-

En koskaan

Pohdintoja ajasta

Perääntyvä Ceres on Kuunnoususolmulla kaksosten merkissä. Vastapäätä Kuunlaskusolmulla on Mars jousimiehen merkissä. Se käy loppuun skorpionin merkin viimeiset henkäykset ennen siirtymistään jousimiehen merkkiin.  Merkkivaihdos tapahtuu maanantaina 13.12. Jupiter neliö Kuunsolmut, Marsin sekä Cereksen, jolloin niiden jännitteistä muodostuu T-risti kuvio.

Samaisena maanantaina Merkurius siirtyy kauriin merkkiin. Merkuriuksen ja Jupiterin välinen sekstiili tukee muutosvaihetta. Merkurius on nopea liikkeissään. Torstain ja perjantain välisenä yönä se on 23 astetta jousimiestä, kun taas sunnuntain ja maanantain välisenä yönä se on 29 astetta samaista merkkiä. Viikonlopun aikana se erkaantuu Auringon läheisyydestä ja etsii uudenlaisen muuntuvan tavan ilmaista itseään. Aina kun jokin planeetta on 29 asteessa, sitä sanotaan kriittiseksi asteeksi. Tällöin se viimeistelee kyseisen merkin teemoja, ennen siirtymistään uuteen merkkiin.

 

Vaikka Neptunuksen perääntyvä vaihe on jäänyt taakse, sumuvaroitus säilyy. Auringon ja Neptunuksen välinen neliö sumentaa jousimiehen tulienergiaa, mutta toisaalta aika ei käy pitkäveteiseksi. Sumussa seikkailemiseen vaaditaan tarkempia tuntosarvia.

 

Venus on varjoalueella ennen 18.12. alkavaa perääntyvää vaihettaan. Venuksen ja Pluton konjunktio kauriin merkissä voi vahvistaa sekä syventää Venuksen alaisia teemoja niin arvomaailman kuin elämästä nauttimisen suhteen. Sen riskeihin kuuluu liian vahvat aistinautinnot, kiihkeys ja mustavalkoisuus, jolloin saatamme vahvistaa asioita, jotka eivät tue elämämme suurempaa kokonaisuutta.

 

Marsin ja Venuksen, samoin kuin Venuksen ja Neptunuksen välillä on positiivinen harmonia ja tuki. Neptunus herkistää, kun taas Mars tuo maskuliinisen toimintaenergiansa mukaan kuvioon.

 

Saturnuksen ja perääntyvän Uranuksen välinen neliö viimeistelee pitkäkestoisen muutosten vyyhdin. Mytologisesti Saturnus on Uranuksen sekä äitimaa Gaian lapsi. Saturnus kääntyi isäänsä vastaan ja luonnollisesti omien lapsiensa kohdalla, pelkäsi saman toistuvan. Sama toistui, kun Jupiter otti vallan isästään Saturnuksesta. Hyvin usein, kun pyrimme välttämään vanhoja toimintamalleja tai virheitä, toistamme niitä toisella tavalla. Muoto muuttuu, mutta ongelma säilyy.

 

Tämä tuhansien murheellisten laulujen maa
jonka tuhansiin järviin juosta saa
Katajainen kansa, jonka itsesäälin määrää
ei mittaa järki, eikä Kärki määrää,
jonka lauluissa hukkuvat elämän valttikortit
ja kiinni pysyvät taivahan portit

Eppu Normaali, Murheellisten laulujen maa

 

Kun käännymme toisia ihmisiä vastaan, käännymme myös itseämme vastaan. Se on loputtomien taistelujen suo, jossa kukaan ei voi voittaa. Uranus on alkuvoima ja sen on sanottu olevan `ilmaa, jota jumalat hengittävät`. Saturnus taas on konkreettinen rakenne ja perusta. Jupiterin luonne on laajentava, mutta sen riskeihin liittyy asiat, jotka voivat mennä liiallisuuksiin. Jokaisessa meissä on nämä energiat edustettuna. Jokainen meistä käy sisäistä varjotaistelua omalla tavallaan. Taistelemme, vapaudumme ja etsimme vakaata perustaa, jolle rakentaa kotia. Meissä jokaisessa on syvempää tasapainoa, joka tulee sisältämme käsin.

 

Muistisi on hirviö. Sillä on oma tahto. Kun luulet, että sinulla on muistoja, muistoilla onkin sinut. —John Irving

 

Ketä vastaan taistelemme? Toimimme muistojen sekä kokemusten pohjalta. Jos jokin kokemus on ollut kipeä, saatamme ajatella, ettemme itse koskaan sorru mihinkään vastaavaan. Se miten me toimimme, saattaa saada toisen ihmisen kokemaan kipua, joka taas toimii päinvastoin, kun me olemme toimineet. Tietenkin tämä on hyvin kärjistetysti ilmaistu, eivätkä asiat ole näin yksinkertaisia, mutta kierteiden muodostumisella on oma kaavansa. Siinä missä perustelemme omaa toimintaamme oikeutetuksi, samalla saatamme aiheuttaa kierteitä, jotka rikkovat enemmän kuin rakentavat.  

 

Ihmisen oma mieli, ei hänen vihollisensa tai vastustajansa, houkuttelee hänet pahoille teille—Buddha

 

 

Jousimiehen tarot kortti on kohtuus. Ajassa on intensiivisyyttä, sydämen paloa, mutta myös väsymystä. Hyvin usein, kun lapset ovat väsyneitä, he saavat `itkupotkuraivareita`. Niin me aikuisetkin saamme, mutta yleensä hieman eri tavoin. Silloin kun emme tunnista mistä lähteestä käsin toimimme, voi olla parempi ottaa hengähdyshetki, ennen kuin teemme mitään. Tämä on oivallinen aika saattaa rauhassa päätökseen keskeneräisiä teemoja, levätä sekä voimaantua rauhallisin askelein. Ceres Kuunnoususolmulla muistuttaa meitä oikeanlaisesta kantavasta voimasta sekä tarpeista, joihin voimme löytää syvempää ravitsevaa voimaa, kun vain pidämme jalat maassa. Ravitsevaa viikonloppua kaikille <3 Johanna

 

Emmi Vuorinen; Kotikutoja