-

Löytöretkeilijä löytää

Pohdintoja ajasta

Merkurius on juuri siirtynyt kauriin maamerkistä vesimiehen ilmamerkkiin. Merkurius on luonteeltaan utelias. Tutkittuaan maaston se avaa portit Auringolle. Aurinko siirtyy vesimiehen merkkiin maanantaina. Uranus on vesimiehen hallitseva planeetta. Uranuksen neliöt Merkuriukselle sekä Auringolle pistävät tuulta purjeisiin. Kun taustalla on edelleen tuntuma Täydenkuun, Kuunpimennyksen sekä Saturnuksen ja Pluton yhtymästä, on hyvä tarkkailla, ettei lähde mopo käsistä. Vaikkei intensiivinen jakso ole kokonaan ohi, tunnelma alkaa muuttua keveämmäksi. Khironin sekstiilit Merkuriukselle sekä Auringolle voivat olla oivaltavia ja terapeuttisia. Kun katsomme varsinkin tätä tammikuuta sekä joulukuuta taaksepäin, voimme nähdä siinä uusia sävyjä. Myrskyn silmässä ei kykene näkemään kokonaisuutta yhtä selkeästi kuin sen jälkeen. Joskus muutos vaatii toisinajattelua.

`Olemme luoneet nykyisen maailman ajattelullamme, joten emme voi muuttaa sitä ilman, että muutamme ajattelutapaamme`. —Albert Einstein

Venus on siirtynyt vesimiehen ilmamerkistä kalojen vesimerkkiin. Mars on jousimiehen tulimerkissä. Venus ja Mars sahailevat keskenään. Niiden välinen neliö on väljä, mutta tuo silti esille sisäisen kitkan, jos sitä on jäänyt käsittelemättä. Tuli ja vesi etsivät sopivaa tasapainopistettään, missä niillä on kummallakin tilaa olla.  Voisi ajatella tämän sisäisen pariskunnan tasapainoharjoituksena.

`Jokainen on nero, mutta jos tuomitset kalan sen kiipeilytaitojen vuoksi, se tuntee koko elämänsä itsensä tyhmäksi`. —Albert Einstein

Venuksen sekstiilit ensin Uranukselle ja tämän jälkeen Jupiterille ovat helpottavia. Jupiter sekä Uranus ovat luonteeltaan laajentavia. Nyt kun ne ovat maamerkeissä, mukana on tervettä järkeä. Venuksen positiiviset kulmat Kuunsolmuille vapauttavat emotionaalista tunne energiaa käyttöön. Kuunnoususolmu on ravun vesimerkissä ja Kuunlaskusolmu kauriin maamerkissä. Jupiter on ohittanut laskusolmun, mutta on edelleen sen kupeessa aarrearkkuineen. Kun Venus kalojen vesimerkissä heittää kultahippusensa näihin voimapisteisiin, paketti on valmis. Viikonloppuna on hyvä miettiä jo olevia voimavaroja sekä vahvuuksia, mitkä ovat mahdollisesti jääneet matkan varrella `elämän jalkoihin`. Joskus tulemme rikkaammiksi näkemällä sen mitä meillä on jo nyt olemassa, kuin etsimällä viisasten kiveä jostain hamasta tulevaisuudesta. Työkalupakkia voi kasvattaa ja päivittää matkan varrella. Meissä on, joka ainoa hetki enemmän kuin osaamme arvatakaan. Jokainen meistä pitää sisällään koko elämän ajan löytämättömiä `mantereita`, jotka kutsuvat luokseen. Tämä vetovoima lisää elämään merkityksellisyyttä.

`Olosuhteet eivät tee elämästä sietämätöntä, vaan merkityksen ja tarkoituksen puuttuminen`. —Viktor Frankl

Kaunista viikonloppua kaikille!

Ystävällisin terveisin Johanna Vilén