-

Kesäpäivänseisauksen ja keskikesän tunnelmat

Pohdintoja ajasta

Maanantaina 21.6. klo 6:31 Aurinko siirtyy ravun merkkiin, on kesäpäivänseisauksen aika. Perääntyvän Jupiterin kolmio Auringolle tuo hedelmällisen lisänsä keskikesän runsaaseen aikaan. Jupiterin perääntyvä vaihe alkaa tänä samaisena päivänä, mutta lauantaina 19.6. se pysähtyy ja tunnelmat alkavat hautua.  

Hiljaisuudella on monet kasvot se on näkymätön ja ilmenee niin monin tavoin. Hiljaisuus on aine jossa me elämme. Se ympäröi meitä kuin ilma kuin valo kuin pimeys. Elämä kasvaa hiljaisuudesta. Siemenet kypsyvät sen sylissä. -Anne Fried 

Kuu on 9 astetta skorpionin merkissä ja kartan 5. huoneessa. Sisäisen lapsen, luovuuden sekä onnellisuuden huoneessa on aika vapauttaa alitajunnan sanomat virtaamaan. Auringon, Jupiterin sekä Kuun aspekteista muodostuu väljä vesikolmio. Tämä on kuin Poseidonin kolmikärki, jota voi käyttää avaimena tai aseena tunteiden saralla. Vaikka emme aina voi hallita tunteitamme, vastuu siitä kuinka toimimme, on jokaisella itsellään. 

Kesäpäivänseisauksen kartalla Aurinko on 12. huoneessa Venuksen kanssa. Nouseva merkki on 27 astetta ravun merkissä. Laskevalla merkillä eli Dc:llä on perääntyvä Pluto kauriin merkissä. Mars on 1. huoneessa leijonan merkissä. Mars ja perääntyvä Saturnus ovat oppositiossa. Ihmissuhteissa paineet voivat nousta esiin. Toiset keskittävät sen enemmän ulospäin, kun taas toiset sisäänpäin. Heräämme kysymään; `Kuka minä olen suhteessa muihin ihmisiin` ja tätä kautta päivittämään itseämme sekä identiteettiämme jälleen kerran.  

Kuun oppositio 11. huoneessa ja härän merkissä oleville Uranukselle sekä Cerekselle aktivoi Suuriristi kuvion, jossa mukana ovat Mars, Kuu, Saturnus, Uranus sekä Ceres. Arkkityyppisesti Ceres sekä Kuu edustavat samankaltaista energiaa. Esille nousevat tarpeet, hoiva, tunteet, sielun ruoka sekä asiat, jotka ravitsevat. Uranus on luonteeltaan arvaamaton ja hallitsematon. Saturnus symboloi taas hallintaa sekä rakenteita. Roomalaisessa mytologiassa Mars on rauhallisempi rakentaja, kun taas kreikkalaisessa mytologiassa se on aggressiivisempi sekä hajottava.  

Onnellisuus piilee muuttumisessa eikä saavuttamisessa. - J. Krishnamurti 

Sunnuntaina on hyvä levätä sekä puhdistaa mieltä että tunteita mahdollisuuksien mukaan. Tällöin Kuun aktivoima vesikolmio on tarkimmillaan. Kuun ja keskipäivän pisteen eli Mc:n välinen kolmio alkaa vahvistua, vaikkei ole vielä tarkimmillaan. Sisäinen vahvuus tukee tavoitteita ja määrätietoisuutta. Tätä kannattaa hyödyntää ja tankata akkuja koko kesää ajatellen.  

Perääntyvä Merkurius on 16 astetta ja Kuunnoususolmu 10 astetta kaksosten merkissä ja 11. huoneessa. Saturnuksen positiiviset kulmat Merkuriukselle sekä Kuunsolmuille auttaa ymmärtämään kokonaisuuksia paremmin. Merkuriuksen perääntyvä vaihe päättyy 23.6. vaikka on sen jälkeen vielä varjoalueella. Perääntyvän vaiheen loppuaikana kannattaa antaa sisäisen sanansaattajan tuoda sanomansa kuuluviin. Viisaus, jossa näemme menneisyyden sekä olevan hetken tukirakenteet ja haasteet, mahdollistavat tulevaisuuden arviointia monin eri tavoin.  

Ihmeet eivät tapahdu luonnon vastaisesti, vaan sen vastaisesti, mitä tiedämme luonnosta. – Pyhä Augustinus 

Kuunalasolmulla on perääntyvä Juno jousimiehen merkissä. Keskipäivän sekä keskiyön pisteet eli Mc sekä Ic että Vesta ovat neliössä Kuunsolmuihin, Junoon sekä Merkuriukseen. Saturnuksen tuesta huolimatta, sansaattajalla voi mennä askeleet sekaisin.  

4. huoneen kärki eli Ic on 14 astetta neitsyen merkissä. Vestan pyhä liekki valaisee keskiyön pisteen ja herättää sydämen tunnistamaan, mitkä asiat ovat olennaisimpia. Vesta symboloi omistautumista ja keskittymistä.  

Astia muovataan savesta, mutta tyhjä tila tekee astian hyödylliseksi. -Laotse 

Neptunuksen sekä Pallaksen kolmiot Venukselle tukevat arvomaailman tunnistamista. Voimme tunnistaa paremmin asioita, joista nautimme sekä mitkä ovat meille merkityksellisiä. Neptunuksen perääntyvä vaihe alkaa 26.6. Sitä ennen Neptunus pysähtyy ja valmistautuu tarkistamaan, mitä matkan varrelle tarvitsee ottaa mukaan. Perääntyvän Pluton ja Venuksen oppositio voi tuntua vaativalta ja siltä että vaikka meillä olisi toiveita, meillä ei silti olisi mahdollisuuksia. Onneksi tämä ei ole niin yksinkertaista. On hyvä tunnistaa viettien sekä sydämen äänen ero. 

Vaikka Kuun alitajuinen haastekulma eli kvinkunssi Kuunnoususolmulle voi herättää yllättäviä reaktioita, pelkoja tai muistoja, niiden kannattaa antaa tulla ihon pintaan sekä vapautua. Saturnuksen sekä Khironin positiiviset kulmat kummallekin Kuunsolmulle auttaa eheytymään, vahvistumaan sekä parhaimmillaan näkemään menneitä kierteitä tai sidoksia, joihin olemme jääneet kiinni. Koko kartta on kuin verkosto, jossa kaikki vaikuttaa toisiinsa. Parhaimmillaan pääsemme sisäisen viisauden lähteelle ja meissä oleva tietäjä sekä parantaja näyttää missä ovat tärkeimmät avaimet. 

Yksi ainoa auringonsäde riittää hävittämään miljoonia varjoja. -Franciscus Assisilainen 

Kesäpäivänseisauksen aikana voimme saada kiinni siitä, mikä on elämässämme olennaisinta. Vaikka elämässä olisi raskaita asioita sekä esteitä, valo auttaa näkemään mitä kaikkea muutakin elämämme pitää sisällään. Usein se on enemmän kuin tajuammekaan. 

Lempeää viikonloppua ja kesäpäivänseisauksen aikaa!  

Ystävällisin terveisin  
Johanna Vilén


Maanantaina 28.6. klo 17.30-20.30 on zoomin kautta toteutettu

Näin tulkitset syntymäkarttaasi -workshop. Tervetuloa tutustumaan!

Lisätietoja Tämän linkin kautta

Täysikuu, Johanna Vilén