-

Äitimaan syntymä

Pohdintoja ajasta

Torstaina 7.5. on ollut Täysikuu skorpionin vesimerkissä. Aurinko sekä Merkurius ovat yhtymässä härän maamerkissä. Neptunuksen herkät ja positiiviset kulmat tukevat kaikkia edellä mainittuja tekijöitä. Toukokuun Täydenkuun aikana on myös Vesak eli buddhalaisittain Buddhan syntymän juhla. Maayhteys ja juurituntuma maadoittavat ja ravitsevat. Kun ensin olemme sukeltaneet maan syvyyksiin, on aika nousta kotkan tai haukan tavoin korkeuksiin. Ajassa on paljon vastakkaisuuksia. Näemme sekä valon että varjot.

`Jotkut kirjaimet alkavat näkyä, kun valoa ei enää ole. `-Virpi Alanen

Venuksen perääntyvä vaihe alkaa 13.5. Venuksen ja Vestan yhtymä kaksosten ilmamerkissä on kuin palava soihtu. Sen avulla voimme tarkastella keskeneräisiä teemoja arvomaailmaan, rakkauteen ja ihmissuhteisiin liittyen. Vesta on omistautumisen intensiivinen asteroidi. Mars on vesimiehen ilmamerkissä. Venuksen ja Kuunnoususolmun kolmio Marsille auttaa saamaan visioista paremmin kiinni. Nyt jos koska on suotuisaa napata mitä oudoimmistakin ideoista napakka ote ja jatko jalostaa niitä jälkikäteen.

Venuksen ja Vestan neliö Neptunukselle aiheuttaa sumuvaroituksen. Siinä missä Venuksen ja Vestan valovoima ruokkii sydämen liekkiä, Neptunus tuo siihen oman herkän, luovan ja flegmaattisen sävynsä. Tämä saattaa tuntua melankoliselta ja ristiriitaiselta matalapaineelta. Kun tästä on tietoinen, on helpompi hyväksyä ajan aaltoileva tunnelma. Tämä on hyvä aika tunnistaa ja tiedostaa omia sokeita pisteitä. Reaktioiden vahvuus kertoo aika nopeasti, mikä kipupiste aktivoituu. On erittäin tärkeä tunnistaa, että tunteet eivät aina kerro totuutta muiden kokemuksista tai näkemyksistä. Ajassa on riski, että uskomme omien totuuksien olevan muidenkin totuuksia. Silloin on hyvä ottaa kiikarit ja kiivetä majakkaan ottamaan etäisyyttä. Täydenkuun aika on niin intensiivistä, että se vaikuttaa koko viikon ajan, joten nyt vain tekemään rauhallista inventaariota tunteiden ja arvojen rintamalla. Mitä keräät reppuusi matkalle?

`Perhonen voi syntyä vain koteloitumisvaiheen kautta. Koteloitumisvaihe on väistämätön, sen yli ei voi hypätä, sillä kaikki avautuu ja paljastuu hitaasti, vaihe vaiheelta, omalla ajallaan, eikä sitä voi pakottaa. `-Ram Dass

Saturnuksen perääntyvä vaihe alkaa äitienpäivänä 10.5. ja Jupiterin 14.5. Näin ne liittyvät perääntyvän Pluton joukkoihin. Samassa paketissa on myös Pallas tiedon, taidon ja luovuuden asteroidina. Tiedän että moni kokee perääntyvät vaiheet turhauttavina. Itse koen ne helpottavina. Koen rauhoittavana ajatella, että on otettava enemmän aikaa mahdollisia muuttuvia tekijöitä ajatellen. Katson elämän kokonaisuuksia eri tavoin ja tarkastelen mitä ne pitävät sisällään. Pidän tätä jopa pyhänä aikana, jolloin aika auttaa pysähtymään tärkeimpien teemojen äärelle.

Merkurius on vielä härän merkissä, mutta menee maanantaina 11.5. kaksosten merkkiin. Merkuriuksen ollessa omassa merkissään elohopea pääsee virtaamaan. Viikonlopusta alkuviikkoon Merkuriuksen kolmiot aktivoivat Pluton, Jupiterin, Pallaksen sekä Saturnuksen. Tämä on tietoisuuden kulta-aikaa, kun vain osaamme vapauttaa tiedostamisen mahdollisista tunnekuohuista. Merkuriuksen ja Marsin neliö saattaa aiheuttaa harmaita hiuksia, jos odotamme että oivallukset onnistuvat käytännössä yhtä nopeasti kuin mielen tasolla. Marsin aktivoidessa Kuunsolmut sisäinen toimintasankarimme etsii tauotta uusia väyliä. Voimme löytää vanhoistakin työkaluista tarpeellista pääomaa näille uusille reiteille.

`Kaikki loput ovat myös uusia alkuja. Emme vain tiedä sitä sillä hetkellä.`-Mitch Albom

Lempeää viikonloppua sekä äitienpäivää kaikille!

Ystävällisin terveisin
Johanna Vilén