-

Talvipäivänseisaus ja joulunalus aika

Pohdintoja ajasta

Maanantaina 21.12. klo 12:02 on Talvipäivänseisaus. Aurinko siirtyy Merkuriuksen viereen kauriin merkkiin. Tuolloin sekä Saturnus että Jupiter ovat siirtyneet Pallaksen kylkeen vesimiehen merkkiin.  Perääntyvä Uranus ja Lilith ovat yhtymässä härän merkissä. Niiden neliö Pallakselle, mutta väljästi myös Jupiterille sekä Saturnukselle lataa aivosähköt uusille taajuuksille.  

Ajassa on mielenkiintoinen vire. Talvipäivänseisauksen kartalla on Neptunuksen ja Kuun yhtymä kalojen merkissä. Tämä on sen verran vetinen yhdistelmä, että herkkyys ja tunteet ovat huipussaan. Luovuuden kannalta tämä voi olla antoisaa aikaa. Neptunus ja Kuu ovat neliössä Kuunsolmuihin, mikä voi herättää ristiriitaisesti sekä unelmia että toiveikkuutta, kuin myös väsymystä ja melankoliaa. Näiden ääripäiden välinen aaltoilu saattaa hämmentää ja aiheuttaa epävarmuuden tunteita. Toisaalta tätä aaltoilua voisi ajatella puhdistavana tekijänä, mikä putsaa alitajunnan rantoja vanhasta kuonasta.  

Ajallisesti olemme uuden alussa. Ei aina tarvitse eikä voikaan tietää määränpäätä. Alamme pikkuhiljaa heräämään syvimmästä talviunesta. Hevoset tankkaavat laitumillaan, ennen karavaanin liikkeelle lähtöä. Siinä missä Khiron haastaa Auringon ja Merkuriuksen tarkastamaan resurssejaan, se tukee Venuksen ja Junon sydämen uskollisuutta. Jos rahkeet eivät vielä riitä toimintaan tai päätöksiin, energia on hyvä kohdistaa sydämen sekä arvomaailman vahvistamiseen.  

Rohkeus ei aina ole suurieleistä. Joskus rohkeutta on se hiljainen ääni, joka päivän päättyessä sanoo ...huomenna yritän uudestaan. -Mary Anne Radmacher 

Mars on omimmillaan ollessaan oinaan merkissä. Sen alkukantainen voima on palavinta tulienergiaa, mitä kuvitella saattaa. Kreikkalaisessa mytologiassa Mars symboloi aggressiivista ja riitaisaa energiaa, kun taas roomalaisessa mytologiassa se edustaa kestävämpää ja rakentavampaa voimaa. Marsin ja Pluton neliö on kahden tahto planeetan välinen haastekulma. Mukana on voimaa, intensiivisyyttä sekä räjähdysherkkyyttä.  

Päivässä ei Roomaa kyhätty, niin uhottiin,
Laulaen La Palomaa päivässä se tuhottiin. 

-Juice Leskinen, Kuumaa tuhkaa 

Nyt jos koskaan maltti on valttia. Mytologiassa Mars/Ares hävisi useat taistelut kiivautensa takia. Varsinkin jos samaiseen tuleen yhdistetään ajassa oleva tunneherkkyys ja väsymys, leimahdus voi olla hallitsematon. Samaa energiaa voi käyttää rakentavastikin. Mielikuvana voisi ajatella nuotion tai takkatulen vahvistavaa lämpöä. Voimme olla väsyneitä tai herkillä, mutta saamme silti olla omassa tilassa itsellemme ominaisimmalla tavalla. Haastekulmat eivät tarkoita ongelmia. Ne ovat ärsykkeitä, mitkä meidän tulee tiedostaa ja osata ottaa oikealla tavalla vastaan. En ole yhtään ketään viisaampi ja juuri sen vuoksi tiedän, kuinka elämä pistää aisoihin, jos emme osaa sitä itse tehdä. Harjoittelemme elämän alusta, viimeiseen hengen vetoon asti, joten jokaisessa ensiapupakkauksessa pitäisi olla aimoannos armollisuutta mukana. On usein helpompi olla armollinen ja ymmärtävä muita kohtaan, kuin itseä kohtaan. Jos odotukset tai vaatimukset ovat liian kovia, ne saattavat tulla bumerangin tavoin takaisin ja tainnuttaa. Se on hyvä. Elämän tarkoitus saattaa unohtua suorittamisen ja liiallisen yrittämisen keskellä.  

Meidät kaikki on sidottu yhteen rakkauden sitein… 

Tiedemiehet sanovat, että ilman atomien välillä vallitsevaa kokoavaa voimaa
maailma hajoaisi kappaleiksi, ja me lakkaisimme olemasta. Ja niin kuin jopa
sokeassa materiassa on kokoava voima, on sellainen oltava myös elollisissa
olennoissa. Tuo elollisten välinen kokoava voima on rakkaus. - Mahatma Gandhi 

Kesken koko hullunmyllyn, neljän ruuhkan ja elämän sekametelisopan. Juuri nyt sinä olet matkalaukkuinesi tienristeyksessä. Voit katsoa moneen suuntaa, mutta silti näet vasta polkujen alkuja. Sinun ei tarvitse nähdä lopputuloksia eikä sitä, minne polut johtavat. Voit istua kannolle ja ottaa termoskannun esiin. Emme voi nopeuttaa, emmekä hidastaa aikaa. Tässä on jo kaikki mitä tässä hetkessä tarvitaan. 

Voimme kulkea tietoisesti vain osan matkaa kohti päämääräämme. Vasta hyppäämällä pimeään saavutamme menestyksen. -Henry David Thoreau 

Ehkä silloin opimme luottamaan sisäiseen valoomme, jota meillä kaikilla on. 

Lempeää Talvipäivänseisausta ja joulua kaikille! 

Ystävällisin terveisin
Johanna Vilén
www.kuussajamaassa.com