-

Täysikuu ja kirsikankukka sadetta

Pohdintoja ajasta

`Ihaile kirsikkapuun kukkia nyt, myrskytuuli saattaa tempaista ne yön aikana mukaansa.`-Japanilainen sananlasku

Sunnuntaina 19.5. klo 00:11 on Täysikuu skorpionin merkissä. Tämä on myös Vesak eli Buddha-juhlan päivä. Helsingin Roihuvuoressa juhlitaan tällöin Hanami-juhlaa kirsikkapuiden lomassa. Täydenkuun tunnelmista kirjoitan alla enemmän, mutta aloitan ensin alkuviikon tunnelmista.

Keskiviikkona 15.5. Venus siirtyy härän merkkiin ja torstaina 16.5. Mars siirtyy ravun merkkiin. Venuksen ja Marsin välinen sekstiili on erittäin hyvä feminiinisen ja maskuliinisen tasapainon suhteen. Ennen merkin vaihtoa Venus on oinaan merkissä ja Mars kaksosten merkissä. Nämä ovat nopeita merkkejä. Merkkien vaihduttua tunnelma vaihtuu hitaammaksi ja tunnustelevammaksi. Tämä valmistaa meitä sopivasti loppuviikon Täydenkuun tunnelmiin. Khironin neliö Marsille saattaa vaikuttaa fyysiseen jaksamiseen ja sen nopeisiin heittelyihin. Uranuksen ja Venuksen yhtymä ja niiden sekstiili Marsille lisää vauhdikkuutta ja parhaimmillaan tukee `kevyttä` uusiutumista sekä irtipäästämistä. Tässä voi olla ristiriitoja. Jos emme osaa heittäytyä `hetken armoille`, aika saattaa vaikuttaa sekavalta ja siitä voi olla vaikea saada kiinni.

Perääntyvän Jupiterin kvinkunssi voi aiheuttaa alkuviikosta jaksamispainetta. Saatamme luulla tai odottaa, että jaksamme mitä vain ja näin luvata liikoja. Haastekulma osuu ensin Auringolle ja tämän jälkeen Merkuriukselle. Suorittamalla ja juoksemalla emme saavuta pitkässä juoksussa yhtään enempää. Liika suorittaminen tuntuu jälkikäteen ja näin joudumme ottamaan palautumiselle aikamme. Emme voi fyysisesti emmekä myöskään psyykkisesti tai tiedollisesti oppia tai oivaltaa määräänsä enempää. Joskus vähemmän on enemmän.

Kuvia Roihuvuoren kirsikkapuista.

Kuvia Roihuvuoren kirsikkapuista.

Perääntyvät Saturnus sekä Pluto ovat Kuunlaskusolmulla kauriin merkissä. Tämä on pitkään jatkunut teema, mutta koen sen hyvin merkitykselliseksi ja siksi nostan sen kerta toisensa jälkeen esille. Vesta omistautumisen ja valonkantajan asteroidina on neliössä edellä mainittuihin tekijöihin sekä Kuunnoususolmuun ravun merkissä. Merkityksellisyyden ja merkityksettömyyden tunteet voivat vaihdella monellakin tavalla.

`Sataa kirsikan kukkaslunta ja lumen kirsikankukkaa. Minä kysyn keväältä: lunta, kukkaa vai lunta.` -Ise no Iratsume

Torstaina 16.5. ja siitä eteenpäin tulevan Täydenkuun merkitys alkaa vahvistua. Täydenkuun kartalla on Merkuriuksen ja Auringon yhtymä sekä niiden oppositio Kuulle. Merkurius ja Aurinko ovat härän merkissä ja Kuu skorpionin merkissä. Kun nämä kaikki ovat `hitaissa` merkeissä, on hyvä ottaa aikaa tunteiden tunnistamiselle. Vaikka tunteet voivat vaihdella ja heitellä suuntaan jos toiseenkin, taustalla on silti paljon enemmän `sitä jotain` mikä on paljon syvempää. Kun tähän lisää Saturnuksen, Pluton, Kuunsolmut sekä Neptunuksen, mukaan tulee laajentavia tekijöitä, missä jokaisella on oma merkittävä osansa. Jos ajattelemme kirsikkapuuta, missä on juuret sekä oksat, mitkä haaroittuvat useaan eri suuntaan. Juuret syventävät ja ovat osa `menneisyyttä`. Oksat laajentavat ja ovat osa `tulevaisuutta`. Nämä ovat rakenteita, mihin voi kasvaa lehtiä sekä kukkia. Hetket, ajatukset ja tunteet voivat olla nopeita, mutta niistä voi jäädä koko elämää muuttavia kokemuksia. Nämä ovat asioita, mitä ei voi kenellekään kuvailla. Ne ovat hetkiä, missä on kaikki.

Neptunuksen positiiviset kulmat lisäävät herkkyyttä ja kykyä saada kiinni hetkistä ja tunnelmista.  Myös Saturnuksen, Pluton sekä Kuunsolmujen positiiviset kulmat pitävät menneisyyden ja tulevaisuuden `kanavat` aktiivisina. Härkäpainotteisuus on konkreettista ja tuntuvaa. Oivalluksista voi saada paremmin kiinni kun `aistit ovat avoimina`. On se sitten ruuan laittoa, luonnon kokemista, saunomista tai vaikkapa musiikin kuuntelua, aistimalla pystymme paremmin kiinnittymään `ilmassa` oleviin teemoihin. Skorpionin symboliikkaan liittyy feniks linnun transformaatio.

`Elämä ei ole erillään kuolemasta. Se vain näyttää siltä.`- Mustajalat

Ei ole elämää ilman kuolemaa. Hetket syntyvät ja kuolevat. Kaikki muuttuu koko aika. Me emme aina huomaa sitä kaiken kiireen keskellä. Me saatamme unohtaa monia olennaisimpia asioita, juuri tämän hektisen elämän kelkassa. Ehkä suurimmat kokemukset ovat kätketty hiljaisiin hetkiin ja siihen että pysähdymme kokemaan niitä. Usein ymmärrämme suurimmat ja merkityksellisimmät hetket vasta jälkikäteen. Me voimme elää ja kokea niitä uudestaan ja uudestaan, keskellä tätä kaikkea `elämän ruuhkaa`.

Lempeää viikkoa ja Täydenkuun aikaa kaikille! Seuraava kotisivupäivitys tulee vasta 26.5. Tällä välin julkaisen normaalisti loppuviikon tekstit astro.fi sivuilla.