-

Elämän nälkä

Pohdintoja ajasta

Pallas, Jupiter, Pluto sekä Saturnus ovat kauriin maamerkissä sekä positiivisissa kulmissa Aurinkoon, sen ollessa kalojen vesimerkissä. Aurinko ja Neptunus ovat edelleen väljässä yhtymässä ja tämä eteerinen tunnelma on päällä vielä viikonlopun ajan. Ajallisesti tämä on kuin puhdistuskuuri, missä pelot ja tunteet voivat nousta pintaan. Pallas on symboliltaan soturi joka löytää tavan toimia. Pallakseen liitetään luovuuden lisäksi myös äly, tieto ja taito. Jupiter laajentaa sen mihin osuu. Tämän voisi ajatella reviirin laajennuksesi. Pluto sekä Saturnus ovat karman planeetat ja edustavat auktoriteetteja, mitkä pitävät meidät tiukassa otteessa. Tuntuu ristiriitaiselta että positiivinen kulma voi tuntua yhtäaikaisesti haasteelliselta.

`Elämässä ei ole kyse itsensä löytämisestä vaan itsensä luomisesta.` –George Bernard Shaw

Jos ajattelemme pientä lasta joka raivokohtauksen saadessaan saattaa satuttaa itseään tai rikkoa tavaroitaan. Se että aikuinen pitää tilanteessa rajat luo turvallisuutta. Se ei yleensä tunnu siinä hetkessä hyvältä vaikka tukeekin kokonaisuutta. Isommassa mittasuhteessa me ihmiset olemme hyvin pieniä. Emme aina näe omalta, toisten tai maailmankaikkeuden kannalta parhaita ratkaisuja. Vaikka joissain asioissa `hallitsemme` toiminnallamme tätä planeettaa, todellisuus on yllättävän usein toisin. Olemme alisteisia monille asioille. `Luonto` ravistelee meidät takaisin uomiin, mihin meidän kuuluukin asettua. Evoluution varrella tämä on tapahtunut lukuisia kertoja.

Mars ja Pallas ovat edelleen tiukkana parivaljakkona, mihin Jupiter lisää eteenpäin menevää energiaansa. Juno on vaa`an ilmamerkissä ja neliössä edellä mainittuun kokonaisuuteen. Juno on korkeamman rakkauden asteroidi. Jos tavoittelemme asioita liian mustavalkoisesti, saatamme sokaistua emmekä näe enää metsää puilta. Soturienergia ei tarkoita että aina olisi toimittava fyysisesti tai taisteltava. Joskus iisautta on ottaa etäisyyttä ja katsoa hieman kauempaa, jotta voi nähdä ympäristön selkeämmin.

Joskus elämän arvon ymmärtää paremmin kuin se on uhattuna. Joskus haasteet ovat ratkaisevia suunnanmuuttajia. Vaikka on paljon asioita, mihin emme voi vaikuttaa, on myös asioita mihin voimme. Pysähtyminen `kesken elämän` tarkistamaan tämän hetkisiä suuntaviivoja sekä tunteita ja kokemuksia voi olla tarpeen, jotta voimme hahmottaa paremmin kokonaisuuksia. Tämä voi valaista myös pinnan alla olevia piileviä asioita. On luonnollista haluta turvaa, mutta voiko olla että joskus jäämme väärällä tavalla turvaan riippuvaisiksi.

`Ihmiset yrittävät usein elää elämäänsä takaperin, he hankkivat rahaa ja tavaroita, jotta pystyisivät tekemään sitä mitä haluavat, tullakseen onnellisiksi. Elämähän kulkee juuri päinvastoin. Ihmisen täytyy ensin olla sitä, mitä on, sitten tehdä mitä hänen kuuluu tehdä, saadakseen sen mitä hän haluaa.` - Margaret Young

Khiron sekä Lilith ovat yhtymässä oinaan tulimerkissä sekä haastekulmissa Kuunsolmuihin. Kuunyläsolmu on ravun vesimerkissä ja Kuunlaskusolmu kauriin maamerkissä. Kun sekä menneisyyden että tulevaisuudenpisteisiin tulee haavoittuneen parantajan sekä mustan kuun haastekulmat, on päivänselvää että terveysasiat ovat esillä. Parhaimmillaan löydämme valintoja, mitkä tukevat myös tulevaisuudessa terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä asioita.

Merkuriuksen perääntyvä vaihe on ohi, vaikka se on vielä varjoalueellaan 29.3. saakka. Maanantaina 16.3. se siirtyy vesimiehen ilmamerkistä kalojen vesimerkkiin. Merkuriuksen ja Vestan neliö voi tuntua vaativalta ja saattaa aiheuttaa pakkomielteisiä ajatuskierteitä. Ensi viikolla sekä Uranus että Kuunsolmut tukevat Merkuriuksen oivaltavaa energiaa ja tätä kautta helpottavat oloa. Jos mieleen tulee kaikki mahdollinen ja mahdoton kauhuskenaario, on hyvä muistuttaa itseään että pelot eivät ole intuitio. Joskus voimme purkaa painetta jopa antamalla itsellemme luvan pelätä rauhassa. Voimme `seurata sivusta` kuinka energia vapautuu, kun annamme sen päästä vapauteen mahdollisimman luonnollisesti. Viikonpäästä perjantaina 20.3. on Kevätpäiväntasaus, mikä on ajallisesti iso merkkipaalu. Siitä ensi viikolla lisää.

Ajattele kuinka onnellinen olisit, 
jos juuri nyt menettäisit kaiken 
mitä sinulla on - ja sen jälkeen 
saisit sen kaiken takaisin. 

-Frances Rodman

Lempeää viikonloppua kaikille!

Ystävällisin terveisin
Johanna Vilén