-

Ulkoinen pimeys ei estä sisäisen valon vahvistumista

Pohdintoja ajasta

Viikonlopun tunnelmat ovat ristiriitaiset. Vaikka saatamme olla fyysisesti uupuneita, voimme ajattelun ja tiedostamisen tasolla löytää pitkäkestoista henkistä pääomaa.

Mars edustaa meissä olevaa aktiivista, toiminnallista ja maskuliinista puolta. Vaa`an ilmamerkissä ollessaan se on mukavuudenhaluinen ja harmoniahakuinen. Tämän viikon Mars on neliöinyt Plutoa ja sen tuntuu edelleen. Pluton ehdoton ja dynaaminen haastekulma ei paljoa kysele. Vaikka kuinka luulemme tietävämme mikä olisi meille parasta, emme aina tiedä. Jälkikäteen monet epäonnistumiset ovat tuntuneet `siunauksilta`, kun on tajunnut että ilman niitä olisi tahtotilan perusteella toiminut `väärin`.  Nöyrtyminen ja käsien ylös nostaminen antaa parhaimmillaan tilaa hengittää.

Marsin sekstiili Jupiterille puhuu taas hieman päinvastaista kieltä. Kun olemme päästäneet irti odotuksista ja pakotteista, saatamme tehdä jotain aivan muuta kuin mitä olisimme ajatelleetkaan.  Voimme kokea helpotusta ja nauttia aivan uudella tavalla olemisesta sekä tekemisestä.

`Luovuus on usein olemassa olevan tosiasian oivaltamista. Tiesittekö että vasen ja oikea kenkä keksittiin vasta runsas vuosisata sitten.`-Bernice Fitz-Gibbon

Aurinko ja Merkurius ovat skorpionin vesimerkissä ja lähentyvät toisiaan viikonlopun edetessä. Merkuriuksen perääntyessä on hyvä tehdä rauhassa ja omaan tahtiin mielen `inventaariota`.  Vastapäätä oppositiossa on perääntyvä Vesta. Valonkantaja valaisee soihdullaan myös matkaamme menneisyydestä tähän hetkeen.  Saturnus sekä Pluto ovat sekstiilissä Aurinkoon ja Merkuriukseen vahvistaen niiden vaikutusta. Perääntyvän Neptunuksen kolmiot taas herkistävät. Vaikka fyysinen jaksaminen hakee tasapainopistettään, niin mielen, tietoisuuden sekä tiedostamisen kannalta aika on otollinen. Tästä voi tulla positiivinen `kierre`, mikä vaikuttaa tunteisiin ja sen kautta muuhunkin elämään.

Välillä on tärkeää olla tekemättä mitään. Suurimmat oivallukset on tullut koettua `tyhjässä tilassa`. Silloin kun on yksikseen vetäytynyt `vain olemaan` ilman minkäänlaisia odotuksia. Tämä `vain olemisen tila` on jaksamisen kannalta erittäin olennaista. Jos sitä on liikaa, saattaa olla että jäämme liiaksi omien ajatusten vangiksi, emmekä pääse tuulettamaan pääkoppaamme. Sekin on uuvuttavaa. Tasapainopisteen löytämiseksi tarvitsemme usein eriparisia asioita. On hyvä ottaa päivittäin tietoinen rentoutumisen hetki.  Istua hyvässä asennossa, sulkea silmänsä ja hengittää rauhassa niin pitkään että huomaa hartioiden rentoutuvan ja kehon jännitysten vapautuvan. Kuulostaa yksinkertaiselta. Silti se jää helposti tekemättä.

`Elämä on aina näyttäytynyt minulle kasvina, joka elää juurakkonsa varassa. Sen todellinen elämä on näkymättömässä, kätketyssä juurakossa. Se osa kasvia, joka on näkyvillä, kestää vain kesän. Se, minkä voi nähdä, on vain kukinto, joka kuihtuu pian. Juurakko jää.`-C.G.Jung

Tiistaina 12.11. on Täysikuu härän maamerkissä. Täysikuu on yhtymässä Vestaan ja vastapäätä on Auringon lisäksi Merkurius.  Viikonloppua on hyvä käyttää sisäisen valon vahvistamiseen ja mielen sekä ajatusten kirkastamiseen. Tämänkertainen Täysikuu on Jumalan sormen kärkenä. Kun Mars sekä Jupiter ovat osana tätä kuviota ne pyrkivät `puskemaan` painettaan Täydenkuun kautta. Saturnus ja Pluto taas tukevat Täydenkuun synnyttävää voimaa. Saturnus sekä Pluto ovat karman indikaattorit ja uusiutumisvoimaa ajatellen tämä on iso mahdollisuus. Jos taas emme ole päässeet purkamaan mahdollisia ahdistuksia viikonlopun aikana, riskinä on tunteiden hallitsematon leimahtaminen.

Tämä on uudelleen määrittelyn aika. Tietoisesti tai tiedostamatta valitsemme suuntaa, mitä kohti mennä. Keskittämällä energiat oikein, matka voi olla mitä antoisin. Jos taas se hajoaa kaikkialle ja ei mihinkään, tulos on sen mukainen. Osaammeko olla tekemättä liikaa?

Lempeää viikonloppua kaikikille!

Ystävällisin terveisin
Johanna Vilén