aspektit. Tulevan Täydenkuun kohtaan on laitettu keltainen ympyrä.

 

Yksi tietäjänkoulutukseni kaikkein vaikeimmista vaiheista oli oppia tarkastelemaan
tilannetta arvostelematta ja antamatta tunteilleen valtaa - mutta juuri tällä tavoin
voit vapauttaa omaa voimaasi niin, että siitä on todella apua toisille.
– Karhunsydän, Creek-intiaani, Muskogee-heimon johtaja 

 

Merkurius on vaa´an merkissä. Sen perääntyvä vaihe päättyy 19.10. vaikkakin se on varjoalueella 3.11. saakka. Sunnuntain kartalla on kaksi leijaa, joista muodostuu suurkuvio nimeltä kirjekuori. Tämän lisäksi Venuksen ja Khiron kolmio tuo aikaan parantavan lisänsä.

 

Jotta leijan saa lentoon, on tarkistettava sen tukiranka eli oppositio asetelma. Toinen oppositio muodostuu Merkuriuksen ja Khironin välille. Toinen muodostuu Venuksen oppositiosta Cereksen sekä Lilithin konjunktiolle.

 

Merkuriuksen ja perääntyvän Khironin oppositio ohjaa meidät kohtaamaan haavoja, jotka ovat tulleet esimerkiksi kommunikoinnin tai itseilmaisun saralla. Jokainen meistä on ollut väärinymmärretty sekä väärinymmärtäjä. Emme aina ole linjassa itsemmekään kanssa. Sitä ei välttämättä huomaa, vasta kuin jälkikäteen. Saatamme luvata liikoja, jos luulemme voimavaramme suuremmiksi kuin ne ovatkaan. Jos meille nauretaan tai arvostellaan, voimme ajatella, ettei se tunnu missään, mutta silti saatamme tuntea kipua. Aika opettaa meidät pysähtymään itsemme äärelle, jotta voimme kuulla paremmin sisältämme kumpuavat sanomat.

 

Venuksen oppositio perääntyvälle Cerekselle sekä Lilithille vie meidät feminiinisten energioiden lähteille. Venus on jousimiehen merkissä. Vaikka perääntyvän Pallaksen neliö sekä perääntyvän Uranuksen kvinkunssi ovat teräviä ärsykkeitä, Venus on silti saamassa siivet selkäänsä. Jousimiehen merkki on luonteeltaan optimistinen seikkailija. Venuksen sijainti Leijan kärkenä saa sen kurkottelemaan taivaisiin. On hyvä tarkistaa sisäisten jumalattarien välinen tasapaino. Tarvitsemme itsenäisyyttä, sielun ruokaa, ravitsevia tekijöitä, elämän tuntua ja siitä nauttimista, mutta myös sitä, että olemme linjassa itsemme kanssa.

 

Kartta 2.

Toinen leija kuvio on merkitty violetilla ja toinen keltaisella. Yhdessä näistä muodostuu suurkuvio nimeltä kirjekuori. Lisäksi kartalla näkyy Venuksen sekä Khironin välinen kolmio keltaisena viivana.

 

Oheisen linkin kautta voit ostaa Täydenkuun työkirjan 10 € hinnalla. Työkirjassa tämän kertaisen Täydenkuun tunnelmia, mytologiaa, tietoa Plejadeista sekä harjoituksia, joilla vapauttaa luovuus kukoistamaan.

 

 

Teoskuva; Tiina Poutanen, Nuori lamassu