-

Elämä kasvaa hiljaisuudessa

Pohdintoja ajasta

Syyskuu on sadonkorjuun ja syyskyntöjen kuukausi. Syyskuun loppupuolella on perinteisesti vietetty suomalaista syysjuhlaa Kekriä. Ennen sitä vietettiin sitä mukaa kun kesän työt oli tehty. Juhlaa saatettiin viettää loppukesästä aina pitkälle syksyyn saakka. Syyskuussa luonto näyttää syvimmät ja kauneimmat värinsä. Ensi viikon tiistaina 7.9. klo 3:51 on Uusikuu neitsyen merkissä. Sitä ennen käymme loppuun vanhan kuun vaihetta.

 

Hiljaisuus on se alkuaine, josta suuret asiat muovaavat itse itsensä. — Thomas Carlyle

 

Viikonloppu on lähtenyt käyntiin ristiriitaisilla energioilla. Perääntyvät Saturnus sekä Khiron haastavat Auringon kvinkunssien eli alitajuisten haastekulmien myötä. Tästä muodostuu Jod eli Jumalan sormi kuvio. Viikonlopun edetessä jännite alkaa väljetä. On hyvä ottaa tarpeeksi aikaa ja tilaa ympärilleen. Auringon ja perääntyvän Uranuksen kolmio tukee yllätyksellisiä oivalluksia sekä ratkaisuja. Ne eivät tule kulmat kurtussa odotellen, vaan juuri silloin kun vähiten odottaa. Kun Aurinko on neitsyen merkissä, paras tulos syntyy, kun on sopivasti tekemistä ja lepoa. Meillä on enemmän työkaluja kuin usein tiedostammekaan.

 

Ajatellaksemme luovasti meidän pitää pystyä katsomaan uusin silmin sitä, mitä pidämme itsestäänselvyytenä. George Kneller

 

Merkurius on vaa`an merkissä ja oppositiossa Khironiin. Sanansaattajan sekä parantajan ollessa vastakkain, saattaa mieleen muistua vanhoja kivuliaita kokemuksia. Merkuriuksen, Saturnuksen ja Lilithin, Kuunnoususolmun sekä Cereksen välille muodostuu kultainen ilmakolmio. Merkurius on positiivisissa kulmissa myös Kuunlaskusolmuun sekä Junoon. Ajassa oleva uusiutumisvoima on nopeaa ja arvaamatonta. Se pitää sisällään kuiskauksia, joita kannattaa kuunnella.

 

Onni on perhonen, jota tavoitteleva ei saa kiinni, mutta joka saattaa laskeutua hiljaa istuvan päälle. Nathaniel Hawthorne

 

Venuksen ja Vestan konjunktio vaa`an merkissä on valovoimaa parhaimmillaan. Venus on muutenkin vahvoilla ollessaan omassa merkissään. Venuksen ja Vestan kolmio perääntyvälle Jupiterille, voi saada sukat pyörimään jaloissa. Maltti on valttia, sillä neliöt perääntyvälle Plutolle sekä kvinkunssit perääntyville Neptunukselle, että Pallakselle voi sekoittaa pakkaa. On hyvä tarkistaa, ettei vietit vie mennessään. Kun sydän kaipaa elämän tuntua, sisäinen liekki vahvistaa ja ravitsee.

 

Mars on neitsyen merkissä ja oppositiossa Neptunukseen sekä Pallakseen. Se voi tuntua turhauttavalta ja puuduttavalta. Marsin ja Jupiterin välinen kvinkunssi toimii terävänä ärsykkeenä. Kun mukaan otetaan Marsin ja Pluton kolmio, voimme lisätä samaan pakettiin intohimon ja intensiivisen kiihkeyden. Me voimme luoda itsemme uudelleen. Olemalla oman liekin äärellä, sydän voimistuu ja lämmittää. Syysillat voivat olla hyvin ravitsevia.

 

Elämä on puhdas liekki, ja me elämme sisässämme olevan näkymättömän auringon mukaan.  Sir Thomas Browne

 

Saraeleni Miinin