-

Chiliä soppaan

Pohdintoja ajasta

Viikonlopun tunnelmat ovat hyvin ristiriitaiset. Ajassa on paljon sekaannusten ja väärinymmärrysten riskejä sekä päämäärätöntä hakemista. Mukana on kaikki tarvittavat draama käsikirjoituksen raaka-aineet, joten nyt jos koska tarvitaan huumoria sekä tilaa hengittää.

Torstaina 28.5. Merkurius on siirtynyt kaksosten verbaalisesta ilmamerkistä ravun vesimerkkiin. Merkkirajan toisella puolella kaksosissa on Kuunnoususolmun sekä Vestan yhtymä. Merkurius on edelleen sidoksissa näihin, vaikka onkin `vaihtanut väriä`. 18.6. alkaa Merkuriuksen perääntyvä vaihe, joten on hyvä totutella jo nyt ottamaan rauhallisemmin.  Rapu voi liikkua niin eteenpäin, taaksepäin kuin sivuttainkin. Se etsii omanlaista tapaa olla sekä hyväksyntää sille että saa tehdä asiat omalla tavallaan. Jos rapu käpertyy kuoreensa, niin siinä ei paljoa kuoreen koputtelut auta.

Kun mukaan ottaa Merkuriuksen ja Junon neliön, kumppanuuden sekä ihmissuhteiden kautta `vaatimustaso` ja odotukset voivat olla turhan tiukoilla. Joskus kommunikointi pahentaa tilannetta. Juno on vaa`an ilmamerkissä. Se etsii harmoniaa sekä tasapainoa ja kärsii ristiriidoista. Kun sunnuntain ja maanantaina välisenä yönä Kuu ylittää Junon, on hyvä varautua mahdollisiin tunneheittelyihin. Hyperventilaatio ei auta vapauttamaan mahdollisia solmukohtia, vaan tarvitaan aivan jotain muuta.  Myös Merkuriuksen, Kuunnoususolmun sekä Vestan kvinkunssi perääntyvälle Saturnukselle ja perääntyvälle Pallakselle, pistää meidät katsomaan menneisyyden toistuvia kaavoja uudestaan. Kun Saturnus sekä Pallas ovat vesimiehen ilmamerkissä, ajassa on ilman ja veden arvaamatonta sekä etsivää energiaa.

Kommunikointi on vaikeampaa kuin usein ymmärrämmekään.  Se että olemme selkeitä omien ajatusten suhteen, on jo oma iso kokonaisuutensa. Kun keskustelemme toisen tai toisten kanssa, jokainen käsittää saman asian omalla tavallaan. Jälleen kerran kuka on väärässä ja kuka oikeassa? Yllättävän usein siihen ei ole selkeää vastausta, varsinkin jos puhumme tunteista, toiveista tai ajatuksista. On hyvä miettiä, tukeeko keskustelu kokonaisuutta, vai voiko se pahentaa tilannetta. Yllättävän usein emme tule ymmärretyksi tai kuulluksi. Jokainen meistä on kokenut tämän.

`Kaksi nuorta kalaa ui yhdessä. Niitä vastaan tulee vanhempi kala. Se nyökkää ja sanoo; Huomenta pojat, millaista vesi on tänään? Nuoret kalat uivat vähän matkaa, sitten toinen kääntyy ja kysyy toiselta; Mikä ihmeen vesi?`- David Foster Wallace

Aurinko on kaksosten merkissä. Perääntyvä Venus on myös kaksosten merkissä ja pakittaa Aurinkoa kohden. Aurinko valaisee ja tuo näkyväksi. Perääntyvä Venus tarkistaa rakkauteen, arvomaailmaan sekä talouteen liittyviä teemoja. Aurinko edustaa vitaalivoimaa. Se on voima, mikä saa sydämemme pumppaamaan verta. Junon ja Auringon kolmio voi auttaa näkemään ihmissuhteissa olevia vahvuuksia ja mahdollisuuksia.

Aurinko sekä Venus ovat neliössä Marsin sekä Cereksen yhtymään kalojen vesimerkissä. 23.6. alkaa myös Neptunuksen perääntyvä vaihe. Mars ja Ceres etenevät Neptunuksen sumupilviä kohden, joten hetkittäiset matalapaineen hulmahdukset kuuluvat asiaan. Vedessä uivasta kalasta on vaikea saada otetta. Kun ajatellaan että ilma on nopeasti muuttuvaa, myös vesi on eteeristä ja osittain hallitsematonta. Mars on maskuliininen ja fyysinen puolemme, siinä missä Venus on feminiininen ja sisäinen. Marsin ja Uranuksen sekstiili lisää avoimuutta ja uteliaisuutta, ettemme uppoa liian syviin vesiin. Cereksen symboliikkaan liittyy tarpeet, ravinto, hoiva sekä luopuminen. Tätäkin kautta toistuu ilma ja vesi elementtien keskinäisen tasapainon merkitys. Lilith on oinaan alkukantaisessa tulimerkissä. Venuksen ja Lilithin sekstiilin kautta saamme voimaa vapautua vanhoista kahleista.

`Kaikki nämä päivät, jotka tulivat ja menivät. En tiennyt, että ne olivat elämä.` –Stig Johansson

Chiliä tähän soppaan tulee myös Khironin kautta. Myös Khiron on oinaan merkissä puhdistamassa sekä selkeyttämässä tätä sekametelisoppaa. Khironin ja Auringon sekstiili palauttaa elämänvoiman `kuosiinsa`. Se ei anna meidän sooloilla määrättömästi liian moneen suuntaan. Tätä voisi ajatella positiivisena `auktoriteettina´, mikä tukee ohjautumistamme uusille urille. Jos tarvitsemme lepoa, emmekä osaa pysähtyä, tätä kautta meidät `komennetaan` tauolle. Se on enemmän kuin toivottavaa! Tämä voima lataus on mahdollisuus voimaantua ja löytää aivan uudenlaista elämän voimaa.

`Onnellisuus piilee muuttumisessa eikä saavuttamisessa.` - J. Krisnamurti

Lempeää viikonloppua kaikille!

Ystävällisin terveisin
Johanna Vilén