-

Ei perhonen siivistään tiedä

Pohdintoja ajasta

Eihän perhonen
edes tiedä siivistään,
sehän lentää vain:
kukista ja tuulesta
juopunut keväänlehti.
- Arto Lappi, Ei perhonen siivistään tiedä 

Perääntyvän Saturnuksen kolmio Auringolle sekä Kuunnoususolmulle tuo aikaan tarvittavaa juurevuutta. Aurinko, Kuunnoususolmu sekä perääntyvä Merkurius ovat kaksosten ilmamerkissä.  Tietäjä sekä parantaja Khironin sekstiilit Auringolle sekä Kuunnoususolmulle auttavat lataamaan akkuja ja tukevat eheytymistä. Juuret syventyvät ja vahvistuvat, samalla kun kevät tuuli keventää sekä puhdistaa. 

Perääntyvä Juno on 16 astetta jousimiestä ja sunnuntaina Aurinko 16 astetta kaksosia, jolloin oppositio on tarkimmillaan. Kuunsolmut ovat 10 asteessa, joten ne jäävät hieman etäämmälle intensiivisimmästä voimasta. Vesta on 14 astetta neitsyen merkissä, joten se neliöi kaikkia edellä mainittuja. Voi olla vaikea pitää papittaren liekkiä yllä, kun ärsykkeitä tulee monesta eri suunnasta. On hyvä tietoisesti keskittyä kuuntelemaan oman sydämen ääntä. Muuten neljän ruuhkan äänet ja muuttuvat tekijät vievät huomion olennaisimmista asioista.  

Olen ollut monen zen-mestarin opissa. Ne ovat kaikki olleet kissoja. - Eckhart Tolle 

Neptunuksen ja Pallaksen neliöt perääntyvälle Merkuriukselle voi aiheuttaa hämmennystä. Kommunikoinnissa, suunnittelussa sekä ajattelussa saattaa olla hankaluuksia ja väärinkäsityksiä. Jos kommunikointi ei toimi, voi olla hyvä ottaa hieman tilaa hengittää ja rauhoittua, ettei vyyhti mene isompaan solmuun.  

Venus on siirtynyt ravun vesimerkkiin. Jupiterin ja Venuksen kolmio on hedelmällistä sekä nautinnollista aikaa, jolle kannattaa antautua. Joskus pienet asiat saavat ihmeitä aikaan. On se sitten kupillinen kahvia raittiissa ulkoilmassa tai tietoinen keskittyminen luonnonääniin, se voi katkaista stressikierteen huomaamattakin. Vaikka kyseisessä hetkessä haasteita ei voi välttämättä ratkaista, mielen tuulettaminen perusenergiaan sekä tunteisiin. 

Se mitä on takanamme tai edessämme, on pientä verrattuna siihen, mitä on sisällämme. - Ralph Waldo Emerson 

Myös Mars on ravun aistivassa ja herkässä merkissä. Perääntyvän Pluton ja Marsin välinen oppositio voi saada Mars energiat puolustuskannalle. Neptunuksen sekä Pallaksen kolmiot tuntuvat vielä, vaikka intensiivisin aika onkin takana. Näillä jälkilämmöillä kannattaa nautiskella, jotta toimintavoimat pääsevät vahvistumaan. Lilithin ja Marsin sekstiili vahvistaa Marsin omassa voimassa pysymistä sekä päättäväisyyttä. Liian jääräpäinen ei silti kannata olla. Pluton opposition kautta saatamme lukittautua kuoreemme niin tiukasti, ettemme huomaa kaikkea hyvää, mitä ympärillämme tapahtuu. 

Syvällä sielussa, tuskan ja sekasorron alla, avautuu ääretön, suuri hiljaisuus - rannaton ja tyyni meri, jota mikään ei voi häiritä. Luonnon määrätön rauha, kaikkea ymmärrystä ylempi. Sitä me kaipaamme ja etsimme idästä ja lännestä, ylhäältä ja alhaalta, mutta löydämme sen lopulta sisältämme. -R.M. Bucke 

Lempeää viikonloppua!  

Ystävällisin terveisin  

Johanna Vilén 

Tiina Poutanen, Perhosmieli

Tiina Poutanen, Perhosmieli