-

Kun suljen silmäni

Pohdintoja ajasta

Aurinko on siirtynyt neitsyen merkkiin. Neitsyen tarkkaileva ja viisas energia tulee tarpeeseen, sillä Pluto, Neptunus, Uranus, Khiron, Saturnus, Jupiter sekä Pallas Athene ovat perääntyvässä vaiheessa. Voi olla vaikea tavoittaa luonnollisesti soljuvaa elämäntuntua. Perääntyvät vaiheet ovat hyviä jaksoja saattaa loppuun keskeneräisiä asioita.

Näkösi tulee selväksi vasta, kun voit katsoa omaan sydämeesi. Kuka katsoo ulos, näkee unia; joka katsoo sisälle, herää. - Carl Jung

 

Auringon neliöt kummallekin Kuunsolmulle, Lilithille, Cerekselle sekä Junolle valaisee elämäntehtävän kasvusuunnan sekä menneisyyden pisteen ja niissä olevat jumalattaret. Auringon valo voi tuntua liian kirkkaalta. Jos puolustusmekanismit aktivoituvat, on hyvä muistaa pitää tarpeeksi hengähdyshetkiä.

 

Saturnuksen positiiviset kulman Kuunsolmuille, tukee varjotyöskentelyä. Omiin varjoihin tutustuminen voi vapauttaa voimavaroja enemmän kuin uskommekaan. Hyvin usein saatamme oikeuttaa oman haasteellisen käyttäytymisen, kun koemme olevamme uhattuja. Puolustusmekanismien aktivoiduttua asioiden mittasuhteet kasvavat ja pienistä asioista voi kasvaa isoja. Omien varjojen kohtaaminen voimistaa, lisää vastuullisuutta sekä merkityksellisyyden tunnetta.

Maanantai yön ja aamupäivän aikana Kuu ylittää Lilithin, Kuunnoususolmun sekä Cereksen. Nämä ovat tavalla ja toisella Kuun symboliikan alaisia. Vaikka tämä on ajallisesti nopeasti ohi menevä jakso, se aktivoi sisäiset jumalattaret tarkistamaan onko maaperä tarpeeksi hedelmällistä tulevaisuutta ajatellen.


Ihminen ei tule valaistumaan kuvittelemalla valon hahmoja, vaan tekemällä pimeys tietoiseksi. – Carl Jung

 

 

 

Tässä kartassa on vahvistettu Auringon neliöt Kuunsolmuille, Lilithille, Cerekselle sekä Junolle. Kuunlaskusolmua ei ole merkitty karttaan, mutta se on Kuunnoususolmua tarkasti vastapäätä 6 astetta jousimiehen merkissä.

 

Viikonlopun aikana Merkurius alkaa irtaantua Neptunuksen sekä Pallaksen oppositiosta. Merkurius on neitsyen merkissä ennen kuin siirtyy maanantaina 30.8. vaa`an merkkiin. Vaikka Neptunus sumentaa sanansaattajan matkantekoa, Pallaksen mukana olo voi rakentaa uudenlaisia ajatusverkostoja. Jupiterin alitajuinen haastekulma eli kvinkunssi lisää levottomuutta. Merkuriuksen sekä Pluton kolmio taas tukee syvempää syy-yhteyksien ymmärtämistä sekä ongelmien ratkaisua.

Olemme luoneet nykyisen maailman ajattelullamme, joten emme voi muuttaa sitä ilman, että muutamme ajattelutapaamme. —Albert Einstein

Venus on vaa`an merkissä ja oppositiossa Khironiin. Viikonlopun edetessä Venus lähestyy Vestan omistautuvaa liekkiä. Viikonlopun alkaessa Saturnus, Juno sekä Ceres ovat positiivisissa kulmissa Venukseen nähden.  Tätä on hyvä tietoisesti hyödyntää maadoittamalla sekä rauhoittamalla aikatauluja.

Mars on neitsyen merkissä ja oppositiossa Pallakseen sekä Neptunukseen. Ajassa oleva matalapaine saattaa uuvuttaa monin eri tavoin. On hyvä miettiä elämän perusrakenteita. Toimivatko rutiinit? Mitä asioita tulisi viimeistellä ja mitä vahvistaa? Voimmeko tehdä jotain jaksamisen ja hyvinvoinnin eteen? Tämä on puhdistautumisen aikaa, jolloin voimme vapautua vanhasta energiasta. Tällöin näemme kirkkaammin, mitä meillä jo on.

Jos omistat puutarhan ja kirjakokoelman, sinulta ei puutu mitään. – Cicero