-

Kissanpäivät

Pohdintoja ajasta

Keskiviikkona 22.7. Aurinko siirtyi leijonan tulimerkkiin. Leijona osaa laiskotella, mutta myös toimia nopeasti jos tarve vaatii. Aurinko on leijonan hallitseva planeetta. Laiskottelun lomassa alkaa sisäinen lapsi herätä. Luovuus pääsee kukoistamaan hieman rennommalla otteella kun Auringon ja Saturnuksen oppositio alkaa helpottaa.

`Jumala loi kissan, jotta ihminen saisi silittää tiikeriä.’– Tuntematon

Merkurius on ravun vesimerkissä. Merkuriuksen neliöt perääntyvälle Khironille sekä Marsille sekä Junolle tuovat viikonloppuun särmää. Khiron sekä Mars ovat oinaan tulimerkissä ja Juno vaa`an ilmamerkissä. Merkuriuksen ja perääntyvän Pallaksen oppositio voi parhaimmillaan auttaa meitä näkemään kohdat, missä tarvitsemme `strategista ajattelua`. Liialliset tunnereaktiot tarvitsevat vastapainokseen järkeä.

Sunnuntaina myös Kuu käy heijastamassa omat mausteet soppaan ohittaessaan Junon. Tunneperäisen kommunikoinnin kanssa kannattaa olla tarkka. Väsymyksen ja turhautumisen aikana provosoitumisen riski on suuri. Samaan aikaan Merkuriuksen ja Uranuksen sekstiili vapauttaa, keventää ja puhdistaa. Kun pölyt on puhallettu, mieleen voi tulla uusien oivallusten lisäksi ideoita, mitkä vievät kohti uusia mahdollisuuksia. Merkuriuksen ja perääntyvän Cereksen kolmio tukee tarpeiden tunnistamista.

Venus on kaksosten raikkaassa ilmamerkissä. Venuksen ja perääntyvän Neptunuksen neliön aikana on hyvä olla tarkka ihmissuhteissa sekä talousasioissa. Ponnettomaksi Venus ei silti jää, koska se saa tukensa Marsilta sekä Lilithiltä. Kun mukaan ottaa Venuksen ja perääntyvän Jupiterin kvinkunssin, leimahtavaa paloa lietsotaan tuplana.

Mars valmistautuu ensi viikon purkauksiin. Marsin ja Lilithin yhtymä vahvistuu, samoin kuin niiden neliöt perääntyville Pallakselle, Jupiterille sekä Plutolle. Oinaan tuli on intensiivisin ja alkukantaisin roihu. Se syttyy ja sammuu nopeasti. Lilith symboloi Kuun pimeää puolta eli siihen liittyy hallitsemattomat reaktiot. Parhaimmillaan löydämme itsestä alkukantaista voimaa, minkä avulla vedämme itsemme `suosta` nuotion äärelle. Haasteena on ajassa oleva puskeva energia, missä koemme jäävämme `jyrän alle`. On niin paljon asioita, mitä emme voi hallita. Jos yritämme pitää tiiliseinää pystyssä, joudumme luovuttamaan ennemmin tai sillä samalla hetkellä.

`Luova ajattelu saattaa merkitä vain sen tajuamista, ettei ole erityisen ansiokasta tehdä asioita niin kuin ne ovat aina tehty.`- Rudolf Flesch

Jupiterin ja Neptunuksen välinen sekstiili on sielun ruokaa. Kun kummatkin planeetat perääntyvät, niiden `hautuva` energia tukee näkymättömän pääoman vahvistumista. Ensi viikolla Merkurius on Marsin ohella tulisilla hiilillä. Merkurius lähenee Vestan liekkiä ja parivaljakkoa vastassa ovat perääntyvät Pallas, Jupiter, Pluto sekä Saturnus. Merkuriuksen ja perääntyvän Neptunuksen kolmio herättää herkimmät tuntosarvemme tunnustelemaan ympäristöä.

Viikonlopun aikana on hyvä antaa itselleen lupa rentoutua. Ilmassa on ukkosen tuntua. Saunomalla viimeisetkin lihakset rentoutuu ja sen jälkeen on helpompi kuvitella miltä savannin leijonasta mahtaa tuntua. Varsinkin hyvän aterian ja nautinnollisen päivän jälkeen.

`Kissat nukkuvat keskimäärin kaksi kolmannesta elämästään. Yhdeksänvuotias katti on siis ollut valveilla vain kolme vuotta elämänsä aikana.`

Lempeää ja rentouttavaa viikonloppua!