-

Yksinkertaista rakas Watson...

Pohdintoja ajasta

Perjantaina 23.8. Aurinko siirtyy leijonan merkistä neitsyeen, mihin Venus sekä Mars ovat jo aiemmin siirtyneet. Lauantaina 24.8. Juno siirtyy joukon jatkeeksi ja näin energiat muuttuvat tulipainotteisuudesta maapainotteisuuteen. Merkkinä neitsyt edustaa analyyttistä, mystistä sekä vetäytyvää tarkkailijaa. Vaikka omalla kartallamme ei olisikaan planeettoja kyseisessä merkissä, ajallisesti käymme tavalla jos toisella kaikki tämän merkin symboliikkaa läpi.  Junon, Auringon, Marsin ja Venuksen kolmiot perääntyvälle Uranukselle tekevät ajasta vauhdikkaamman. Siinä missä Uranus edustaa visionääriä ja on toisinajattelija, neitsyt painotteisuus tukee tarkkanäköisyyttä sekä harkintakykyä. Tämä on parhaimmillaan erittäin toimiva kokonaisuus.

`Kyky ajatella tänään toisin kuin eilen erottaa viisaan itsepäisestä. `-John Steinbeck

Junon, Auringon, Marsin ja Venuksen sekä perääntyvän Khironin väliset kvinkunssit voivat aiheuttaa alitajuisia paineita ratkaista keskeneräisiä asioita

Uranuksen perääntyessä riskinä on vauhtisokeus. Khironin myötä saatamme vältellä mahdollisten haasteiden ja ristiriitojen kohtaamista. Yhteisvaikutuksen riskinä on että muodostamme ympärillemme teflonpinnan mikä sekä suojaa että estää herkimpien tunteiden virtaamisen. Kipujen kohtaaminen ei tarkoita haavojen ronkkimista. Elämä on ja tulee aina olemaankin keskeneräistä ja riittää että voimme olla suhteessa itseemme sekä alitajuntaamme mahdollisimman `paljaita`. Näin emme toimi säntäillen, vaan kestämme paremmin hankalia tunteita, vaikkemme aina pystyisikään ratkaisemaan niitä kyseisessä hetkessä.

`- Niin, mutta elämä on sellaista. Se ei anna kenenkään järjestää asioitaan niin kuin haluaisi. Se ei salli kenenkään paeta tunteita, elää älyn ja järjen mukaan. Te ette voi sanoa: Minä haluan tuntea juuri niin paljon enkä yhtään enempää. Mitä tahansa elämä sitten liekin, herra Welman, järkevää se ei ainakaan ole.` -, Agatha Christien kirjassa Teetä kolmelle

Merkurius on edelleen leijonan merkissä

Perääntyvien Pluton sekä Neptunuksen kvinkunssien myötä se saa `osuman` mikä voi toimia yllättävällä tavalla. Saatamme toimia boheemilla asenteella ja vetää mutkat suoriksi. Toinen reaktio tapa voi olla alitajuinen pelkojen lietsominen, minkä vuoksi emme ehkä uskalla tehdäkään mitään. Parhaimmillaan pysymme rauhallisina keskellä tätä neljän ruuhkaa ja annamme paineiden tulla sekä mennä, ilman että ne menevät ihon alle.

Cereksen neliöiden myötä tämä neitsytpainotteinen rykelmä reagoi herkästi muiden tai `muun maailman` vaatimuksiin ja tarpeisiin. Omat vaatimukset voivat myös karata käsistä. Voimme huomaamatta suorittaa hyviäkin asioita. Terveys, arvomaailma, jaksaminen sekä ihmissuhteet ovat ajallisesti tapetilla. On hyvä huomioida ettei itsekään vaadi tai odota muilta liikoja. Pallaksen sekstiilit tukevat itsenäisyyttä.

Elämässä on paljon ristiriitoja

Se on tasapainottelemista monien asioiden välillä. Milloin itsenäisyys menee liialliseksi? Milloin tarpeemme tukevat muutosta ja milloin jäämme niiden suhteen jyrän alle?  Joskus ero on hiuksenhieno sen ollessa sekä tilanne- että henkilökohtainen. Jos pystymme keskittymään rauhallisin mielin yhteen asiaan kerralla ja hyväksymme `välitilojen` tarpeellisuuden, annamme mielemme ohjautua alitajunnan luonnollisella ohjauksella. Vaikka tämä saattaa kuulostaa helpolta, se ei aina ole sitä. Joskus tuntuu että oman apinamielen rauhoittaminen on kuin yrittäisi pitää villihevoset aitauksessa. Missä määrin se on tarpeellista? Kuinka pitkälle se on mahdollista? Kuinka paljon se vaatii energiaa? Mitkä ovat sen hyödyt, kun tasapainopiste aina hetkittäin löytyy? Ehkä jos katsomme villihevoslauman elämää kauempaa, voimme nähdä kokonaisuuksia ja ymmärtää syy-yhteyksiä paremmin. Perspektiivi muuttuu.

Rakas Watson, ehkä kaikki ei olekaan niin yksinkertaista… Mutta äärimmäisen mielenkiintoista.

Olen pitämässä Helsingissä tulkintapäivää 31.8.–1.9. lauantaina sekä sunnuntaina.
Jos olet kiinnostunut tulkinnasta, laita sähköpostia osoitteeseen: johanna.vilen(at)hotmail.com
Tulkinnan kesto on 90 minuuttia ja hinta 120€.
Nauhoitan tulkinnan samalla ja laitan sen jälkikäteen sähköpostiin tiedostona.

Ystävällisin terveisin
Johanna Vilén