-

Täysikuu ja Kesäpäivänseisaus ohjaavat juhannuksen tunnelmiin

Pohdintoja ajasta

Maanantaina 16.6. klo 11:30 on Täysikuu jousimiehen tulimerkissä. Viikko on muutenkin erittäin vahva, koska perjantaina 21.6. on Kesäpäivänseisaus Auringon siirtyessä ravun vesimerkkiin. Aloitetaan Täydenkuun tunnelmista. Aurinko on kaksosten ilmamerkissä ja oppositiossa oleva Kuu jousimiehen tulimerkissä. Kuun vieressä, vaikkakin hieman etäämmällä, on perääntyvä Jupiter. Jupiter pyrkii laajentamaan sekä lisäämään ja perääntyvässä vaiheessa tämä saattaa aiheuttaa kitkaa. Kun tuli ja ilma kohtaavat, leimahdus voi olla yllätyksellinen. Jos mukaan ottaa (samalla 8 asteen orbilla) Neptunuksen neliön, T-risti kuvio on valmis. Neptunuksen `sumuinen` tunnelma saattaa aiheuttaa hämmennystä. Täysikuu on tunnepainotteista aikaa. Voi olla vaikea ymmärtää kuinka nopeasti tunteet saattavat heittelehtiä suuntaan jos toiseen. Voimme kokea valtavan innostumisen jälkeen melankoliaa tai ärtymystä. Varsinkin väsyneenä tunteiden tunnistaminen voi olla vaikeaa nopeiden vaihteluiden vuoksi. Kun tiedostamme tämän, samassa kolikossa on myös erittäin hyvät puolensa. Nopeat tunnetila muutokset voivat kääntyä huomaamatta innostumisen ja piristymisen puolelle. Täydenkuun kartalle jää myös Khironin sekstiili Venukselle. Tämä on kuin ihanan raikas ja lempeä kesätuuli.

Kuunnoususolmu, Mars sekä Merkurius ovat ravun merkissä. Vastapäätä olevat Kuunlaskusolmu sekä perääntyvät Saturnus ja Pluto, ovat kauriin merkissä. Neptunuksen positiiviset kulmat kaikille edellä mainituille tuovat lempeän ja rentouttavan tuulahduksen. Alitajunta voi olla normaalia herkemmin `tavoitettavissa`. Kun taustalla on pitkään jatkunut Kuunsolmujen hereillä olo `elämän suurten kysymysten` suhteen, tämä on erittäin toivottava kuvio, mikä vahvistaa henkistä yhteyttä. Perääntyvän Jupiterin kvinkunssi Kuunnoususolmulle, Merkuriukselle sekä Marsille on hyvä ottaa huomioon maltillisena muistutuksena. Vaikka kuinka näkisimme mitä kaikkea voisimme tehdä tai saada aikaan, se ei tarkoita että energia tai aika riittää siihen kaikkeen. Riskinä ovat pettymisen tai epäonnistumisen tunteet, vaikka odotustaso olisi jo lähtökohtaisesti liian suuri . Mars aktiivisena planeettana sekä Merkurius viisauden ja ajattelun planeettana ovat `haastaneet` vastapäätä olevat `kunnioitettavat vanhat jäärät` eli Saturnuksen sekä Pluton. Jokainen käy enemmän tai vähemmän sisäistä kädenvääntöä suuntaviivojen suhteen. Merkuriuksen sekä Neptunuksen avulla voimme oivaltaa isojakin kokonaisuuksia ja kädenvääntö voi muotoutua positiivisesti `yllättäväksi taikatempuksi`. Lopputulos voi olla jotain, mitä emme edes olisi osanneet odottaa.

`Täällä on paljon sellaista mitä ei voi ymmärtää, Muumimamma sanoi itsekseen. Mutta miksi kaiken sitten pitäisi olla ihan samanlaista kuin se aina tavallisesti on?`- Tove Jansson, Vaarallinen juhannus

Kesäpäivänseisaus on tarkimmillaan perjantaina klo 18:55. Auringon siirtyessä ravun merkkiin. Kesäpäivänseisauksen kartalla Kuu sekä perääntyvä Jupiter ovat sekstiilissä keskenään sekä kummatkin kvinkunssissa Kuunnoususolmuun nähden. Kuu on vesimiehen merkissä. Kuunnoususolmusta kirjoitin jo yllä eli näiden kaikkien yhteisvaikutuksen vuoksi, olisi hyvä rentoutua, varsinkin jos aikoo juhlistaa juhannusta railakkaasti. Alitajuisten tunteiden pinnalle nousu voi olla arvaamatonta, kun samaisella viikolla olemme käyneet Täydenkuun tunnelmat sekä pinnalla on monenlaisia ristiriitaisiakin tekijöitä. Tämä ei vaadi isoja tekoja, vaan hetken rauhoittumista ja pysähtymistä `vain olemaan`. Kuun ja Venuksen välinen kolmio on hyvä sekä tasapainottava tekijä, vaikka muuten Venukseen liittyvien tekijöiden suhteen kannattaa olla tarkkana.

Venus on kaksosten ilmamerkissä ja oppositiossa perääntyvän Jupiterin kanssa. Neptunuksen neliöt osuvat näihin kumpaankin. Tästä muodostuu T-risti kuvio. Kesäpäivänseisauksen kartalla Neptunus on `pysähdyksissä` ennen perääntyvää vaihettaan. Tämän vuoksi T-risti on luonteeltaan hyvin kaksinainen. Siinä missä Venuksen iloiset ja `pulppuavat` energiat virtaavat, Jupiterin sekä Neptunuksen tunnelmat muuttavat sen `sumuisemmaksi`. Paineita voi syntyä, koska virtaavuutta voi olla vaikea hahmottaa. Riskinä ovat liian suuret odotukset tai lupaukset ja mahdollisesti myös ylimitoitetut toiveet. Väärinkäsityksiä voi tulla, ilman että edes huomaammekaan. Tätä voi ennakoida. Kun lähdemme juhannuksen viettoon rennolla otteella lepäämään ja nauttimaan olemisesta, ympärillä on tilaa mahdollisille muuttuville tekijöille.  Tunnelma on tällöin toinen ja siinä on mukana huumoria. Tämä ei tarkoita ettei suunnitelmia tai toiveita tulisi olla, vaan ettei ne olisi liian tiukkaan rajattuja. Kuun lisäksi myös Pallakselta tulee Venukselle kolmio. Tämä on erittäin hyvä alitajunnan sekä sisäisen viisauden kannalta. Pallaksen edustaa tiedon, taidon ja luovuuden feminiinistä soturi voimaa. Kun tälle yhteydelle on tarpeeksi tilaa, voimme saada ajan `pyhyydestä` kiinni.

Viimeisenä, muttei vähäisempänä Aurinko. Auringon ja Khironin neliön vuoksi saattavat voimavarat olla tiukoilla. Jos yritämme jaksaa liikaa, energiat vain eivät riitä samalla tavalla. Eikä niiden kuulukaan riittää. Joskus juuri se on avain oikeanlaiseen voimistumiseen. Vesta ja Uranus ovat yhtymässä ja sekstiilissä Aurinkoon. Tämä voisi kuvastaa hyvin nuotion tai kokon lämpöä ja uusiutuvaa energiaa. Juno on juuri siirtynyt ravusta leijonan tulimerkkiin ja perääntyvän Cereksen sekä Khironin kanssa ne muodostavat tulikolmion. Ajassa löytyy asteroidien kautta paljon parantavaa, eheyttävää, hoivaavaa sekä suojaavaa energiaa.

Jos käytämme mielikuvaa, että olisimme kaikki syntyessä uniikkeja hiomattomia kiviä. Elämä `hioo` meistä uudenlaisia. Jos laittaisi ison määrän kiviä hiomarumpuun, kaikki kivet väistämättä muokkaisivat toisiaan. Samoin se on elämässä. Välillä tuntuu että joudumme kolhituiksi kohtuuttoman pitkäkestoisesti tai monesta suunnasta. Nyt kun aika on otollinen hedelmälliseen ja ravitsevaan `hitauteen`, annetaan itsellemme lupa nauttia siitä.

Lempeää Täydenkuun, Kesäpäivänseisauksen ja juhannuksen aikaa!