-

Kyllä se Aurinko paistaa risukasaankin

Pohdintoja ajasta

Mars ja Lilith ovat yhtymässä oinaan tulimerkissä ja neliössä perääntyviin Plutoon sekä Saturnukseen. Sekä Pluto että Saturnus ovat karmallisesti merkittävät tekijät. Mars on varjoalueella ennen perääntyvää vaihettaan. Se ei ole Mars energialle luontaista. Nyt jokainen meistä käy enemmän tai vielä enemmän läpi omassa elämässään tarkistuspisteitä. Jos joku on varmaa, niin se että elämä muuttuu ja uusiutuu. Mars on toiminnallinen, konkretisoiva ja aktiivinen. Se aktivoi Lilithin hallitsemattomat ja piilevät puolet esiin. Kun Saturnuksen vaatimukset ja Pluton hallitsevat energiat saavat kipinöillään roihun palamaan, olemme `uuden edessä`. 

Vaikka tämä voi kuulostaa pelottavalta, koen sen helpottavaksi. Olemme olleet pitkään epätietoisuuden ja paineen alla, joten on helpottavaa, että paine pääsee purkautumaan. Se ei ole poistumassa, mutta muuntumisen kautta se pääsee virtaamaan ja vapautumaan paremmin. On hyvä tunnistaa sen puhdas energia ja antaa sen tapahtua omalla painollaan. Lietsominen pahentaa tilannetta, koska kyseessä on kumminkin luonnollisen tasapainon palautuminen.  

Jokaisella meillä tanner tutisee eri tavoin. Tosilla tämä on enemmän fyysiseen tai psyykkiseen jaksamiseen vaikuttava tekijä, kun taas toisilla se keskittyy työ-talous-turva sektorille. Marsia ja Lilithiä vastapäätä oppositiossa on Juno eli joillain vaikutus liittyy eniten ihmissuhteisiin.  

Muutoksen salaisuus on keskittää kaikki voimasi, mutta ei vanhan vastustamiseen, vaan uuden rakentamiseen. – Sokrates 

Merkurius on leijonan tulimerkissä ja lähenee Auringon valaisevaa energiaa. Viikonlopun vaihtuessa ensi viikonpuolelle, tämä on vahvimmillaan. Mars ja Lilith ovat kolmiossa Aurinkoon sekä Merkuriukseen. Tässä jos missä on kultaiset avaimet saatavilla! Merkurius edustaa oivaltamista, tiedostamista, järkeä ja kommunikointia. Aurinko edustaa henkeä ja kun se `valaisee tai puhaltaa henkiin` tämän viestintuojan elinvoiman, voimme saada sisäisen maagikkomme hereille. Aurinko sekä Mars ovat maskuliinisia, joten ne eivät jää laakereille lepäämään. Lilith ottaa `oman voiman haltuun` ja uskaltaa katsoa asioita, mitkä vievät piilevästi energiaa muutokselta. Meillä kaikilla on pelkoja ja uskomuksia, mitä emme tunnista. Ne ovat usein hyvin syvällä tunteiden `mustassa laatikossa`. Ne eivät yleensä edes ole niin raadollisia, kuin pelkäämme. Sokeat pisteet ovat enemmänkin tunnekokemuksina kipeitä ja koemme niistä häpeää, mutta itse asioina ne eivät välttämättä ole sitä. 

Uusi ei synny vain uudesta vaan myös vanhan näkemisestä uudessa valossa. – Søren Kierkegaard

Kun perääntyvät Neptunus sekä Pluto ja Saturnus muodostavat jumalan sormi suurkuvion, minkä kärkenä on Aurinko sekä Merkurius, sisäinen syyttävä sormemme voi olla kahta `tuomitsevampi`. Se syytämmekö itseämme vai provosoidummeko puolustautumaan, on henkilökohtaista. Kumpaankaan ei ole tarvetta, koska tämä suurkuvio osoittaa kipupisteen, minkä voimme vapauttaa käyttöön. 

Venus on kaksosten ilmamerkissä ja positiivisessa kulmassa Uranukseen. Uranuksen perääntyvä vaihe alkaa 15.8. eli olemme senkin suhteen etsimässä uudenlaista tasapainoa. Ilmassa on uusiutuvaa ja raikasta energiaa. Voimme löytää kadoksissa ollutta pääomaa uudelleen käyttöön. Perääntyvän Khironin ja Venuksen neliö vaatii ottamaan rennommin. Jos yritämme uusiutua suorittamalla tai pakottamalla itseämme, Khiron muistuttaa terävällä avaimen kärjellään, ettei kannata edes yrittää. On vaikea muuttaa totuttuja tapoja tai selviytymiskeinoja, mutta tiedostamalla niitä, voimme huomata nopeammin että `vähemmän on enemmän`. Vaatiminen ei lopu vaatimalla eikä suorittaminen suorittamalla.

Perääntyvän Cereksen ja Venuksen kolmio vahvistaa ja ravitsee. Sen kautta voimme saada `sielun ruokaa`, mikä vaikuttaa jaksamiseen ja elämänlaatuun. On hyvä tunnistaa tekijöitä, mitkä tukevat sinua. Nyt niistä voi saada todella paljon pääomaa itselleen.

`Jos kuulet sisäisen äänen, joka sanoo: ”sinä et osaa maalata”, jatka kaikin mokomin maalaamista – ja pian se ääni vaikenee. `-Vincent Van Gogh

Lempeää ja rentouttavaa viikonloppua!

Ystävällisin terveisin
Johanna Vilén

Olen ensi viikolla 22.-23.8. pitämässä Helsingissä tulkinta viikonloppua.
Ajat ovat 90 minuuttia ja hinta 120€. Tulkinta nauhoitetaan samalla äänitteeksi, minkä
saat jälkikäteen sähköpostiin. Jos haluat tulkinta-aikaa, laita sähköpostia osoitteeseen
johanna.vilen@hotmail.com