-

Talven sydän

Pohdintoja ajasta

Aurinko paistattelee päivää jousimiehen tulimerkissä. Se herättää sisäisen liekkimme henkiin. Kun Aurinko lähenee Kuunlaskusolmua, se muistuttaa miten merkityksellistä elämämme on. Kuunlaskusolmu edustaa menneisyyttä sekä tähän asti kertynyttä pääomaa. Se pitää sisällään maaperän, josta kasvaa Kuunnoususolmua eli tulevaisuuden ja elämäntehtävän pistettä kohden.

Sydäntalvella opin viimeinkin, että minussa asui lyömätön kesä. -Albert Camus 

Vesta symboloi omistautuvaa ja palavaa sydäntä. Vesta on neitsyen maamerkissä ollessaan kuin ylipapitar. Se neliöi Aurinkoa sekä kumpaakin Kuunsolmua, tarkistaen onko sydämemme mukana olemisessamme ja tekemisissämme. Vestaa vastapäätä on Neptunus, joka on kalojen merkissä ollessaan omimmillaan. Neptunus heräilee perääntyvän vaiheensa jälkeen hitaasti uuteen aamuun. Sen neliöt Auringolle sekä Kuunsolmuille vesittää palavaa tulta, mutta samalla haastaa meidät tarkistamaan, että olemmehan elossa. Emme voi jäädä puudutuspiikin alaisiksi huomaamatta sitä. Edellä mainituista jännitteistä syntyy Suuriristi kuvio. 

Venus on skorpionin vesimerkissä. Sen kvinkunssi Kuunnoususolmulle saattaa aiheuttaa alitajuista painetta. Venuksen ja Marsin välinen kvinkunssi taas saa meidät toimimaan. Mars on erittäin aktiivinen ollessaan oinaan tulimerkissä. Alitajuisen haastekulman riskeihin kuuluu impulssit, joiden takia toimimme pelon tai paineen vuoksi nopeasti.  

Kun päästin irti siitä, mitä olen, minusta tuli se, mikä voisin olla. -Laotse 

Marsin positiiviset kulmat Kuunsolmuille lisäävät halua etsiä itsensä näköistä elämää. Toimintasankari on täysissä valmiuksissa työkalupakkinsa kanssa. Myös Auringon ja Marsin välinen kolmio pitää tulet palavina. Sekä Aurinko että Mars ovat luonteeltaan maskuliinisia auktoriteetteja. Oikeanlainen tulityöskentely lisää elinvoimaa. 

Venuksen ja Neptunuksen kolmio muistuttaa lempeydestä sekä syvistä aisteista. Tarvitsemme aikaa aistia syvempiä tuntemuksia, jotta tunnistamme itsemme näköiset ratkaisut. Tämä lisää ajassa olevaa vaistonvaraisuutta. Ensi viikolle mentäessä sydämen syke muuttuu kiihkeämmäksi Venuksen ja Pluton sekstiilin myötä. 

Merkurius on skorpionin merkissä. Merkuriuksen ja Cereksen välinen neliö, on haaste, minkä vuoksi tarpeet tulevat tunnistettavammiksi. Merkuriuksen ja Uranuksen välinen kvinkunssi saattaa nopeudellaan sekoittaa pakkaa, kun taas Merkuriuksen sekä Khironin kolmio auttaa eheytymään. Haaste ei tarkoita aina ongelmaa. Se tarkoittaa sitä, että huomaamme tekijöitä, mitkä eivät enää toimi. Ne saavat aikaan muutosten kierteen, minkä saattaisimme muuten siirtää aina eteenpäin. Niiden vuoksi kasvamme aina uudelleen uuteen päivitettyyn mittaamme.  

Toimi aivan kuin sillä, mitä teet, olisi merkitystä. Sillä on. – William James

Kaunista viikonloppua!

Ystävällisin terveisin
Johanna Vilén