-

Alitajunnan viisaus

Pohdintoja ajasta

Perjantaina 16.7. alkaa Khironin perääntyvä vaihe. Haavoittunut parantaja on oinaan alkukantaisessa tulimerkissä. Tuleen ei voi jäädä makaamaan, mutta polte ei myöskään poistu sormia napsauttamalla. Auringon ja perääntyvän Pluton oppositio voi lisätä hiillostaa tunnetta, jolloin saatamme ravun tavoin käpertyä kuoreemme. 

Kun virtaava vesi kohtaa tiellään esteen, joka tukkii sen tien, se pysähtyy. Se kokoaa massaansa ja voimaansa, ja nousee pikkuhiljaa esteen tasolle, ja lopulta ylittää sen.
Älä sinäkään käänny ja pakene, koska takaa et löydä mitään arvokasta. Älä myöskään ryntää suin päin kohti vaaraa. Tee niin kuin virtaava vesi. Pysähdy ja kerää voimiasi, kunnes edessä oleva este ei enää tuki tietäsi. -I. Ching

Perääntyvät Neptunus sekä Pallas, että Ceres ravitsevat Auringon elinvoimasta puolta herkkyydellä sekä viisaudella. Sielun ruokaa riittää, kun vain keskitymme niihin asioihin, jotka ovat kasvumme kannalta merkittävimpiä. Liian täydessä maailmassa on vaikea pysähtyä kuuntelemaan tai olemaan, ilman että pyrimme toiminnan kautta ratkaisemaan asioita. Jos yritämme työstää keskeneräistä, teemme helposti turhaa työtä, mikä ei tue tätä hetkeä, muttei myöskään lopputulosta.

Et voi pysäyttää aaltoja, mutta voit oppia surffaamaan niillä. -Jon Kabat-Zinn

Sunnuntaina 18.7. Lilith siirtyy kaksosten merkkiin ja maanantaina 19.7. Vesta siirtyy vaa`an merkkiin. Maa muuntuu nopeampiin ja arvaamattomampiin ilma energioihin.

Kun sekä Neptunus että Ceres haastavat Marsin sekä Venuksen konjunktion leijonan merkissä, saatamme tuntea ärtymystä ilman näkyvää syytä. Hankalat tunteet ovat yleensä vaikeampia kuin uskommekaan. Ärsykkeet, jotka vaikuttavat ja hankaloittavat toistuvasti, saattavat laukaista piileviä puolustusmekanismeja. Siinä missä toiset turhautuvat ja uupuvat, toiset saattavat provosoituessaan muuttua aggressiivisiksi. Seisova vesi ei jää hautumaan määräänsä pidempään. Voi olla hyvä antaa paineelle tilaa, jota ei yritä määritellä. Kun se pääsee purkautumaan, jotain puhdistuu sisältämme.

Pilvi on vapaa vain kulkiessaan tuulen myötä. Sade on vapaa vain pudotessaan alas. Vesi on vapaa vain kerääntyessään yhteen, juostessaan alas, noustessaan ilmaan. Laissa on mielenrauha, jos rakastaa lakia, jos hyväksyy sen laulaen, kuin vesi laskeutuessaan. -Wendell Berry

Lempeää viikonloppua! 

Ystävällisin terveisin 
Johanna Vilén 

Ohessa lisätietoa alkavasta uudistetusta Astrologian alkeet verkkokurssista
Lisätietoja Tämän linkin kautta

Sekä tulevasta Asteroidit workshopista
Lisätietoja Tämän linkin kautta