-

Syviin vesiin

Pohdintoja ajasta

Perjantaina 23.10. Aurinko siirtyy vaa`an ilmamerkistä skorpionin vesimerkkiin. Keskiviikkona Lilith siirtyi härän merkkiin ja torstaina Vesta neitsyen merkkiin. Tulienergia muuntui maaksi. Vesta sekä Ceres tukevat Auringon alkavaa transformaatiota. Se tulee tarpeeseen sillä Auringon ja Lilithin oppositio nostaa pinnan alla olevat tunteet ja energiat näkyviin.   

`Jotkut kirjaimet alkavat näkyä, kun valoa ei enää ole. `-Virpi Alanen  

Perääntyvä Mars on oinaan tulimerkissä ja neliössä Jupiteriin sekä Pallakseen, niiden ollessa kauriin maamerkissä. Takkuilevaa energiaa ja tahtojen taistelua on ilmassa. Mytologisesti Mars ja Pallas olivat Jupiterin lapsia. Mars symboloi maskuliinista, intensiivistä ja arvaamatonta voimaa, kun taas Pallas symboloi feminiinistä, harkitsevaa sekä keskittyvää energiaa. Jupiter ja Pallas kulkevat yhtä matkaa, mikä voi saada Mars energiat provosoitumaan. Pallas oli Jupiterin lempilapsi. Mars ja Pallas ottivat useasti toisistaan mittaan taistelujen merkeissä. Siinä missä Marsilla oli voimaa, Pallaksella oli älyä ja hän voitti Marsin useita kertoja strategisen ajattelunsa vuoksi. Nämä kaikki ajalliset energiat vaikuttavat tavalla, jos toisella meihin kaikkiin. Se mitä kollektiivisessa piilotajunnassa tapahtuu, heijastuu henkilökohtaisiin läpikäymisiin enemmän kuin uskommekaan. Kun Pallaksen ja Jupiterin mukaan ottaa Pluton, olemme vahvimpien mahdollisten energioiden kanssa.    

Venus on neitsyen maamerkissä ja kolmiossa Saturnukseen sekä Plutoon. Neitsyessä on analyyttistä viisautta, mikä auttaa jäsentämään arvomaailmaan ja rakkauteen liittyviä tekijöitä. Vaikka tanner tutisisi kuinka paljon, ajan energia muistuttaa sisäisen rauhan tarpeesta. Tekemämme päätökset tulisi tehdä harkinnan ja pohdiskelun kautta. Jos toimimme nopeiden reaktioiden perusteella, puolustusmekanismit aktivoituvat ja menetämme punaisen langan. Vaikka Pluto on luonteeltaan intohimoinen, Saturnus on maltillinen ja ajassa olisi tarkoitus löytää tasapaino niiden väliselle dynamiikalle.  

`Kun päästin irti siitä, mitä olen, minusta tuli se, mikä voisin olla.’-Laotse  

Perääntyvä Neptunus on neliössä Kuunsolmuihin, joten suunnistamme sekä sumuisissa tunnelmissa että syvissä vesissä yhtä aikaa. Sunnuntaina Aurinko kohtaa perääntyvän Merkuriuksen. Syvistä vesistä voi löytää myös aikamoisia avaimia ja ajassa on tunneälyyn sekä arvomaailmaan ja itsensä löytämiseen tarvittava työkalupakki odottamassa ottajaansa. Jos välillä menemme liian vahvoihin tunne tai väsymystiloihin, on syytä kivuta majakan korkeuksiin katsomaan laajempia kokonaisuuksia. Siinä saa tilaa jäsentää muutoksen moninaisia tekijöitä paremmin. 

`Kyyneleet ovat pyhitettyjä. Ne eivät ole merkki heikkoudesta vaan voimasta. Ne kertovat suunnattomasta surusta ja ihmeellisestä rakkaudesta.’- Irving Washington 

Kaunista viikonloppua! 

Ystävällisin terveisin
Johanna Vilén