-

Auringon ja Kuunsilta

Pohdintoja ajasta

Sunnuntaina 21.6. klo 00:43 Aurinko siirtyy ravun merkkiin. On kesäpäivänseisauksen aika. Aamulla klo 8:43 on Uusikuu ja Auringonpimennys.  Aurinko ja Kuu ovat yhtymässä ja mukana on Kuunnoususolmu kaksosten merkissä. Kun Kuu on ravussa ollessa omassa merkissään, aika on normaalia tunteikkaampaa.  Sisäiset vuorovedet voivat heitellä, joten on hyvä laskea hartiat ja katsoa merta majakan ikkunoista hieman etäämmältä. 

Vestan liekki valaisee tätä vetistä aikaa. Se on majakan valo ja tuli. Vesta on sydämestä omistautumisen asteroidi. On meistä itsestämme kiinni käytämmekö tätä pyhän viisauden aikaa puhdistautumiseen ja uusiutumiseen, vai olemmeko siinä `heittopusseina`. Vaikkemme voi aina hallita tunteita, voimme antaa niille tilaa puhdistua ja voimme keksittyä kuulemaan niiden sanoman. Jos juhannukseen kuuluu paljon päihteitä tai hallitsemattomia tilanteita esimerkiksi isomman ihmismäärän vuoksi, tilanne voi muuttua toisenlaiseksi. Ajan hallitsematon puoli voi saada ihmiset käyttäytymään arvaamattomasti joten `maltti on valttia`.  Olemme kaikki osa `kollektiivista piilotajunnan` virtaa. Kun aika on vahvaa, on hyvä tunnistaa kuinka huomaamattakin koemme näitä `ihmiskunnan kollektiivisia` energioita itsessämme. Voimme keskittyä ajan pyhään ja rakentavaan energiaan, jolloin tietoisuutemme vahvistuu.

`Kun henki on vahva, niin vähäkin työ riittää maailman luomiseen.`-Juice Leskinen, Musta aurinko nousee

Parhaimmillaan tuli ja vesi myös vahvistavat ja voimaannuttavat. Kun Lilith eli musta kuu on Auringonpimennyksen kartalla keskipäivän pisteessä, henkilökohtainen vastuu on huutomerkein tapetilla. Lilith on kuun pimeä puoli ja se symboloi meissä itsessämme niitä asioita mitä emme koe hallitsevamme. On paljon asioita, mitä emme haluaisi tuntea. Emme myöskään aina halua nähdä itsessämme olevia piileviä puolia. Jos häpeämme itsessämme olevia alkukantaisia puolia, saatamme sulkea ne vielä syvemmälle itseemme. Jos näemme ne työstettävinä ja luonnollisina puolina, voimme aivan uudella tavalla valjastaa henkistä pääomaa käyttöön.

`Jokaisen elämän on taivalta itsensä luo.`-Hermann Hesse

Lilithin toisella puolella oleva keskipäivän piste sekä toisella puolella oleva Khiron ovat kaikki oinaan alkukantaisessa tulimerkissä. Lilithin ja perääntyvän Merkuriuksen neliö on hyvä tiedostaa. Kommunikoinnin suhteen on oltava tarkkana. Cereksen ja Merkuriuksen kolmio auttaa tunnistamaan tarpeita ja minkälaista sielun ruokaa tarvitsemme. Tulen kuuluu puhdistaa, ei syyttää tai tuomita muita. Ajassa oleva tuli on vahvempaa kuin mitä ehkä osaamme ajatellakaan. 

Perääntyvät Pluto, Jupiter sekä Pallas ovat neliössä kirkkaan keskipäivän sekä syvän keskiyön pisteiseen. Tämän lisäksi myös Saturnus, Merkurius sekä Venus perääntyvät ja samaiseen seuraan on liittymässä Neptunus. Marsin ja Neptunuksen yhtymä kalojen herkässä merkissä väljenee, mutta Marsin ja Auringon sekä Uudenkuun ja Kuunsolmujen neliöt pitävät jännitteen yllä. Ehkei meidän kannata ottaa miehestä mittaa, vaan löytää meissä itsessämme olevien maskuliinisten energioiden välille rakentava silta. Perääntyvät Pluto, Jupiter, Pallas sekä Saturnus antavat Marsille tukensa eli voimme tankata automme oikeanlaisella bensalla.

Perääntyvä Venus saa tukensa Perääntyvältä Saturnukselta, Khironilta sekä Junolta eli meillä on kaikki mahdollisuus löytää harmonia. Kaksosten merkissä Venus on nopeasti muuttuva ja tämä voi raikastaa ajan syvempiä sävyjä yllättävän nopeasti. Ajassa on niin paljon intensiivistä energiaa että sitä on vaikea edes yrittää kuvailla. Se rakennammeko tällä energialla uudenlaista polkua tai siltaa vai romutammeko rakennusmateriaalia hallitsemattomasti, on meistä itsestämme kiinni. Haasteelliset tunteet voivat ohjata meitä eteenpäin, kohti jotain aivan uutta. Vaikka välillä tuntuisi, ettei jaksa tämän kaiken keskellä `rämpiä`, voimme olla varmoja, että ohjaudumme uudenlaiseen aikaan. Synnytys on meneillään ja siinä on omat syklinsä, mitä meidän tulee kuunnella sekä kunnioittaa.

`Onnellisuus piilee muuttumisessa eikä saavuttamisessa.`- J. Krisnamurti

Ystävällisin terveisin
Johanna Vilén