-

Keskeneräinen on täynnä mahdollisuuksia

Pohdintoja ajasta

Lauantaina 21.11. Venus siirtyy skorpionin vaistonvaraiseen ja intensiiviseen vesimerkkiin sekä Aurinko siirtyy jousimiehen optimistiseen tulimerkkiin. Venus on oppositiossa härän maamerkissä olevaan Lilithiin. Venuksen ja Pluton, Pallaksen sekä Jupiterin neliö alkaa hellittämään, mutta Saturnuksen neliö tuntuu vielä. Venuksen sekä Cereksen kolmio tukee syväluotaavaa uudistusta. Ceres on luonteeltaan ravitseva sekä hoivaava. Se symboloi syntymän ja kuoleman alkuenergiaa. Venus on skorpionin merkissä syvien vesien syövereissä, mitä Lilithin oppositio vielä vahvistaa entisestään. Cereksen elämään palauttava tuki tulee tarpeeseen. Se edustaa hedelmällistä maata, mistä voi kasvaa uutta satoa. Jokainen meistä tarvitsee sielun ruokaa, mikä pitää kiinni elämässä ja merkityksellisyydessä. 

Kiviröykkiö lakkaa olemasta kiviröykkiö sillä hetkellä,
kun sitä tarkastelee ihminen, jolla on sisimmässään kuva katedraalista.
- Antoine de Saint-Exupéry 

Aurinko on hieman toisenlaisissa tunnelmissa. Aurinko edustaa elinvoimaa ja tietoisuutta. Jousimiehen merkissä se herää uudelleen henkiin. Sisäinen soihtu herättää toiveikkuuden ja tunteen paremmasta tulevaisuudesta. Kun Aurinko saa vielä tukensa Saturnukselta, se lujittaa tulen voimaa sekä kestävyyttä entisestään. Auringon ja perääntyvän Khironin kolmio lisää sisäisen tietäjän ja parantajan keskinäistä yhteistyötä. Voimme saada kiinni asioista, mitkä ovat syöneet voimavarojamme ja näin toimia niiden suhteen eri tavoin. Auringon ja Cereksen neliö taas muistuttaa, ettei kannata tuhlata kertynyttä pääomaa liian huolettomasti. Nopealiikkeinen Kuu herättää neliöllään alitajuiset puolustusjärjestelmät aktiivisiksi. Saatamme toimia niin nopeasti, ettemme muista juurruttaa juuria tarvittavalla kärsivällisyydellä. 

Elämä on kuin kameli. Sen saa tekemään mitä tahansa paitsi peruuttamaan.  - Marcelene Cox 

Merkurius on edelleen skorpionin merkissä. Merkuriuksen ja Marsin välinen kvinkunssi voi aiheuttaa paineita nopeiden päätösten muodossa. Sanansaattaja saattaa kokea painetta Marsin tuliselta taholta, onhan Mars omimillaan oinaan merkissä ollessaan. Perääntyvä Neptunus on omassa merkissään kaloissa ja sen kolmio Merkuriukselle pehmentää sekä herkistää kuuntelemaan sisäistä ääntämme. Merkurius lähenee Juno asteroidia, jolloin sopimusten ja korkeamman rakkauden sekä tietoisuuden välinen tasapaino on mahdollista saavuttaa. 

Neptunuksen neliöidessä kumpaakin Kuunsolmua, on entistä tärkeämpää antaa itselleen tilaa sekä aikaa tunnistaa vanhojen ja uusien magneettien välinen ero. Ajassa on uusiutumisen kantavaa voimaa, mutta se ei ole välttämättä niin selkeää tai yksinkertaista kuin toivomme. Nopeat impulssit voivat myös yllättää näyttämällä meille jotain, mitä emme ole osanneet ottaa aiemmin huomioon. Päämäärät, toiveet ja unelmat voivat asettua uusiin uomiinsa, vaikka aikaisemmin olisimme olleet varmoja ja määrätietoisia niiden suhteen. Joskus on hyvä ajatella toisin, kuin mihin on normaalisti tottunut. Meillä kaikilla saattaa huomaamatta kertyä oletuksia, mitkä eivät palvele meitä enää.  

Rakastan kertomusta pienestä tytöstä, joka näytti opettajalle maalaamaansa kuvaa. Se esitti puuta, ja puu oli maalattu purppuran väriseksi. Opettaja sanoi:
"Kultaseni, minä en koskaan ole nähnyt purppuranväristä puuta." "Ai", sanoi tyttö. "Sepä todella ikävää." - Marianne Williamson 

Oivaltavaa viikonloppua! 

Ystävällisin terveisin
Johanna Vilén
www.kuussajamaassa.com