-

Vesi vanhin voitehista

Pohdintoja ajasta

Maanantaina 9.3. klo 19:47 on Täysikuu neitsyen maamerkissä. Tämänkertainen Täysikuu on normaalia vesipainotteisempi Auringon ollessa kalojen vesimerkissä ja yhtymässä kalojen hallitsevaan planeettaan Neptunukseen. Unien ja alitajunnan viestejä kannattaa kuunnella normaalia tarkemmin. Pelot ovat `vanhaa kuonaa` mitä saattaa myös nousta pintaan. Tästä ei kannata huolestua, vaan pikemminkin ajatella että se on puhdistusreaktio. Herkkänä ajanjaksona saatamme nähdä normaalia enemmän painajaisia. Olemme kaikki osa kollektiivista piilotajuntaa ja herkkyyteen liittyy myös muiden tunteiden aistiminen. Maailmassa on paljon epävakautta ja siksi on hyvä välillä `eriyttää itsensä kohtutilaan`, missä voi ladata oman voiman uudelleen kuntoon.

Ajassa on runsaasti maaelementtien tuomaa tukea, mikä auttaa jäsentämään isoja kokonaisuuksia. Vesi pääsee virtaamaan kahta paremmin kuin rakenteet ovat kunnossa. Se ei vie mennessään, vaan voimme pitää yhtä aikaa jalat tukevasti joen pohjalla sekä pään vedenpinnalla. Vesi puhdistaa sekä keventää energioitamme. Voisi ajatella tämän olevan kuin vuoristossa virtaava puhdas vesi. Se eheyttää enemmän kuin seisova vesi.

`Yksi tietäjänkoulutukseni kaikkein vaikeimmista vaiheista oli oppia tarkastelemaan tilannetta arvostelematta ja antamatta tunteilleen valtaa - mutta juuri tällä tavoin voit vapauttaa omaa voimaasi niin, että siitä on todella apua toisille.` – Karhunsydän, Creek intiaani, Muskogee heimon johtaja 

Jupiter, Pallas sekä Mars ovat kauriin maamerkissä sekä positiivisissa kulmissa Täydenkuun kartalla Kuuhun ja Aurinkoon. Jupiter laajentaa ja lisää optimistisuutta. Pallas on luovuuden, tiedon ja taidon soturi asteroidi. Mars edustaa maskuliinista toiminta voimaa. Kaikissa edellä mainituissa tekijöissä on eteenpäin menevää muutosvoimaa. Kun ne ovat maamerkissä, tuki on tasapainottavaa. Junon kvinkunssi eli alitajuinen haastekulma Auringolle sekä Neptunukselle liittyy ihmissuhteisiin. Ajallisesti ajattelen tämän Täydenkuun olevan pikemminkin `luostarimainen` ja positiivisesti vetäytyvä sekä tutkiskeleva kuin ihmissuhteissa osallistuva ja aktiivinen.

Merkurius on perääntynyt vesimiehen merkkiin. Vesimies on ilmamerkki ja perääntyvässä vaiheessa ajassa on yhtäaikaisesti hitautta sekä nopeutta. Tämä on ristiriitaista. Perääntyminen päättyy virallisesti 10.3. mutta sen vaikutus kestää varjoalueineen 31.3. saakka. Tämä on hyvä aika viedä loppuun keskeneräisiä asioita. Aikataulujen suhteen voi tulla `muuttuvia tekijöitä` normaalia enemmän. Sama pätee myös kommunikoinnissa väärinkäsitysten suhteen.

`Kaksi nuorta kalaa ui yhdessä. Niitä vastaan tulee vanhempi kala. Se nyökkää ja sanoo; Huomenta pojat, millaista vesi on tänään? Nuoret kalat uivat vähän matkaa, sitten toinen kääntyy ja kysyy toiselta; Mikä ihmeen vesi?`- David Foster Wallace

Venus on siirtynyt härän maamerkkiin. Venuksen ja Uranuksen yhtymä muuntaa muuten tätä vakaata ja hidasta härkä painotteisuutta vauhdikkaampaan suuntaan. Ajassa on yllätyksellisyyttä ja toisinajattelijan energiaa. Tämä yhdistelmä voi olla kuin jääräpäinen kapinallinen, joka pitää kannastaan kiinni. Joskus kannattaa kyseenalaistaa ja päivittää sekä omat että muiden mielipiteet, jotta voi tarkistaa pitävätkö ne enää paikkaansa tässä hetkessä. Kun Venus sekä Uranus ovat positiivisissa kulmissa Kuunsolmuihin, meillä on ovet avoimina niin menneisyyden kuin tulevaisuudenkin tietopankkeihin. Voimme oivaltaa vanhoista asioista sekä kokemuksista aivan uusia puolia. Voimme nähdä myös tulevaisuuden tekijöitä uudessa valossa. Joskus saatamme ajatella että tiedämme selkeästi mitä haluamme. Se ei ole aina niin yksinkertaista. Yllättävän usein jäämme kiinni vanhoihin toiveisiin tai unelmiin. Emme huomaa että olemme muuttuneet ja että elämässä voi olla asioita, mitkä ovat meille tässä hetkessä olennaisempia.

`Kun virtaava vesi kohtaa tiellään esteen, joka tukkii sen tien, se pysähtyy. Se kokoaa massaansa ja voimaansa, ja nousee pikku hiljaa esteen tasolle, ja lopulta ylittää sen. Älä sinäkään käänny ja pakene, koska takaa et löydä mitään arvokasta. Älä myöskään ryntää suin päin kohti vaaraa. Tee niin kuin virtaava vesi. Pysähdy ja kerää voimiasi kunnes edessä oleva este ei enää tuki tietäsi.` -I. Ching

Kaunista viikonloppua kaikille!

Ystävällisin terveisin
Johanna Vilén