-

Vain muutos on pysyvää

Pohdintoja ajasta

Saturnus on siirtynyt omasta kauriin maamerkistä vesimiehen ilmamerkkiin. Mars on kauriin viimeisessä asteessa ja siirtyy alkuviikosta Saturnuksen kylkeen. Saturnus symboloi rakenteita sekä rajoitteita. Ilmamerkkiin siirtyessään se `yrittää hallita hallitsematonta` ja joutuu hyväksymään uuden tavan tukipilareiden rakentamiselle. Mars taas on maskuliininen ja toiminnallinen. Vesimieheen siirtyessä se pikemminkin `päästää itsensä irti`. Koska Saturnus ja Mars kulkevat parivaljakkona, tämä vapaus on vähintäänkin kaksinainen kysymysmerkki.

Ja tämä rauhaton sielu ei ennen saa rauhaa
Ennen kuin taistelu onnesta raukeaa
Niin kauan tuuli on puhaltanut
Kunnes se on tehnyt tehtävänsä
Kunnes se on kulkenut
Koko matkan pohjoisesta etelään

-Vapaus on suuri vankila, Pelle Miljoona

Mitä vapaus on? Mitä se tarkoittaa sinulle? Ovatko luonnonvoimat vapaita? Voimmeko tehdä mitä vain? Vapaatahto on eri asia kuin vapaus. Minulle vapauden symboleita ovat ajattelu sekä tunteet. Vaikka niistä muodostuukin välillä ylitäysiä varastokoppeja, näitä koppeja voi tyhjentää ja siivota kevyemmiksi. Kun pistän silmät kiinni ja vapautan sisäisen villihevoslauman laukkaamaan, tunnen kuinka hartiat laskeutuvat.

Uranus on vesimiehen hallitseva planeetta. Uranuksen neliö Marsille ja Saturnukselle lisää fyysistä levottomuutta sekä aivosähköä entisestään. Tämä saattaa olla täydellinen `Einstein ilmiö` uusille luoville ideoille ja ratkaisuille. Riskinä on että saatamme turhautua ja kokea ahtaanpaikankammoa, jolloin energia kääntyy itseään vastaan. Jos ahdistus iskee, se ei tarkoita ettei mitään olisi tehtävissä. Päinvastoin. Ajassa on uusiutuvaa energiaa, mikä etsii tapaa purkautua ja todentua.  Luonnonvoimat ovat sidoksissa toisiinsa. Emme voi irrottaa mitään kokonaisuudesta ja sanoa sitä vapaudeksi. Nyt korona aikaan jokainen meistä joutuu puntaroimaan uusiksi elämän suuntaviivoja. Toivon että tämä herättää meidät miettimään elämän perusasioita. Mikä elämässä todella merkitsee? Moni asia muuttuu mittasuhteitaan kun se mikä on ollut `arkista ja normaalia on vietykin pois`. Jokainen sekunti muuttaa muotoaan. Nyt kun kollektiivisesti elämme aikaa, missä moni ennen varmalta tuntuva asia muuttui epävarmuudeksi, joudumme kohtaamaan rajallisuutemme.

`Ihminen ei ole luonut maailmaa, olemme vain osa sitä. Kaiken sen, mitä me teemme maailmalle, me teemme itsellemme. Kaikki asiat ovat yhteensidottuja. Kaikki asiat liittyvät toisiinsa.` - Chief Seattle, Duwamish

Vaikka moni kokee rajallisuuden haasteena, se on myös hyvä asia. Elämme rajallisesti. Voimme kokea vapautta rajojen sekä rajoitteiden keskelläkin. Uranuksen positiiviset kulmat Kuunsolmuille antaa meille mahdollisuuden aktivoida uudenlaisia `tulevaisuuden reittejä`. Tapaamisia, tapahtumia sekä juhlia on toteutettu uusin kekseliäin tavoin virtuaalisessa maailmassa. Toivon että tämä `haastaa` meidät ihmiset tekemään yhteistyötä keskenämme sekä puhaltamaan yhteen hiileen.  Voimme olla täysin eri mieltä vaikka kaikista maailman näkemyksistä ja silti meillä kaikilla on sydän ja kyky rakastaa.

Aurinko, Khiron ja Lilith ovat rykelmänä oinaan alkukantaisessa tulimerkissä. Haavoittuneen parantajan muutosvoima etsii luonnollista tasapainoaan. Kun nämä edellä mainitut tekijät ovat haastaneet Kuunsolmujen `menneisyyden sekä tulevaisuuden pisteitä`, olemme joutuneet käymään terveyteen sekä jaksamiseen liittyen aikamoisen lingon läpi. Tätä asiaa käymme jokainen tavalla ja toisella läpi.

`Ainoa tapa hallita luontoa on totella sitä.`- Francis Bacon

Venus on härän maamerkissä omalla reviirillään. Nyt tämän viikon aikana Mars, Pallas, Pluto sekä Jupiter ovat parhaassa mahdollisessa kolmiossa Venukseen nähden. Parhaimmillaan tämä on arvomaailman, rakkauden, rakentavan maskuliinisen sekä feminiinisen tasapainon kulta-aikaa. Sisäinen soturimme voi löytää uudenlaista vakautta sekä sydämen voimaa. Kun mukaan ottaa Neptunuksen sekstiilit kaikille edellä mainituille ajassa on herkkää sekä sensitiivistä `pyhyyttä`, mille kannattaa virittäytyä. Tästä muodostuu pikkukolmio kuvio, minkä lataavaa voimaa kannattaa hyödyntää. Cereksen ja Venuksen neliö liittyy tarpeisiin ja varsinkin henkiseen ravintoon. Ihmissuhteissa kannattaa olla tietoinen mahdollisten `tarpeiden, vaatimusten ja odotusten` mittasuhteista. Yllättävän usein omat kokemukset minuudesta eivät vastaa parisuhteessa toisen kokemuksia. Parisuhde on hyvin erilainen suhde kuin mikään muu suhde ja heijastamme siinä omia sokeita pisteitä eri tavoin kuin muualla.

Palava Vestan tuli uusiutuvassa kaksosten ilmamerkissä sytyttää Marsin sekä Saturnuksen sydän liekkiä tehokkaasti. Kun ymmärrämme `vapauden ja rajoitteiden` välistä tasapainoa ja mitä ne mahdollistavat, sydämemme laulaa kevät linnun tavoin.

`Kaikki virtaa, mikään ei pysy paikallaan`. -Herakleitos

Lempeää viikonloppua kaikille!

Ystävällisin terveisin
Johanna Vilén