-

Puhalla perhonen

Pohdintoja ajasta

Aurinko on koko viikon käynyt läpi oppositioita perääntyvien Pallaksen, Jupiterin ja Pluton kanssa. Jäljellä on vielä Auringon ja Saturnuksen oppositio. Kun nämä auktoriteetit ottavat toisistaan mittaa, voimme seurata kuinka palaset asettuvat väistämättä paikoilleen. Tahdonvoima tai päätökset valuvat sadeveden mukana, jos niiden perusta ei palvele suurempaa kokonaisuutta. Tavallaan tämä on myös turvallista. Olemme luonnonlakien alaisuudessa. Vaikka elämä tuntuu paikoin ankaralta opettajalta, se näkee syy-yhteydet, mitä me emme voi usein edes ymmärtää.

Maanantaina 20.7. klo 20:32 on Uusikuu ravun merkissä. Tällöin myös Kuu tulee mukaan samaiseen oppositioon. Vestan soihtu valaisee hieman etäämmältä Uudenkuun syntymää ja perääntyvä Neptunus heittää omat herkät energiansa mukaan. Emme voi onnistua pakottamalla, vaatimalla tai puskemalla. Tiettyyn verran tahtotilaa ja kestävyyttä tarvitaan, mutta sen jälkeen paras tulos tulee kun osaamme laskea hartiat alas. Näin voimme tankata energiaa seuraavaa traktorimatkaa varten.

Tästä voimmekin mennä seuraavaan parivaljakkoon. Venus on kaksosten merkissä. Mars sekä Khiron ovat yhtymässä oinaan merkissä. Nämä ovat positiivisissa kulmissa toisiinsa nähden. Sisäiset maskuliiniset ja feminiiniset energiat voi olla helpommin tasapainotettavissa kuin ihmissuhteet. Junon ja Venuksen kolmio pistää toiveet korkealle. Junon oppositio Marsille ja Khironille taas vaatii vapautensa. Parhaimmillaan voimme kokea molempia, jos luottamus, rehellisyys ja kunnioitus ovat samassa paketissa rakkauden kanssa.

Vaaleanpunaiset lasit ovat yhtä vaaralliset kuin turvallisen tuntuiset pessimistiset melankolian lasit. Venuksen neliö perääntyville Neptunukselle sekä Cerekselle saattaa aiheuttaa hämmennystä. Joskus lähdemme maalaamaan uhkakuvia aiheettomasti. Saatamme vanhasta muistista epäillä ja pelätä sängyn alla olevia mörköjä. Sekin on illuusio, vaikkakin ymmärrettävä. Parhaimmillaan Neptunus energia on pehmeää kuin aamusumu. Siihen liittyy myös tapahtumat, mitkä voivat vaikuttaa enemmän kuin siinä hetkessä uskommekaan.

Tätä kirjoittaessa muistiini tuli eräs tapahtuma vuosien takaa.

`Oli kesäinen aamupäivä ja kävelin taidegalleriasta työhuoneelle. Olin väsynyt, koska olin edellisiltana maalannut normaalia myöhempään. Väsymyksen seuraamuksena haukottelin sydämeni kyllyydestä ja suu auki. Seisoin paikoillani keskellä Hämeenpuistoa ja silmäni olivat kiinni. Yhtäkkiä tunsin suussani räpyttelevät siivet. Salaman nopeasti aloin puhaltamaan ulospäin. Pitkin ja hitain henkäyksin puhaltelin aikani, kunnes suustani lensi keltainen sitruunaperhonen. Olin monta päivää hämilläni. Ajattelin että minulla on suussani perhosen siipien `nukkaa`. Tämä kokemus jäi niin merkittäväksi, että olen tehnyt siitä monia maalauksia ja taideteoksia nimikkeellä `Puhalla perhonen`. Uskon että sitten joskus kun katson elämääni taaksepäin, muistan edelleen tämän tapahtuman`.

`Vaativin taito on osata vaikuttaa päivänsä laatuun.`-Henry David Thoreau (Kiitos perhonen opetuksesta).

Silloin kun käymme kollektiivisesti pitkäkestoista haastejaksoa läpi, se vaikuttaa meihin monin eri tavoin. Jokainen meistä aistii ympäristön ja muiden ihmisten energioita, mutta mukana ovat myös isommat vuosirenkaat. Työpaikat, yhteiskunnan päätökset ja mahdolliset tulevat korona aallot, saavat meidät varuilleen. Tämän lisäksi jokainen meistä käy läpi omaa uniikkia aikaa ja elämäänsä. Joskus voimme pelätä menettämistä niin paljon, ettemme näe mitä meillä on.

`Ajattele kuinka onnellinen olisit, jos juuri nyt menettäisit kaiken mitä sinulla on - ja sen jälkeen saisit sen kaiken takaisin. `– Frances Rodman

Uusikuu auttaa uusiutumaan. Meidän tulisi laskea liian painavat kassit lattialle. Tiedän että tämä on helpommin sanottu kuin tehty. Ehkä opimme juuri näiden pitkäkestoisten tilanteiden vuoksi luovuttamaan terveellä ja oikealla tavalla. Emme voi tehdä määräänsä enempää. Emme aina osaa antaa itsellemme lupaa kesken `elämän neljän ruuhkaa`, vain olla ja miettiä miltä tämä kaikki tuntuu. Tuntuuhan tämä? Onhan elämässämme mukana niitä huolettomia ja onnellisia hetkiä, ilman vaatimusta tai odotusta jostain tulevasta? Osaammehan edelleen kokea iloa ja onnea ihan vain olemisesta ja elämästä?

22.7. Aurinko siirtyy leijonan merkkiin. Energiat vapautuvat ja voimme opetella nautiskelemaan kuin savannilla lepäävät leijonat.

Olen ensi viikolla 25.-26.7. pitämässä Helsingissä tulkinta viikonloppua.
Ajat ovat 90 minuuttia ja hinta 120€. Tulkinta nauhoitetaan samalla äänitteeksi, minkä
saat jälkikäteen sähköpostiin. Jos haluat tulkinta-aikaa, laita sähköpostia osoitteeseen
johanna.vilen@hotmail.com

Kaunista viikonloppua kaikille!
Ystävällisin terveisin Johanna Vilén
www.kuussajamaassa.com