-

Taivaan ja maan välillä

Pohdintoja ajasta

Torstaina 23.4. klo 5:25 on ollut Uusikuu härän maamerkissä. Härkä edustaa hedelmällistä ja vakauttavaa voimaa. Uranos on kreikkalaisessa mytologiassa taivaan jumala ja Gaian eli maaäidin puoliso sekä poika. Näiden välinen suhde edustaa taivaan ja maan välistä suhdetta. Aurinko sekä Kuu ovat taivaallinen pariskunta ja Uudenkuun kartalla Uranus on yhtymässä tähän kokonaisuuteen.

Pallaksen sekä Saturnuksen neliö Auringolle, Kuulle sekä Uranukselle aiheuttaa kitkaa. Kuunsolmut sekä Ceres taas tukevat ja ravitsevat tätä uusiutuvaa maata. Ajassa on monia ristiriitaiselta tuntuvia tekijöitä. Silti juuret pääsevät juurtumaan vaikka ympärillä puhaltaa muutosten arvaamattomat tuulet. Ehkä juuri tämän kitkan ansioista joudumme etsimään sopivaa maadoittavaa paikkaa kahta tarkemmin. Emme asetu ennen kuin löydämme paikkamme. Tiedämme sen löytyneen, kun huomaamme hartioiden laskeutuneen ja annamme itsellemme luvan ottaa rennommin. Aikaa levätä, ennen kuin karavaani lähtee taas liikkeelle.

`Olin juuri työhön valmiina, kun lintu lauloi laulua, perhonen leijui kaukana ja ruoho kutsui minua.` -Richard LeGallienne

Vestan ja Venuksen yhtymä kaksosten vilkkaassa ilmamerkissä kolmioi Marsia vesimiehen ilmamerkissä.  Venuksen perääntyvä vaihe alkaa 13.5. Olemme tälläkin hetkellä siirtymävaiheessa, menossa sitä kohti. Vaikka ajassa on ilmamerkkien kautta keveyttä, siinä on myös halua omistautua sydämestä tärkeille asioille. Feminiininen ja maskuliininen tasapaino hakee harmoniapistettään. Luonnon herätessä myös eläimet alkavat etsiä kumppaniehdokkaita lisääntymisvietin mukaisesti. Ilmassa väreilee toivo uudesta elämästä.

Venuksen, Vestan ja Neptunuksen neliö vahvistuu viikonlopun vaihtuessa ensi viikon puolelle. Nopeus alkaa muuntua sumuverhon tavoin matalapaineeksi. Tätä ei kannata säikähtää, on vain hyvä tunnistaa mahdolliset yllättävät tunnemuutokset ja mielialojen aaltoilut.

Lauantaina 25.4. alkaa Pluton perääntyvä vaihe. Tämä karman planeetan voima on alkukantaisinta ja intensiivisintä mahdollista. Minkä taakseen jättää sen edestään löytää. Tämä on taas yksi tarkastusvaihe, missä meidän kuuluu antaa `tarkastajalle´ sen vaatima aika. Vanhoja asioita voi nousta mieleen. Saatamme turhautua tähän ajalliseen `paikallaan tallaamiseen`. Voi tuntua että siinä missä otamme askeleita eteenpäin, pakitamme ne seuraavana päivänä taaksepäin. Se ei ole turhaa, vaan pikemminkin hakemista, jotta voimme asettua juurillemme. Etsiminen on kuin akkujen lataamista tai ruuan loppuun kypsyttämistä. Vaikka raaka-aineet ovat olemassa, jotain on vielä kesken. Kokonaisuutta ajatellen tämä tukee pitkäkestoista rakennemuutosta. Siinä nopeus ei auta parempaan tulokseen.

Kadottaessaan hitauden ihminen kadottaa sielunsa. – Tommy Hellsten

Merkurius on oinaan tulimerkin viimeisissä asteissa ennen kuin siirtyy maanantaina härän maamerkkiin. Pluto, Jupiter, Pallas sekä Saturnus ovat neliössä Merkuriukseen. Viestintuoja on aikamoisen paineen alaisena. Kommunikointi, suunnittelu ja päätösten teko voi tuntua vaikealta kun ympärillä olevat asiat ovat hahmottoman suuria. Kun sekä Kuunsolmut että Ceres ovat positiivisissa kulmissa Merkuriukseen, saamme niiden kautta tukea, mikä auttaa ohjautumaan oikeaan suuntaan ja tekemään kokonaisuutta ajatellen parhaita ratkaisuja.

`Kun yksi ovi onneen sulkeutuu, toinen aukeaa, mutta usein jäämme niin pitkäksi aikaa tuijottamaan sulkeutunutta ovea ettemme huomaa toista joka meitä varten on avattu.`-Helen Keller

Lempeää viikonloppua kaikille!

Ystävällisin terveisin
Johanna Vilén