-

Timanttinen Uusikuu

Pohdintoja ajasta

Torstaina 12.11. on Jupiterin ja Pluton tarkka yhtymä. Mytologisesti tätä voisi verrata aikamoiseen perhe illalliseen. Jupiter sekä Pluto olivat veljeksiä. Siinä missä Jupiter oli jumalten jumaluus, Pluto symboloi taas maanalaista kuoleman jumalaa. Heidän isänsä oli Saturnus, kun taas Pallas oli Jupiterin tytär ja strateginen taistelu sankari. Nämä kaikki edellä mainitut tekijät, ovat olleet koko tämän vuoden tiiviissä rykelmässä. 12.11. on Jupiterin ja Pluton kolmas yhtymä, jolloin energiat ovat jälleen huipussaan. Ajassa hautuu intensiivinen cocktail, mitä kannattaa nautiskella kohtuudella. Etäämmällä oleva Saturnus on kuin portinvartija, joka pitää kuria yllä. Venus on vaa`an ilmamerkissä ja kovan paineen alla ollessaan neliössä edellä mainittuun rykelmään. Venusta vastapäätä on perääntyvä Mars oinaan tulimerkissä.  

Kun sekä Venus että Mars ovat oppositiossa omissa merkeissään, vastakkainasettelua ei voi välttää

Neptunuksen ja Venuksen kvinkunssi sen sijaan hämmentää edellä olevia terävämpiä kulmia. Tästä paineesta voi hioutua timantteja. Venuksen positiiviset kulmat Kuunsolmuille ohjaavat valaistuille poluille. Marsin perääntyvä vaihe päättyy perjantaina 13.11. Tämän jälkeen se lataa akkujaan ennen kuin on täydessä voimassaan.  
Vanha cherokee-intiaani kertoi eräänä iltana lapsenlapselleen ihmisten sisällä tapahtuvasta taistelusta. Hän sanoi: ”Poikani, meidän kaikkien sisällä taistelee kaksi sutta. Toinen on Paha. Se on kiukku, kateus, mustasukkaisuus, suru, katumus, ahneus, ylimielisyys, itsesääli, syyllisyys, inho, alemmuudentunne, valheet, väärä ylpeys, ylemmyydentunne ja ego. Toinen on Hyvä. Se on ilo, rauha, toivo, tyyneys, nöyryys, lempeys, hyvänsuopuus, empatia, anteliaisuus, totuus, myötätunto ja usko.” 

Lapsenlapsi ajatteli asiaa hetken ja kysyi sitten isoisältään: ”Kumpi susi voittaa?” 

Vanha cherokee vastasi yksinkertaisesti: ”Se, jota ruokit.” 

-Christopher K. Germer; Myötätunnon tie 

Sunnuntaina 15.11. klo 7:07 on Uusikuu skorpionin vesimerkissä

Uudenkuun kyljessä on korkeamman rakkauden asteroidi Juno. Se muistuttaa sydämen uskollisuudesta ja palosta. Jupiter, Pallas ja Pluto ovat tarkassa stelliumissa ja mukaan voi ottaa hieman etäämmällä olevan Saturnuksen. Tämä paketti on positiivisessa sekstiilissä Uudenkuun ja Junon yhtymään. Tämä lujittaa ja vakauttaa Uudenkuun alkuvoimaa. Uusikuu ja Juno saavat tukensa myös perääntyvältä Neptunukselta. Neptunuksen kolmio herkistää ja tuo viikonloppuun oman pehmeän tunnelmansa. On hyvä muistuttaa itseään elämän tärkeimmistä asioista. Ne ovat työkaluja, joiden ei tulisi jäädä hyllyille pölyttymään.  

`Moni ihminen menettää osan onnestaan, ei siksi, etteivätkö he olisi sitä löytäneet,
vaan siksi, etteivät he pysähdy nauttimaan siitä. ` -William Feather 

Kaunista viikonloppua! 

Ystävällisin terveisin
Johanna Vilén