-

Pimeän laskeuduttua kaikki kissat ovat leopardeja

Pohdintoja ajasta

Mars on aloittanut perääntyvän vaiheensa. Oinaan tulimerkissä Marsin vieressä on myös Lilith, mikä symboloi hallitsemattomia tunne reaktioita. Näitä vastapäätä eli oppositiossa on Juno, joka edustaa feminiinistä voimaa, mikä tekee kaikkensa rakkauden eteen. Mars ja Lilith ovat positiivisissa kulmissa Kuunsolmuihin nähden eli parhaimmillaan ne etsivät kokonaisuuden kannalta parhaita ratkaisuja. Kiivaus ja kiihkeys voivat saada silti toimimaan liian nopeasti tai impulssien varassa eli tasapainottelua tarvitaan. 

Kun mukaan ottaa perääntyvien Saturnuksen sekä Pluton neliöt perääntyvälle Marsille sekä Lilithille, energia lataus on suuri. Saturnus ja Pluto ovat kauriin merkissä, Mars ja Lilith oinaan merkissä. Sarvipäät ottavat toisistaan mittaa. Saturnus ja Pluto neliöivät myös Junoa eli ihmissuhteissa kannattaa ottaa tilaa hengittää muutamaankin kertaan, ennen kuin antaa väsymysten tai turhautumien purkautua. Puolustusmekanismit voivat olla normaalia enemmän odottavassa valmiustilassa ja olemme enemmän tai vähemmän jännitteisissä tunnelmissa. 

Aurinko on neitsyen maamerkissä ja oppositiossa perääntyvään Neptunukseen. Vetäytymistarvetta voi ilmentyä, eikä se välttämättä ole yhtään huono asia. Aurinko valaisee Kuunsolmujen menneisyyden sekä tulevaisuuden magneetit näkyviksi, mikä sekä positiivinen että haasteellinen tekijä. Kun kyseessä on neliö eli haastekulma, se voi tuntua terävältä ärsykkeeltä. Toisaalta tämä voi auttaa näkemään syy-yhteyksiä sekä kokonaisuuksia paremmin. Tällöin voimme selkeämmin toimia tilanteen vaatimalla tavalla. Ajassa on inventaarion ja syyssiivouksen tunnelmaa.  

Jupiter, Saturnus sekä Pluto ovat kolmiossa Aurinkoon ja tukevat tämän symboloimaa elämänvoimaa. Jupiterin perääntyvä vaihe loppuu lauantaina 12.9. eli sen laajentava energia alkaa jälleen pikkuhiljaa palautua. Loppukuusta 28.9. myös Saturnuksen perääntyvä vaihe päättyy. Myös Pallaksen perääntyminen on päättynyt viime viikolla.

Kissa on liian sielukas ollakseen sydämetön. - Ernest Menaul

Venus on leijonan tulimerkissä ja lähenee pikkuhiljaa Vestan omistautuvaa liekkiä Perääntyvältä Khironilta tulee Venukselle kolmio. Kesän lämpö ei ole ainakaan sydämestä kadonnut ja Venuksen sekä Vestan rakkaudellisissa energioissa kannattaa ladata akkujaan. Torstain ja perjantain välisenä yönä Kuu ohittaa Kuunnoususolmun kaksosten merkissä. Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä se kurvailee Venuksen ohi. Parhaimmillaan Kuu edustaa sielun ruokaa. Tunteet ovat sitä millä voimme ruokkia ja vahvistaa näitä feminiinisiä energioita, joten niihin kannattaa viikonloppuna kiinnittää huomiota.  Perääntyvän Uranuksen neliö Venukselle voi aiheuttaa levottomuutta, mutta parhaimmillaan sitä voi hyödyntää irti päästämisen ja vapautumisen tukemiseen.  

Meidät kaikki on sidottu yhteen rakkauden sitein…
Tiedemiehet sanovat, että ilman atomien välillä vallitsevaa kokoavaa voimaa maailma hajoaisi kappaleiksi, ja me lakkaisimme olemasta. Ja niin kuin jopa sokeassa materiassa on kokoava voima, on sellainen oltava myös elollisissa olennoissa. Tuo elollisten välinen kokoava voima on rakkaus. 

-Mahatma Gandhi 

Venukselta ja Vestalta tulee Merkuriukselle sekstiili eli positiivinen kulma. Muuten vaa`an ilmamerkissä oleva Merkurius on kovilla. Perääntyvän Khironin oppositio sekä Perääntyvän Uranuksen kvinkunssi voivat saada aivosähköt sekaisin. Jupiterin sekä Pallaksen neliöt lisäävät tähän oman volyyminsa. Merkurius on ajattelun ja kommunikoinnin planeetta. Khiron edustaa parantajan sekä tietäjän viisautta, Uranus toisinajattelijaa ja Pallas liittyy strategiseen ajatteluun. Jupiter laajentaa sen mihin osuu. Näin ylikuumenemista ja oikosulkuja voi tulla normaalia enemmän. Toisaalta tätä aikaa voi käyttää luovaan ajatteluun sekä toimintaan tai vaikka kirjoittamiseen. 

Kommunikoinnin suhteen kannattaa olla tarkka. Ajassa on väärinymmärrysten mahdollisuutta ja väsymyksen kautta reaktiot voivat yli korostua.  Liiallisten lupauksien, odotusten sekä vaatimusten suhteen kannattaa olla tarkkana. Samaan aikaan Aurinko ja Vesta saavat tukensa Jupiterilta, Saturnukselta sekä Plutolta. Jos osaamme ottaa tämän temppelin pyhän energian vastaan, voimme kokea vahvaa merkityksellisyyttä ja löytää lisää asioita, mitkä saavat sydämemme sykkimään. Tätä Auringon ja Vestan asemaa voisi verrata tarot korteissa Ylipapittaren sekä Auringon kortin yhdistelmään.  

Toivo on kuin lintu. Se koskettaa sielua ja laulaa sanatonta laulua. Eikä se koskaan hiljene.
-Emily Dickinson 

Lempeää viikonloppua! 

Ystävällisin terveisin
Johanna Vilén