-

Tuleeko se tulevaisuus?

Pohdintoja ajasta

Keskiviikkona 30.1. on ollut Merkuriuksen sekä Auringon tarkka yhtymä vesimiehen merkissä. Mielemme kiemurat ovat näin nousseet enemmän tai vähemmän päivänvaloon sekä tietoisuuden tasolle. Parhaimmillaan tämä yhteys auttaa saamaan otteen pitkään pinnan alla olleista tunnelmista.  Sen haastepuolena saattaa olla että pistämme asiat `poikki ja pinoon` muidenkin ihmisten suhteen. Se ei ole aina niin yksinkertaista. Totuuksia on vähintään yhtä monta kuin ihmistäkin. Oman totuuden selvittäminen suhteessa muihin eli ole niin selkeää, kuin mitä mielessämme saatamme kuvitella tai toivoa.

Maanantaina 4.2. klo 23:03 on Uusikuu vesimiehen merkissä. Tämä jatkaa sopivasti tätä alkanutta selkeyttämisen teemaa. Uudenkuun kartalla on Kuun, Auringon sekä Merkuriuksen yhtymä. Jupiter on sekstiilissä edellä mainittuihin. Tämä on ajallinen onnenkantamoinen. Samaisena päivänä Venus siirtyy kauriin merkkiin. Khironin neliö Venukselle voi nostaa ihmissuhde, arvomaailma sekä ylipäätään elämästä nauttimiseen liittyvät asiat esille. Haastekulman parasta antia on siitä oivaltaminen ja vapautuminen. Koska kaikki asiat ovat `kerroksissa` tai `vuosirenkaissa`, limittäin ja lomittain, se tarkoittaa, ettei ole mahdollista eikä tarkoituskaan ratkaista tai vapautua kaikesta kerralla. Voisi ajatella että pikemminkin siivoamme huoneen tai kerroksen kerrallaan ja sekin on asteittaista. Usein kun aika on otollinen, voimme kokea paineita osaammeko käyttää sen oikein. Se on mielestäni tarpeetonta. Esille tulevat asiat nousevat esiin, kun osaamme antaa niille niiden vaatiman tilan ja ajan. Uranuksen kolmio Venukselle voi saada sukat pyörimään jaloissa ja aiheuttaa levottomuutta. Uranus on vesimiehen hallitsema planeetta ja näin vesimies teemat ovat ajassa vahvana.

`Meidän täytyy olla halukkaita hankkiutumaan eroon suunnitellusta elämästä, jotta voimme elää sitä elämää, joka odottaa meitä.`-Joseph Campbell

Mars on oinaan merkissä ja lähenemässä Uranusta. Tuli ja ilma kohtaavat ja tästä voi seurata monenlaisia arvaamattomiakin tekijöitä. Jupiterin kolmio Marsille on luonteeltaan aktiivinen sekä toiminnallinen. Tämäkin lisää ajallista levottomuutta. Sitten tuleekin ajallisen rajoitteen vuoro. Marsin sekä Saturnuksen neliön väljentyessä on Marsin sekä Pluton neliön vuoro. Saturnus on jarruttanut vauhtia sekä voimavaroja jo jonkin aikaa. Levottomuuden kanssa yhdistettynä se on hankala parivaljakko. Siinä missä Saturnus on aiheuttanut turhautumista, Pluto tuo ehdottomuuden kautta totaalisia äärireaktioita tullessaan. Jos olemme olleet nyt paikoin uupuneita, nyt saatamme vertauskuvaannollisesti tipahtaa suorilta jaloilta. Tarkoitus ei ole pelotella tai herättää epävarmuutta, vaan pikemminkin hyväksyntää, silloin jos rahkeet eivät vain riitä. Jupiterin ja Neptunuksen neliö saattaa antaa tunteen kuinka kaikki on mahdollista, vaikka näin ei käytännössä olekaan. Karu paluu arkeen ei tarkoita epäonnistumista, vaan malttia ja kärsivällisyyttä edetä levollisemmin askel kerrallaan. Jos tuntuu, ettei mikään muutu, on hyvä katsoa asioita taaksepäin isossa mittasuhteessa. Se ettei muutos tapahdu toivottuun tahtiin, ei tarkoita ettei se tapahdu ollenkaan.

`Perhonen voi syntyä vain koteloitumisvaiheen kautta. Koteloitumisvaihe on väistämätön, sen yli ei voi hypätä, sillä kaikki avautuu ja paljastuu hitaasti, vaihe vaiheelta, omalla ajallaan, eikä sitä voi pakottaa.` -Ram Dass

Ystävällisin terveisin
Johanna Vilén