-

Isä meidän

Pohdintoja ajasta

Esi-isä, kantaisä, isoisä, oppi-isä, tuki-isä, varaisä, taivaan isä, isä. Astrologisesti Aurinko edustaa isää, auktoriteettia, minän perusenergiaa, itseluottamusta, itsetuntoa sekä elämänenergiaa. Monissa vanhoissa uskonnoissa Aurinko yhdistetään Jumalaan ja sitä on palvottu sen mukaisesti. Ajallisesti Pluto ja Vesta ovat yhtymässä ja sekstiilissä eli positiivisessa kulmassa Aurinkoon nähden. Pluto on skorpionin hallitseva planeetta ja nyt kun Aurinko on skorpionin merkissä, sekstiili on vielä vahvempi. Vesta edustaa sydämestä omistautumista ja Pluto on luonteeltaan intensiivinen sekä syvälle porautuva. Aisaparina nämä vahvistavat Auringon `voimaa` entisestään, vaikka elämmekin vuoden pimeintä vaihetta.

Siinä missä Aurinko on maskuliininen, niin on myös Mars. Mars on vesimiehen merkissä ja neliössä Jupiteriin, joka on juuri siirtynyt jousimiehen merkkiin. Tämä `tuli ja leimahdus` voi olla joko riemastuttava ja `ylitsepursuava` tai sitten mennä suuntain jos toiseen ylikierroksilla. Sisäisen tasapainon merkitys ajallisesti on suuri. Se, lähdemmekö `seikkailuun` levollisessa ja hyvässä fiiliksessä, vai juoksemmeko määränpäättömästi `elämämme perässä`, on tunnetila mihin kannattaa keskittää tietoisesti energiaa. Voisin kuvitella että meillä kaikilla on kokemusta kummastakin versiosta.

`Vaaraa on ihan tarpeeksi, huusi äiti takaisin. – Jos emme lähde huviretkelle heti paikalla, meidän kaikkien käy hullusti!` -Tove Jansson, Muumipappa ja meri

Perääntyvä Venus sekä Ceres ovat yhtymässä. Venus on vaa´an merkissä, minne Ceres siirtyy sunnuntaina. Mars on kolmiossa Cerekseen että Venukseen nähden. Uranus on pakittanut oinaan merkkiin ja on oppositiossa Venuksen sekä Cereksen kanssa. Tämän lisäksi myös Kuunsolmut vaihtavat merkkiä. Yläsolmu siirtyy ravun puolelle ja alasolmu kauriin puolelle. Venus sekä Ceres että vastapäätä oleva Uranus ovat kaikki neliössä Kuunsolmuihin ja tästä muodostuu Suuri Risti. Elämänarvot, rakkaus, tarpeet, hoiva sekä itsenäisyys ja vapaus ovat ajallisesti tapetilla. Ihmissuhteet ovat esillä monellakin tavoin. Menneisyyden teemoja voi nousta muistiin. Oman paikan etsiminen tämän hetkisessä elämäntilanteessa on erittäin tärkeää. Ei pelkästään ydinihmissuhteisiin vaan myös koko elämänkokonaisuuteen, siinä määrin kun se nousee esille.

`Älä anna menneisyyden varastaa nykyhetkeltäsi.’ -Harriet Piekkola

Viimeisenä voisi nostaa esille Merkuriuksen sekä Neptunuksen välisen neliön. Merkurius on jousimiehen merkissä. Neptunuksen neliö voi olla kommunikoinnin sekä ajattelun ja oivaltamisen suhteen haastava. `Aivosumu` voi tuntua turhauttavalta ja haasteena voi olla myös kommunikoinnin väärinymmärrykset ja ylisuuret lupaukset. Välillä on hyvä ottaa aikaa ja tilaa ongelmien suhteen. Varsinkin jos kommunikointi suhteessa toiseen ihmiseen ei meinaa onnistua, se ei onnistu vaikka kuinka yrittäisi `pakottaa`. Ehkä voimme olla onnellisia keskellä haasteita ja ongelmiakin. Niitä on jossain mielessä aina, mutta mittasuhteet vaihtuvat. Jos juhlapäivä olisi rauhanmaljan nosto itsellemme, toisillemme, elämälle ja vaikkapa ihan koko maailmallekin. Onnellista isänpäivää kaikille!

`Olen kertonut hyvin onnellisesta perheestä. Muumiperhe on onnellinen itsestään selvällä tavalla, niin että he eivät edes tiedä siitä. He viihtyvät keskenään ja antavat toisilleen vapauden. Vapauden olla yksin, vapauden pitää asioista omalla tavallaan ja pitää salaisuuksia, kunnes haluaa jakaa niitä. Toiselle ei anneta huonoa omaatuntoa, vastuunotto on hauskaa eikä vain velvollisuus. `Tove Jansson

Ystävällisin terveisin
Johanna Vilén