-

Sarastavaa valoa

Pohdintoja ajasta

Aurinko on vaa`an ilmamerkissä. Auringon kolmio Kuunnoususolmulle kaksosten ilmamerkissä sekä sekstiili Kuunlaskusolmulle jousimiehen tulimerkissä valaisee solmujen välisen sillan loistoonsa.  Tämä valo on vielä sarastavaa, mutta se vahvistuu koko aika ensiviikkoa kohden mentäessä. Sisäiseen valopolkuun kannattaa keskittää pääomaa.

Muuten Aurinko on aikamoisen paineen alla. Perääntyvä Mars on oinaan tulimerkissä ja oppositiossa Aurinkoon. Maskuliiniset energiat ottavat toisistaan mittaa. Viikonlopun aikana nämä ovat neliöissä Pallakseen, Jupiteriin, Saturnukseen sekä Plutoon. Tästä muodostuu T-risti kuvio. Perääntyvän Neptunuksen kvinkunssi Auringolle tuntuu matalapaineena hartioilla. Se vesittää Auringon tahtotilaa. Toisaalta kun mikään T-ristin kärjen planeetoista ei enää peräänny, niiden kautta ollut hautuva energia pääsee paremmin purkautumaan.

Huurteinen hevonen veräjän takana hengittää usvan niitylle.
Sen ääriviivat väreilevät, katoavat, se on jo pilvi ruohossa;
ei kai se olekaan kotoisin täältä.
-Eeva-Liisa Manner 

Venus on neitsyen viisaassa ja pohdiskelevassa merkissä. Perääntyvän Uranuksen kolmio Venukselle voi olla monenlainen onnenkantamoinen. Siinä missä Neitsyt on maltillinen maamerkki, Uranus on arvaamaton sähköimpulssi. Tässä tilanteessa kolmio on positiivinen ukkosenjohdatin, minkä kautta voimme valjastaa uudenlaista ja kekseliästä energiaa käyttöön. 

Venus on myös positiivisessa kulmassa ennen perääntymistä olevaa Merkuriusta sekä Junoa. Nämä ovat skorpionin vesimerkissä. Merkurius on tiedonvälittäjä, mikä vaikuttaa esimerkiksi oikean ja vasemman aivopuoliskon yhteistyöhön. Junon mukana olo tukee entisestään Venuksen arvomaailmaa ja sydämen uskollisuutta. Näiden yhteisvaikutus on vakaa tietopankki, mistä voi ammentaa vakaita päätöksiä sekä ratkaisuja. Uranuksen oppositio Junolle ja Merkuriukselle voi toki vaatia villihevosen kesyttämisen jaloa taitoa. Jos ajatukset tai mieli lähtee ylikierroksille, on tärkeä maadoittaa ja rauhoittaa ympäristö, jotta tästä kokonaisuudesta saa parhaan hyödyn irti. Tämä tukee keksintöjä sekä innovatiivisia ratkaisuja, mitkä tulevat ihmiselle itselleenkin yllätyksenä.

Torstain vaihtuessa perjantaille, Kuu on ollut kaksi astetta ravun vesimerkissä. Lauantain aikana se aktivoi oppositiot Pallakseen, Jupiteriin, Saturnukseen ja Plutoon sekä neliöt Aurinkoon ja Marsiin. Tästä muodostuu hetkellisesti Suuri-risti kuvio. Kuu liittyy alitajuisiin ja nopeisiin reaktioihin. Se voi saada puolustustautumaan arvaamattomalla tavalla. Koska se aktivoi menneisyyteen liittyviä muistoja sekä kokemuksia, on hyvä tunnistaa siihen liittyvät riskit. Tämä voi olla myös helpottava ja puhdistava tunne, siitä että tunnistaa tunnetason taakat paremmin. Silloin voi laskea hartiat hieman helpommin. 

Maanantain ja tiistain välisenä yönä Kuu saavuttaa Vestan liekin, niiden ollessa leijonan tulimerkissä. Sydämen ja omistautumisen valo saavat sydämen täyttymään ja ajassa on pyhyyttä sekä omistautuvaa voimaa. Samaan aikaan Kuu sekä Vesta kolmioivat perääntyvän Marsin ja Lilithin, joten voimme vahvistaa sisäistä soturi energiaa sekä tahtotilaamme tämän soihdun lämmössä.

Uusi ei synny vain uudesta vaan myös vanhan näkemisestä uudessa valossa.
– Søren Kierkegaard 

Levollista viikonloppua! 

Ystävällisin terveisin
Johanna Vilén