-

Elämän nälkä

Pohdintoja ajasta

Marsin ja Uranuksen yhtymä härän merkissä herättelee sisäistä tahtotilaa henkiin. Viikonlopun aikana Mars etenee Lilithiä kohden, jolloin maskuliiniset ja feminiiniset energiat ovat myrskyn pyörteissä. Aurinko ohittaa viikonlopun aikana Saturnuksen ja lähenee Jupiteria. Saturnus, Aurinko ja Jupiter ovat vesimiehen merkissä ja neliössä kaikkiin edellä mainittuihin tekijöihin.

Tunnelma on ristiriitainen. Ajassa on voimaa ja sinnikkyyttä, mutta nopeat tunneheittelyt ja paineet saattavat ärsyttää ja uuvuttaa. Voi olla vaikea pysyä omassa voimassa, ellei tee tietoisesti tilaa kalenteriin ja lepää kunnolla. Levon jälkeen on erilainen valmiustila katsoa, minkälaisia rakennusmateriaaleja on jo valmiiksi olemassa. Monet asiat ovat saattaneet muuttua niin itsestään selviksi, ettemme aina edes huomaa niitä. Nämä tekijät voivat olla ratkaisevan tärkeitä elämän ja muutoksen kannalta.

Onnen laita on kuin unen. Tiedämme siitä vasta, kun olemme siitä heränneet. Herätessäsi voit katsoa mitä ympärilläsi jo on. Se on yleensä enemmän kuin mitä olemme osanneet ajatellakaan. - Hans Ruin

Venus on kauriin merkissä ja lähenee Plutoa kohden. Venuksen sekstiili Cereksen ja Neptunuksen yhtymälle lisää aikaan herkkyyttä, mutta Pluton sekä Cereksen mukana olo voi nostaa alkukantaiset ja intensiiviset tunteet pintaan. Venuksen ja Pluton kolmio Vestalle lisää aikaan omistautuvaa tulta sekä sydämen paloa.

Vaikka Merkurius on vesimiehen nopeassa merkissä, se alkaa hidastamaan vauhtiaan tulevaa perääntyvää vaihetta varten. Viikonlopun vaihtuessa ensi viikon puolelle, Kuu ohittaa kaksosten merkissä olevan Kuunnoususolmun. Merkuriuksen positiiviset kulmat Kuunsolmuille, tukevat sisäisten viestien kuulemista sekä niistä oivaltamista. Neptunuksen, Cereksen sekä Vestan neliöt Kuunsolmuille ovat haasteellisia. Tästä muodostuu Suuriristi kuvio.

Levon jälkeen voimme tunnistaa sydämen sykkeen ja huomamme, ettei elämä ole luisunut käsistä, vaan olemme edelleen siinä kiinni. Jos emme ole osanneet pysähtyä, saatamme olla tunteiden sekä alkukantaisten ja nopeiden reaktioiden heittopusseina. Tällöin kiihkeys voi purkautua vähemmän rakentavalla tavalla. Toivoa ei kannata koskaan menettää. Jos mopo karkaa käsistä, on otettava itsestään kahta tiukempi niskalenkki ja katsottava kokonaisuutta uudelleen.

Toivominen merkitsee sitä, että on joka hetki valmis sille, joka ei ole vielä syntynyt. -Erich Fromm

Pitkään kestäneet haastejaksot pitävät sisällään jotain, mitä emme voi nähdä, ennen kuin aika on kypsä. Olen monesti miettinyt jälkikäteen, kuinka raskaimmista haastejaksoista on aina syntynyt jotain uutta, vaikka niissä hetkissä sitä ei olisi uskonutkaan. Ehkä paine saa kohdistamaan kaiken energian uudenlaiseen heräämiseen. Elämän nälkä ohjaa meidät lämpöisen ja valaisevan nuotion äärelle. Mikä saa sinun sydämesi palamaan?

Minun kohdallani kaikki alkoi pienestä hiirestä. -Walt Disney

Lempeää viikonloppua kaikille! 

Ystävällisin terveisin 
Johanna Vilén