-

Rakkaudella

Pohdintoja ajasta

Tiistaina 22.9. oli Syyspäivän tasaus eli Aurinko siirtyi vaa`an merkkiin. Olemme vakaasti syksyn muutos hautomossa. Auringon ja Cereksen tarkka kvinkunssi eli alitajuinen haastekulma tuo aikaan hoivaan ja terveyteen sekä jaksamiseen liittyvät teemat mukaan. Ceres on perääntyvässä vaiheessa ja siirtyy sunnuntaina kalojen merkistä vesimiehen merkkiin. 

Juno on skorpionin merkin alussa. Junon ja Cereksen tarkka kolmio tuo aikaan oman vahvan tukensa. Sunnuntaina 27.9. Merkurius siirtyy vaa`an merkistä skorpionin merkkiin ja tulee mukaan tähän kolmioon. 

Syyspäivän tasauksen kartalla Juno ja Merkurius ovat olleet oppositiossa oinaan merkissä oleviin perääntyvään Marsiin sekä Lilithiin. Kaikki edellä mainitut olivat neliössä perääntyviin Saturnukseen sekä Plutoon. Merkuriuksen positiiviset kulmat Kuunsolmuille auttaa saamaan kiinni syy-yhteyksistä sekä asioista, mitkä vaikuttavat tulevaisuuteen. Merkuriuksen perääntyvä vaihe alkaa taas 14.10. ja se on jo katvealueella. 

"Emme tee näitä ja muita asioita, koska ne ovat helppoja, vaan koska ne ovat vaikeita."-sitaatti John F. Kennedyn Apollo-ohjelman puheesta 

Alkuviikon puolella Auringon ja perääntyvän Khironin oppositio tulee tarkaksi, mutta tämä tuntuu jo nyt viikonloppuna. Khiron haavoittuneen parantajan roolissa, voi lisätä levon tarvetta, mutta tietäjän roolissa taas tukea ratkaisuja. Jos näemme mitkä asiat kuluttavat eniten voimavarojamme, näemme selkeämmin, mihin tulisi puuttua. 

Raivopäisillä Marsilla ja Lilithillä on pallot jaloissa. Oinaan alkukantaisessa tuli merkissä, sarvipäät olisivat parhaimmillaan, kun pääsisivät täyteen ja vapaaseen toteutuksen tilaan. Marsin perääntyvä vaihe on jo ensimmäinen painava teräskuula. Perääntyvien Saturnuksen sekä Pluton neliöt tuovat laatikollisen lisäpainoa. Saturnus ja Pluto ovat karman planeetat. Ne tarkistavat suurennuslasilla sen mihin osuvat. Siinä missä Mars ja Lilith olisivat valmiina menemään elämää ja tulevaisuutta päin, edellä mainitut tekijät saavat savun nousemaan korvista. 

Mars ja Lilith ovat suotuisissa asemissa Kuunsolmuihin nähden. Silloin kun tuntuu ettei saa energioita virtaamaan toivotulla tavalla, on tärkeää kohdistaa ne johonkin muuhun itselle tärkeään tekemiseen. Vaikka energia ajoittain patoutuu, se kerää volyymiaan ja alkaa ohjautumaan uudella tavalla. Tässä on pääomaa, mitä emme osaa edes kuvitella vielä. Siksi on tärkeää tehdä itselleen rakkaita asioita, koska ne vahvistavat jaksamista, ja tukevat tulevaisuuden suunnan löytämistä. Oinaan energia on jotain, mitä ei ole vielä ollut aiemmin. Oinas tekee uusia polkuja ja se pitää sisällään pioneeri johtajuutta. 

Saturnuksen kvinkunssi Kuunnoususolmulle on vaativa. Sen vuoksi käymme ristiriitaisesti voimaantumisen ja turhautumisen välistä vaihtelevuutta. Sitä ei edes tarvitse yrittää välttää. Tuulimyllyjä vastaan taistelu ei tässä tilanteessa voimista, vaan energia valuu maan syviin syövereihin. Merkityksellisyyden voi löytää monin eri tavoin. 

"Toimi aivan kuin sillä, mitä teet, olisi merkitystä. Sillä on. "-William James 

Venuksen ja Vestan yhtymä leijonan kiinteässä tulimerkissä vahvistaa sisäistä tulta. Se on verrattavissa saunan lauteilla lepäämiseen eli tuli ei tule lietsomalla vaan sisältä käsin lepäämällä. Kun löydämme sydämen palon, tiedämme kyllä mihin omistautua ja keskittää voimansa. Täysin selkärangattomaan tilaan emme silti pääse, sillä Neptunuksen ja Jupiterin kvinkunssit Venukselle ja Vestalle, saavat aikaan Jumalan sormi suurkuvion. Tämä sormi osoittaa suoraan sydämeesi ja kysyy, mitkä asiat saavat sielusi liekkeihin? Mikä saa sydämesi pumppaamaan verta? Mitä rakastat? Rakastathan? 

Lempeää viikonloppua! 

Ystävällisin terveisin
Johanna Vilén