-

Voiko oman liekkinsä sammuttaa?

Pohdintoja ajasta

Aika on erittäin tulipainotteinen. Merkurius, Aurinko, Venus, Juno sekä Mars ovat kaikki leijonan tulimerkissä. Merkuriusta lukuun ottamatta, nämä muut muodostavat keskittymän, missä tunnelma tiivistyy entisestään. Vestan liekki on neliössä edellä mainittuun rykelmään. Tämän ja Pluton kvinkunssin myötä on hyvä tarkistaa kuinka sisäiset tulemme toimivat keskenään. Olemmeko ristitulessa itsemme, muiden ihmisten tai muun elämän suhteen? Mitkä asiat ovat niitä, mitä muuttamalla voimme saada lisäenergiaa? Mitkä asiat vievät meiltä voimia? Joskus pienilläkin muutoksilla voi saada yllättävän suurta tulosta aikaiseksi. Pallaksen positiivisen aseman myötä voimme valjastaa näitä energioita viisaammin ja tietoisemmin käyttöömme.

Torstaina ollut Täysikuu on `avannut kanavat` uudenlaisille energioille. Täysikuu on ollut vesimiehen ilmamerkissä ja se on näyttänyt meille jokaiselle millaiset tulenkäsittelytaidot omaamme.  Tämän lajin `mestaruus` tulee ansaita joka kerta uudelleen. Ei ole valmista reseptiä, eikä kukaan ole kattanut pöytää valmiiksi. Tuli edustaa vitaalivoimaa. Sen lämpö voimistaa ja parhaimmillaan herättää henkiin. Tuli mikä ei pääse virtaamaan tukahduttaa. Se syö itsensä. Tuli, mikä taas leimahtaa nopeaan liekkiin, voi olla hallitsematon ja yllättävä. Se voi kuluttaa nopeasti loppuun. Elämä on alusta loppuun harjoittelua. Aurinko sekä leijonapainotteisuus edustavat luovuutta ja luovuudessa samoin kuin elämässä pätevät samankaltaiset säännöt. Emme voi hallita niitä oman mielemme mukaisesti. Emme voi myöskään antaa niiden hallita liikaa meitä. Voimme seurata ja antaa `elämän ohjata` seuraavaan hetkeen. Voimme katsoa mitä elämällä on näytettävää.

`Luovuus vaatii rohkeutta päästää irti varmuudesta.` -Erich Fromm

Merkuriuksen, Khironin ja Cereksen välinen tulikolmio on puhdistava. Tiedostamme paremmin tarpeitamme ja minkä kaltaisia muutoksia tarvitsisimme. Cereksen kolmion väljentyessä alkaa vahvistua Jupiterin kolmio. Laajentumista on tiedossa myös Merkuriuksen neliön myötä. Merkuriuksen neliö perääntyvälle Uranukselle on aikamoinen sähikäinen. Sanallisen arkun vartijana toimiminen on kuin tuulen perässä juoksemista. Jos juoksemme jokaisen ajatuksen tai idean perässä, uuvumme alta aikayksikön. Jos taas seuraamme `tuulen tanssia` etäämmältä, voimme saada erittäin olennaisia ja vapauttavia oivalluksia.

`Astia muovataan savesta, mutta tyhjä tila tekee astian hyödylliseksi.` -Laotse

Sunnuntaina Mars siirtyy neitsyen maamerkkiin. Ensi viikon aikana myös Aurinko, Venus sekä Juno seuraavat perässä. Tunnelma alkaa muuttua hyvin erilaiseksi. Kannattaa ottaa kaikki ilo irti viikonlopun loppulöylyistä. Sen jälkeen on toivottavaakin päästä jäähdyttelemään. Tylsää ei tule olemaan ensi viikollakaan. Vaikka tuli rauhoittuu, muutosten tuulet puhaltelevat kahta kutsuvammin. Nautinnollista viikonloppua kaikille!

Ystävällisin terveisin
Johanna Vilén