-

Yölento

Pohdintoja ajasta

Lauantaina 31.10. klo 16:49 on Täysikuu härän maamerkissä. Täydenkuun kyljessä on perääntyvä Uranus ja hieman etäämmällä Lilith. Oppositiossa olevan Auringon vieressä skorpionin vesimerkissä on Juno. Ihmissuhteiden, turvan sekä hallitsemattomien tunteiden kirjo on normaalia vahvempana tapetilla. Perääntyvän Khironin kvinkunssi Auringolle voi nostaa kipureaktiot pintaan. Khiron oli mytologisesti parantaja, tietäjä ja opettaja. Hän oli kentauri, mutta hyvin erilainen kuin muut lajitoverinsa. Khiron oli jumalan poikana kuolematon. Eräässä taistelussa hän sai myrkkynuolen reiteensä. Tätä ei ollut tarkoitettu Khironille, vaan kyseessä oli vahinko. Vaikka Khiron oli parantaja, hän ei voinutkaan parantaa itseään myrkkynuolen seurauksista. Hän oppi kokemansa kivun kautta asioita, joilla hän kykeni auttamaan muita. Lopulta Khiron pyysi, että voisi luopua kuolemattomuudesta ja saisi kivuiltaan rauhan. 

Herakles (Herkules) joka ampui myrkkynuolen, oli vahva ja maskuliininen sankari. Nyt kun ajallisesti Khiron on alitajuisessa haastekulmassa Aurinkoon, käymme vastaavasti omia sisäisiä kamppailuja kokemiemme kipujen ja vääryyksien kautta. Kaikkia kipuja ei voi parantaa toivomallamme tavalla, mutta Khironin viisauden, myötätunnon ja ymmärryksen tavoin, voimme löytää niissä piileviä avaimia. Khironin mytologiaan liittyy myös epäoikeudenmukaisuuden kohtaaminen.  

Perääntyvä Khiron on nyt oinaan tulimerkissä. Oinaan voima on intensiivinen ja uusiutuva. Oppositiossa on Venus vaa`an ilmamerkissä. Arvomaailman, rakkauden ja kipujen läpikäyminen ei ole aina helppoa. Ajassa on ristiriitaisista eriparisuuksista huolimatta mahdollisuuksia, kun vain osaamme katsoa niitä muutenkin kuin tahtotilamme kautta. 

`Perhonen voi syntyä vain koteloitumisvaiheen kautta. Koteloitumisvaihe on väistämätön, sen yli ei voi hypätä, sillä kaikki avautuu ja paljastuu hitaasti, vaihe vaiheelta, omalla ajallaan, eikä sitä voi pakottaa.’-Ram Dass 

Perääntyvä Merkurius on vaa`an merkissä. Merkurius on luonteeltaan etsijä. Siinä missä se etsii uudenlaisia väyliä, se pyrkii myös yhdistämään niitä. Täydenkuun aikaan Merkurius ja Saturnus ovat tarkassa neliössä. Hieman väljempänä on myös Merkuriuksen ja Pluton neliö. Oppositiossa on provosoiva Lilith kuumentamassa soppaa. Cereksen ja Merkuriuksen kolmio voi olla ratkaiseva tekijä, jotta voimme ymmärtää ajattelumme sielullista puolta. Ajan riskeihin kuuluvat aggressiot, jolloin menemme kauemmaksi sisäisestä tietämisen tilasta. Joskus aggressiivisuus paljastaa sisäistä dynamiikkaa niin, että voimme saada alitajuisista asioista paremmin kiinni. Joskus taas se sumentaa ja sekoittaa kiihkeydellään niin paljon, ettemme enää kykene näkemään metsää puilta. Merkuriuksen perääntyvä vaihe päättyy tiistaina 3.11. Se palautuu uomiinsa hitaasti eli mitään nopeaa muutosta ei ole odotettavissa.  

`Elämä ei ole ongelma, joka sinun olisi ratkaistava, vaan todellisuutta, joka sinun on elettävä.’- Soren Kierkegaard 

Perääntyvä Mars oinaassa on kuin villieläin, jota yritetään pitää aisoissa. Pallaksen ja Marsin neliö voi saada keskinäiset ristiriidat aktivoitumaan. Pallas on feminiininen soturi, siinä missä Mars on maskuliininen. Se kuinka lähdemme käyttämään mahdollisesti patoutunutta energiaa, on meistä itsestämme kiinni. Joskus ulkoiset tekijät ovat niitä, minkä kanssa käymme kädenvääntöä. Lähes aina myös meissä itsessämme olevat sisäiset tekijät etsivät paikkaansa ja silloin taistelu on luonteeltaan hieman erilainen. Ajassa on paljon ristiriitaisia energioita, mitkä pyrkivät saamaan äänensä kuuluviin. Kun vielä perääntyvä Neptunus on neliössä Kuunsolmuihin, nämä taistelut käydään sumuisessa maastossa. Vaikka emme tietäisi mitä kohti mennä, se ei tarkoita, että olisimme hukassa. Välillä olemme syvissä vesissä, mutta vaistonvaraisesti nousemme takaisin pinnalle. Sekin on osa elämää. Tästä syntyy jotain uutta. 

`Kaikki nämä päivät, jotka tulivat ja menivät. En tiennyt, että ne olivat elämä. ` – Stig Johansson

Lempeää viikonloppua! 

Ystävällisin terveisin
Johanna Vilén