-

Kun henki on vahva

Pohdintoja ajasta

…niin vähäkin työ riittää maailman luomiseen.
-Juice Leskinen, Musta aurinko nousee 

Perjantaina 16.10. klo 22:31 on Uusikuu vaa`an ilmamerkissä. Aurinkoa ja Kuuta vastapäätä oppositiossa on perääntyvä Mars oinaan tulimerkissä. Tulen ja ilman yhteisvaikutus on herkästi leimahtavaa. Uudenkuun aika avaa uudenlaiset aikaikkunat. 

Uusikuu sekä Mars ovat neliössä Jupiteriin, Plutoon sekä Saturnukseen. Tästä muodostuu T-risti kuvio. Jupiter, Pluto sekä Saturnus ovat kauriin maamerkissä, mikä tasapainottaa tulta ja ilmaa, mutta mukana on yhtäaikaisesti tiukkaa auktoriteetti energiaa. 

`Onnellisia ne, jotka tiedostavat vajavaisuutensa ja tekevät niille jotakin. ` – William Shakespeare 

Merkkisijainnit kertovat tulen, ilman ja maan keskinäisestä välien selvittelystä, mutta planeetta energiat tuovat siihen dynaamisen lisänsä. Aurinko ja Mars ovat kumpainenkin maskuliinisia tahtotekijöitä. Jupiter laajentaa sen, mihin osuu. Pluto on vahvin transformaation ilmentymä, kun taas Saturnus kurinalaisuudessaan tarkistaa rakenteiden kestävyyden. Kun alitajuinen, herkkä ja vaistonvarainen Kuu aktivoi tämän kokonaisuuden, ajan tunnelmat tuntuvat luissa ja ytimissä. 

`Todellinen löytöretki ei ole uusien maisemien etsimistä, vaan uusien silmien saamista. `
-Marcel Proust 

Kuu symboloi alitajuntaa. Unet nostavat pintaan alitajunnan viestejä, joten niiden sanomaan kannattaa kiinnittää normaalia tarkemmin huomiota. Myös nopeat ja arvaamattomat puolustusreaktiot viestittävät omaa kieltään. Viikonlopun aikana Kuu ohittaa skorpionin vesimerkissä olevan Junon sekä perääntyvän Merkuriuksen. Jos olemme sinut omien sokeiden pisteiden kanssa, voimme saada niistä entistä syvemmän otteen ja uusia että puhdistaa tunnekehoamme. Riskeihin kuuluu provosoitumisen lisäksi aggressiiviisuus sekä nopeus. Junoa ja Merkuriusta vastapäätä on perääntyvä Uranus. 

Kuunsolmut antavat tukensa Auringolle, Kuulle sekä Marsille positiivisten aspektien myötä. Jos osaamme katsoa tätä ristiriitaista aikaa isommassa mittasuhteessa, voimme nähdä tekijöitä, mitkä auttavat muuttamaan elämän suuntaa isomminkin.  

Venus on neitsyen maamerkissä ja oppositiossa perääntyvään Neptunukseen. Vaaleanpunaiset aurinkolasit voivat harhauttaa, varsinkin kun sekä Venus että Neptunus ovat neliöissä Kuunsolmuihin. Liiallinen hyväuskoisuus tai toiveikkuus voivat sumentaa ajassa olevaa positiivista latausta. Venuksen kolmiot Pallakselle sekä Jupiterille olisi hyvä hyödyntää keskittämällä tietoisesti huomio elämän tärkeimpiin asioihin. Ne tekijät, mitkä tukevat arvomaailmaa, elämästä nauttimista sekä rakkautta, saavat meidät nousemaan suosta samaan tahtiin sydämen sykkeen kanssa. Ensiviikon myötä vahvistuu myös Venuksen kolmio Plutolle ja Saturnukselle. Tässä on yhdet kultaiset avaimet, mihin olisi suotuisaa keskittyä.  

 `Jos kuulet sisäisen äänen, joka sanoo: ”sinä et osaa maalata”, jatka kaikin mokomin maalaamista – ja pian se ääni vaikenee. `-Vincent Van Gogh 

Kaunista viikonloppua! 

Ystävällisin terveisin
Johanna Vilén