-

Uudenlainen yhteys

Pohdintoja ajasta

Ajassa oleva perääntyvien planeettojen määrä on sen verran suuri, että se pistää meidät kuulemaan sisäistä ääntämme kahta vahvemmin. Yhtenä pakettina ovat Pluto, Jupiter sekä Saturnus ja nämä kaikki perääntyvät. Mukana kokonaisuudessa on Pallas, minkä perääntyvä vaihe alkaa sunnuntaina 15.5. Pallas sekä Saturnus ovat kaksosten alussa, mutta pakittavat takaisin kauriin merkkiin, missä Pluto sekä Jupiter ovat tälläkin hetkellä.

Perääntyvä vaihe tarkoittaa `loppu tarkastusta`. Se on inventaario, missä katsomme elämäämme taakse päin ja mietimme minkälaisia muutoksia, tarvitsemme sekä tähän hetkeen, että tulevaan. Näin voimme päivittää matkalaukkumme sisällön uusiksi. Pluto on intensiivisin planeetta. Sen muutos muuttaa elämää kaikissa kerroksissa. Se muuttaa myös isompia `vuosirenkaita`, puhutaan sitten sukupolvista tai sielunkierrosta. Jupiter laajentaa reviiriä. Se etsii uudenlaisia mahdollisuuksia sekä suuntaa, jotta muutosenergia pääsee virtaamaan. Saturnus tarkistaa rakenteiden kestävyyttä. Siihen liittyy vastuullisuuden lisäksi kurinalaisuus. Pallas on tiedon, taidon ja luovuuden taituri. Se auttaa oivaltamaan, kuinka tämä kaikki saadaan käyttöön.

`Kun päästin irti siitä, mitä olen, minusta tuli se, mikä voisin olla.`-Laotse

Aurinko on härän maamerkissä. Aurinko on kolmiossa Plutoon, Jupiteriin, Pallakseen sekä Saturnukseen. Jos perääntyvät planeetat ja Pallas edustaisivat vinttiä tai kellaria, missä tehdä inventaario, Aurinko tuo sinne täyden valaistuksen. Voimme nähdä selkeämmin asioita mitä emme ole ennen nähneet tai mitkä ovat jääneet keskeneräisiksi.

Merkurius on kaksosissa omassa merkissään. Merkuriuksen sekstiilit Khironiin sekä Lilithiin voivat auttaa kipeiden asioiden jäsentämisessä. Myös semmoiset tabut, mitä emme ole aikaisemmin kyenneet kohtaamaan, voivat nousta esiin. Voimme huomata myös omia keskeneräisyyksiä tai toimintamalleja, mitkä ovat olleet haasteellisia. Perääntyvän Junon ja Merkuriuksen kolmion kautta voimme löytää aivan uuden kommunikointi ja yhteyden tason. Juno on vaa`an diplomaattisessa ilmamerkissä. Merkurius on tiedonvälittäjä. Nyt kun se kulkee `oikean ja vasemman aivopuoliskon välistä siltaa` sujuvasti kumpaankin suuntaan, voimme yhdistää katkenneita langanpätkiä. Moni asia voi löytää uudenlaisen syy-yhteyden. Oman sisäisen yhteyden kannalta tämä on olennaista. Cereksen neliön myötä tarpeet ja ravinto, kuten myös `sielun ruoka` nousevat esille. Kuinka ruokit mieltäsi? Miten puhut itsellesi? Entä muille? Onko se ravitsevaa?

`Emme voi ratkaista ongelmia ajattelemalla samalla tavalla kuin silloin, kun loimme ne.` -Albert Einstein

Myös Venuksen perääntyvä vaihe on alkanut. Venus on yhtymässä Vestaan, näiden ollessa kaksosten merkissä. Omistautumista, rakkauden paloa, arvomaailman päivittämistä ja nautintoja kuuluukin katsastaa uusiksi. Tämä saattaa tuntua kaksinaiselta, kun kaksosten energia on nopeaa ja perääntyvä vaihe `hidastaa`. Äkkijarrutuksilta ei voi välttyä ja on jopa toivottavaa ottaa lisää sekä tilaa että aikaa muuttuville tekijöille. Kun Venus ja Vesta ovat vielä neliössä Neptunukseen, sumu ja matalapaine voivat turhauttaa.

Kun Mars on siirtynyt vesimiehen visionääri merkistä kalojen vesimerkkiin, Neptunus tunnelmat lisääntyvät entisestään. Samaan aikaan sekä Uranukselta että Kuunsolmuilta tulee Marsille tukea. Tämä on uudenlaista bensaa, minkä avulla löydämme uudenlaisia tapoja toimia. Vaikka olisimme uupuneita ja flegmaattisia, voimme opetella toimimaan eri tavoin. Se että teemme enemmän ei välttämättä tuo yhtään enempää. Se ette toimimme toisin kuin ennen, voi olla isoin avain muutokseen.

Kuunsolmut ovat vaihtaneet merkkiä. Kuunnoususolmu on vaihtunut ravun merkistä kaksosten merkkiin ja Kuunalasolmu kauriin merkistä jousimiehen merkkiin. Kuunalasolmu on `menneisyyden piste`. Symbolisesti jousimies edustaa etsivää sekä seikkailevaa tuli energiaa. Vastapäätä oleva Kuunnoususolmu on `tulevaisuuden piste`. Kaksosiin liitetään uteliaisuus ja perhosen omainen keveys. Se on myös tiedon, ajattelun sekä kommunikoinnin merkki. Merkkivaihdokset ovat saaneet energiat liikkuvammiksi. Tässä on sopiva `ristiriita` perääntyvien planeetoiden energiaan liittyen.

Vaikka meillä on paljon työkaluja, emme voi käyttää niitä, miten vain tai milloin vain. Välillä on pysähdyttävä ja katsottava kokonaisuutta uudessa valossa. Meidän on annettava itsellemme mahdollisuus kokeilla, etsiä, erehtyä ja onnistua. Näin voimme löytää jotain, mitä emme ole edes osanneet etukäteen ajatella.

`Olin juuri työhön valmiina, kun lintu lauloi laulua, perhonen leijui kaukana ja ruoho kutsui minua.`-Richard LeGallienne

Kaunista viikonloppua kaikille!

Ystävällisin terveisin
Johanna Vilén