-

Kuinkas tässä kävikään?

Pohdintoja ajasta

`Olen eksyksissä, mutta ennätysajassa.`- Lentäjä jossakin Valtameren yllä

Mars ja Neptunus ovat yhtymässä kalojen vesimerkissä ja neliössä Aurinkoon kaksosten ilmamerkissä. Mars ja Aurinko ovat luonteeltaan maskuliinisia eli sisäiset toimintasankarimme käyvät tahtojen taistelua. Neptunus on kalojen hallitseva planeetta joten eteeriset ja maailmankaikkeudelliset tunnelmat ovat yhtä konkreettisia kuin aamusumu. Kun Kuunnoususolmu, Aurinko sekä perääntyvä Venus ovat kaksosten vauhdikkaassa merkissä, nopeita muutoksia ja äkkiliikkeitä on `ilmassa`. Kun Aurinko lähenee Kuunnoususolmua, on aika miettiä mihin energiansa valjastaa.

Joskus löydämme parhaat ja tärkeimmät asiat kun olemme eksyksissä. Emme voi samalla tavoin `hallita` rutiinien värittämää elämäämme. Todellisuudessa on paljon asioita, mitä emme voi hallita. Onneksi voimme opetella soutamaan meren ja virran `armoilla`. Elämä vetää meidät mukaansa, tavalla jos toisella, vaikka se näyttäytyisikin aivan erilaiselta kun suunnitelmamme. Osaammeko avata silmämme uudelle todellisuudelle, vai jäämmekö pettymyksen ja melankolian matalapaineisiin?

`Minä olen syntynyt haaveista, toteutuneista ja toteuttamattomista.` – Lady Ostapeck (Alma Kaukinen)

Kuunnoususolmu on `elämäntehtävän piste`. Se on magneetti, mikä vetää meitä kohti. Nyt kun Vesta omistautumisen ja valonkantajan asteroidina on Kuunnoususolmun kupeessa, se saa sydämemme pumppaamaan verta kahta vahvemmin. Ehkä unelmat ja pilvilinnat ovat joskus hyviä aktivoimaan toiveemme ja halumme. Ehkä tarvitsemme niitä bensaksi autoomme. Mutta niihin ei ole tarkoitus jäädä elämään. Eivät karhutkaan jää talviunille koko vuodeksi.

Merkuriuksen perääntyvä vaihe alkaa 18.6. mutta ajallinen puudutuspiikki tuntuu jo nyt. Neptunuksen perääntyvä vaihe alkaa 23.6. Tällä hetkellä perääntyvät Pluto, Jupiter, Pallas, Saturnus sekä Venus. Tämä on aivan käsittämätön määrä ja tämän tarkoitus on sen mukainen. Perääntyvien vaiheiden aikana on hyvä tehdä inventaario niiden osa-alueiden kohdalla, mihin ne omalla kartallamme osuvat. Merkurius on viestinvälittäjä. Se on tällä hetkellä ravun vesimerkissä. Tulevan sunnuntain ja maanantain välinen yö aktivoi Merkuriuksen alitajuisen puolen entistä vahvemmaksi Kuun neliön myötä. Kuun liikkeet ovat nopeita, mutta tässä hetkessä kun myös Lilith ja Khiron ovat mukana neliössä, vaikutus on normaalia suurempi.

Lilith on `kuun pimeä puoli`. Se ei tarkoita mitään pahaa, vaan se edustaa sitä mitä emme näe. Kuu on alitajunnan ja tunteiden edustajana jo itsessään `näkymättömämpi` kuin Aurinko. Khironin eli `haavoittuneen parantajan` mukana olo, saattaa muistuttaa vanhoista kivuista, jolloin voimme olla `yliaistivia` ja varuillamme. On hyvä tunnistaa ettemme provosoidu ja ylireagoi, koska se ei palvele ketään. Lilith edustaa myös meissä itsessämme olevia `hallitsemattomia` puolia ja sokeita pisteitämme, mitä emme välttämättä halua itsessämme nähdä. Terveellä tavalla se voimistaa ja lisää rohkeutta, mutta joskus näiden välinen ero voi olla vaikea tunnistaa. Saatamme oikeuttaa itsellemme asioita väärällä tavalla. Tasapaino on vaikea laji.

`Joka tietää olevansa harhateillä, ei ole pahasti eksynyt. `-Chuangtse

Onneksi elämä opettaa. Kukaan meistä ei ole kaikenoppinut mestari, joka ei tarvitsisi harjoittelua. Ceres edustaa tarpeita ja ravintoa, kuten myös `sielun ruokaa`. Ceres on kalojen herkässä merkissä. Merkuriuksen ja Cereksen välinen kolmio voi auttaa oikeanlaisten tarpeiden tunnistamista. Kun nämä kummatkin ovat vesimerkissä, on hyvä tunnistaa, ettemme etsi `tunteiden sammuttajaa` vaan sitä mikä ruokkii niitä. Nautinnot ovat usein se mikä sekä ruokkii että sammuttaa aistijärjestelmäämme. Osaammeko tunnistaa kultaisen keskitien tai sen mikä tukee kokonaisuutta parhaiten? Jos etsimme lepoa turruttamalla aistimme, saamme ehkä hetken euforisen `tauon` tästä maailman melskeestä, muttemme pääse silti sen pidemmälle ongelmien ratkaisussa. Jos taas nautimme kohtuudella aidoista asioista, voimme löytää keinoja, mitkä tukevat kokonaisuutta ja tasapainoa.

Kun perääntyvän Venuksen ja Cereksen neliö on päällä, riskit nautinto `övereihin` on suuri. Venuksen ja Junon kolmio taas tukee korkeamman rakkauden kokemista ja siitä voimaantumista. Ihmissuhteet ovat tapetilla samoin kuin suhde omaan itseen. Me emme saa välttämättä toisten kautta sitä mitä sydämemme ja sielumme kaipaa. Varsinkin jos odotuksemme ovat suuret, toiset saattavat kokea ne vaatimuksina. En tarkoita pelkästään parisuhdetta, vaan kaikkia ihmissuhteita. Se mikä meistä on kohtuullista, voi olla jonkun muun mielestä kohtuutonta. Vielä kun ajassa on perääntyvien tekijöiden myötä normaalia suurempi riski väärinkäsityksille ja sekaannuksille, saatamme olla herkillä. Ehkä voimme saada suurimman ja kestävimmän `tuloksen` katsomalla kuinka kohtaamme itsemme. Mitä ajattelemme itsestämme ja mitä uskomuksia pidämme sisällämme. Mitä tunnemme, toivomme tai pelkäämme? Meissä kaikissa on potentiaalia enemmän kuin osaamme uskoakaan! Mikään ei ole yhtä voimaannuttavaa kuin huomata että pystymme asioihin, mitä emme ole osanneet kuvitellakaan. Kyse voi olla tekemisestä, uuden oppimisesta, mutta myös rentoutumisesta tai tunteiden `ohjaamisesta` virtaaviin vesiin.

`Jokainen on nero, mutta jos tuomitset kalan sen kiipeilytaitojen vuoksi, se tuntee koko elämänsä itsensä tyhmäksi.`-Albert Einstein

Joskus parhaat asiat tulevat nurkan takaa. Joskus ne ovat jo valmiina ja odottavat löytämistään. Ne voivat olla jo sinussa!

Kaunista ja lempeää viikonloppua kaikille!

Ystävällisin terveisin
Johanna Vilén