-

Siivet selkään ja menoksi

Pohdintoja ajasta

Venuksen perääntyvä vaihe päättyi torstaina 25.6. Olemme tältä osin palaamassa kuosiin, vaikkakin `vetovastuu` siirtyi Neptunukselle. Neptunuksen perääntyvä vaihe alkoi tiistaina 23.6. Venus on kaksosten ilmamerkissä. Venuksen energiat ovat myötätuulessa ympäröivien tekijöiden positiivisten tukikulmien myötä. Perhonen on päässyt lasipurkista vapauteen. Hetkellisistä keveyden ja onnen tunteista kannattaa ottaa koppi, sillä ne lataavat jaksamistamme enemmän kuin uskommekaan.

`Emme voi ennakolta aavistaa, mikä on olennaista. Kaikki olemme joskus tunteneet rajatonta onnea hetkenä, jolloin sitä tuskin oli aihetta odottaa`. – Antoine de Saint-Exupéry

Neptunuksen perääntyvä vaiheen kautta ilmassa on matalapaineen tuntua. Tämä hautuva tunnelma tuntuu varsinkin viikonlopun aikana, ennen kuin Mars siirtyy sunnuntaina kalojen vesimerkistä oinaan tulimerkkiin. Neptunus ja kalat edustavat 12. huoneen teemoja, siinä missä oinas ja Mars 1. huoneen teemoja.  Energia ero on suuri Marsin konkretisoituessa näistä maailmankaikkeudellisista ja hahmottomista atmosfääreistä.  Perääntyvän Saturnuksen sekstiili lujittaa ja vakauttaa Marsin muuntautumista näkyvämmäksi. Silti Marsin neliöt eli haastekulmat Kuunsolmuille voi aiheuttaa kitkaa. Oinas energia on pioneeri tuli, mikä palaa omalla vahvalla voimallaan. Kun sekä `tulevaisuuden että menneisyyden pisteet` eivät olekaan samalla linjalla, tahtotila voi olla koetuksella. Jos olemme liian kovapäisiä, siitä ei hyödy kukaan. Seinä ei kaadu, eikä pää pehmene ainakaan miellyttävällä tavalla. Vaikka perääntyvä Saturnus antaa tukensa Marsille, Kuunsolmujen suhteen se on vaativampi. Alitajuisia menneisyyden kokemuksia voi nousta muistiin ja on hyvä tunnistaa, etteivät ne ohjaa väärille reiteille. Saatamme ylireagoida `vanhasta muistista` käsin. Vaikka energia on kiihkeää ja intensiivistä, voimme oppia Venuksen mukaisista, hieman kevyemmistä energioista kuinka ottaa rennommin. Energiaa voi purkaa myös positiivisesti.

Olen oppinut näkemään, että elämän suurimpia ongelmia ei aina voida ratkaista, mutta niiden yli voidaan kasvaa.  – C. G. Jung

Merkurius perääntyy ravun vesimerkissä, mutta samanaikaisesti menee `valoa päin`.  Merkuriuksen ja Vestan yhtymä paistattelee Auringon lämmössä. Hellettä on myös astrologisella kartalla. Vesta on omistautumisen pyhä tuli, siinä missä Aurinko on elämänvoima ja elinvoima.  Cereksen kolmion myötä voimme tunnistaa tarpeitamme paremmin. Ceres liittyy ravitsevuudessaan myös `sielun ruokaan`. Kun vielä Uranuksen myötä tämä paketti saa myötätuulen henkäyksen, emme pääse liiaksi ylikuumenemaan. Khiron ja Juno ovat oppositiossa ja neliöissä Auringon, Vestan ja Merkuriuksen yhtymään. Ihmissuhteissa tämä voi olla kaksipiippuinen `vedenjakaja`. Jos kommunikoimme kivun kautta, tuli saattaa leimahtaa turhankin kipakasti.  Jos taas käsittelemme haavoja rauhallisemmin ja tasaisemmalla lämmöllä, voimme löytää merkityksellisiä avaimia. Joskus oivaltamisen kautta moni pala saattaa asettua huomaamattakin uomiinsa. Tällöin palapeliä on helpompi hahmottaa kokonaisuuden kannalta.

Perääntyvien planeetoiden energia on normaalia vahvempana myös Pluton ja Jupiterin yhtymän myötä. Pluto on intensiivinen ja syväluotaava. Jupiter laajentaa sen mihin osuu. Nyt kun näiden yhtymä on tarkka, voi vain todeta että `se mihin keskittyy, korostuu moninkertaisesti`. Vieressä oleva perääntyvä Pallas voi auttaa luomaan uudenlaisia `solmujen purku menetelmiä`. Toivottavaa on purkaa solmuja, eikä suinkaan kutoa seittiä itsensä tai toisten ympärille.

Summa summarum. Jos annamme tämän lämmön pehmittää ja rentouttaa lihaksemme, voimme nautiskella hetkessä elämisestä. Voimme luvan kanssa laskea hartiat ja antautua olemisen pyhään tilaa. Kun hengitämme sisään ja ulos, meillä on siinä hetkessä kaikki mitä tarvitsemme. Kesken kaiken `neljän ruuhkan`, voimme kokea kuinka kaikki on sopivan keskenräistä ja valmista yhtä aikaa. Tunnistamme kyllä milloin aika on oikea lähteä liikkeelle.

`Onpa minulla ollut suurenmoinen elämä! Kunpa vain olisin oivaltanut sen aikaisemmin.` -Colette

Ohessa olevaan karma-astrologian verkkokurssiin otetaan ilmoittautumisia vastaan 5.7. saakka, koska ensimmäisen viikon kirjeen ehtii samaan vielä kyseisenä päivänä.

Kaunista ja aurinkoista viikonloppua!

Ystävällisin terveisin
Johanna Vilén