-

Hevosvoimaa

Pohdintoja ajasta

Keskiviikkona 19.8. klo 5:42 oli Uusikuu leijonan tulimerkissä. Auringon, Kuun ja Merkuriuksen yhteispaketti pitää sisällään lämpöä ja ladattavaa energiaa. Uudenkuun kartalla ne ovat askendentilla onnenpisteen kanssa. Mars ja Lilith ovat oinaan tulimerkissä ja kolmiossa edellä mainittuun kolmikkoon.  Tulet lisäävät toistensa potentiaalia, mutta Saturnuksen kvinkunssit Uudenkuun kolmikolle toimivat toisin. Sen jarruttava ja kurinalainen ote pitää tiukasti kiinni. Saturnus sekä Aurinko edustavat kumpikin auktoriteetti energiaa, vaikkakin hyvin eri tavoin. On aika synnyttää itsensä taas uudelleen. Uudenkuun energioita kannattaa hyödyntää koko viikonlopun ajan. 

Merkurius siirtyi neitsyen maamerkkiin eilen torstaina ja Aurinko siirtyy samaiseen merkkiin lauantaina. 

Nyt on elokuu ja minä olen viljaa 

En ilosta itke en surusta itke, jos itken
Niin itken muuten vaan
Ja muualla oon, ennen kuin huomaatkaan 

-Juice Leskinen, Syksyn sävel 

Mars pitää meidät paineessa ja liikkeessä sekä lopuksi tainnuttaa.  Marsin ja Lilithin yhtymä on neliössä perääntyviin Saturnukseen sekä Plutoon.  Neliö Jupiteriin on väljempi, mutta tuntuu vielä. Kun tämä kolmikko on kauriin maamerkissä, se tuo ankaran ja vaativan lisäsävyn mukanaan. Mars on varjoalueella ennen alkavaa perääntymistään. Jokainen meistä etsii omalla tavallaan energia tasapainoa. Aika ei anna kenellekään vapaalippuja. Saturnus vartio aikaa ja rakenteita ja vaikka kuinka pyristelisimme, kulutamme vain uudelleenohjautuvia voimavaroja hukkaan. 

`Hallitseminen on mahdoton tehtävä. ` -Sigmund Freud 

Junon oppositio Marsille sekä Lilithille lisää ihmissuhteiden intensiivisyyttä.  Kun se on vielä neliössä Jupiteriin, Plutoon sekä Saturnukseen paketti on valmis.  Jos osaamme antautua luonnonvoimien edessä, voimme ohjautua oikeaan aikaan ja oikealla tavalla.   

Marsin positiiviset kulmat sekä Kuunnousu- että Kuunlaskusolmuille aktivoi aikalukot. Vaikka ajassa on paljon haasteita, siinä on myös mahdollisuuksia, mitä emme osaa etukäteen aavistaa.  

Huurteinen hevonen veräjän takana hengittää usvan niitylle.
Sen ääriviivat väreilevät, katoavat, se on jo pilvi ruohossa; ei kai se olekaan kotoisin täältä.
-Eeva-Liisa Manner 

Kartan villihevonen eli Uranus laukkaa paikoillaan. Perääntyvä vaihe on sille kaikkea muuta kuin luonteenomaista. Tällä hetkellä kaikista kolmesta vahvimmasta planeetasta kaikki perääntyvät. Uranus perääntyy härän merkissä, Neptunus kaloissa sekä Pluto kauriin merkissä. Myös kaikki keskivahvat planeetat perääntyvät. Khiron on oinaan merkissä ja Jupiter sekä Saturnus kauriin merkissä. Pikkuplaneetta Ceres perääntyy myös, samoin kuin asteroideista Pallas. Kyllä tässä hiki pysyy, vaikka siirrymmekin syksyä kohti.

Venus on valontuojana ja aamutähtenä ravun vesimerkissä. Cereksen kolmio Venukselle tukee ravitsevaa vahvistumista ja eheytymistä. Uranuksen positiiviset kulmat Cerekselle ja Venukselle keventävät ja helpottavat. Myös Pallas sekä Uranus tukevat toisiaan. Venuksen ja Pallaksen oppositio muistuttaa älyn ja arvomaailmoiden tasapainosta. Kumpaakin tarvitaan. Onko se villihevosen voimaa? 

Lempeää ja rentouttavaa viikonloppua!

Ystävällisin terveisin
Johanna Vilén